Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Egis Körmend

Bódi Ferenc szerint nem Makinde London lesz a főszereplő.

Sopron KC - Egis Körmend

Bajnokság, 17. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Praksch P., Török R., Goda L. (Forrai S.)

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Dénes - Gordon.

Körmend: Thames - Price - Ferencz - Hammonds - Delas.

A kedden Prágában, az Alpok Adria kupában elszenvedett veresége után Sopronban javíthat az Egis Körmend, amely szombaton este Sopronban lép pályára. A hazaiak 7 győzelemmel és 9 vereséggel a tizedik helyről várják a szomszédvári rangadót, míg a piros-feketék 12 győzelemmel és 4 vereséggel másodikok a tabellán. Sopronban új légiós debütál, a 23 éves, 208 centi magas amerikai erőcsatár, Makinde London a Körmend ellen játssza első mérkőzését a magyar bajnokságban. A két csapat őszi mérkőzését simán, 95-78-ra nyerték Ferencz Csabáék.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Abban az esetben van esélyünk a győzelemre hazai pályán, ha a támadójátékunkban alacsony hibaszázalékkal dolgozunk. Elsősorban a sok eladott labdára gondolok, ami már több meccsen is a vesztünket okozta. Ebben a szezonban Körmenden szenvedtük el a legbiztosabb vereségünket, ősszel szinte egész meccsen rohantunk az eredmény után. Ezt most szeretnénk elkerülni, ehhez az kell, hogy jó dobáskiválasztással, biztos támadójátékkal tudjunk érvényesülni. Felkészültünk a Körmend játékából, az októberi találkozásunk óta új edzőjük és új irányítójuk is van, más lett a támadójátékuk, figyelnünk kell arra is, hogy ellenfelünk játékosainak egyéni képességeiből adódóan is sok veszély adódhat. Ha ez mind klappol, akkor lesz esélyünk megverni őket hazai pályán. Mindenki keretben lesz, apróbb problémáink vannak, de ezek nem okozhatnak olyan szinten problémát, hogy bárki is kihagyja a találkozót.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Sopronban játszani mindig nagyon nehéz. Szomszédvári rangadó lesz, a két csapatnak hosszú és szép múltja van a magyar kosárlabdában, nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, emiatt talán egy kicsit különlegesebb is lesz, mint a többi. Tudjuk, hogy a Sopron változtatott négyes poszton, nagy meglepetésre nem számítok, igyekeztünk maximálisan felkészülni belőlük, a két amerikai hátvédjük, Warner és Lemar, illetve a centerük, Gordon nagyon meghatározó. Őket mindenképpen meg kell állítanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk, nagy hangsúly lesz a kizárásokon is a palánkok alatt, nem szabad engedünk, hogy sok támadó lepattanóhoz jussanak. Csapatszinten jól védekeznek, jó kosárlabdát játszanak, szóval nehéz dolgunk lesz idegenben. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok, kisebb sérüléseink vannak, de ez ilyenkor azt hiszem, minden csapatnál természetes.

[totalpoll id=”4290″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a BB1.hu szakértője, Bódi Ferenc, magyar bajnok és kupagyőztes, korábban Szolnokon, Dombóváron, Nyíregyházán, Fehérváron és az MTK Törökbálintnál is megfordult bedobó elemezte:

– A Sopron kellőképpen visszaesett, az utolsó öt meccséből csak egyet nyert meg. Bármennyire is magabiztosak voltak eddig hazai pályán, hiszen csak kétszer kaptak ki, de a Körmend most nagyon megy, a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert.

Bár idegenben ott is döcög a szekér, olyan dobóformákat mutatnak, hogy az eszméletlen. Közel negyven százalékkal dobnak csapatszinten távolról.

Erre rácáfolt a fehérvári vendégjátékuk, amit megnéztem a tévében, hát az óriási betli volt, még a hatvan pontot sem érték el. Az volt a kakukktojás, ettől függetlenül remek támadócsapatuk van évek óta, a légiósokra alapozva, illetve ne felejtsük el Ferencz Csabát sem, aki élő legendája a Körmendnek. Ez egyébként pontokban is megmutatkozik, 90 körül átlagolnak.

A Sopronnál pont a védekezéssel van a nagy probléma, rengeteg pontot kapnak. Ahhoz, hogy egyáltalán legyen sanszuk, nagyon össze kell kapniuk magukat egy ilyen támadóerővel rendelkező Körmend ellen. Illetve emellett olyan támadójátékot is kell mutatniuk, ami legalább 80 pont körüli, mert az is látszik, hogy sok pontot kapnak, és amikor nem érik el ezt a 80 pontos határ környékét, akkor szinte minden meccsen kikapnak. Volt már olyan is, hogy elérték, de túldobta őket az ellenfél, a ZTE ellen például majdnem százat kaptak. Ha valamit akarnak, akkor 80 pont alatt kell tartaniuk ezt a nagyon erős Körmendet, támadó oldalon pedig el kéne érni a 80-85 pontot.

Vannak olyan meccsek, mint például az Alba elleni, amikor kijöhet egy olyan forgatókönyv is a Körmendnek, amikor semmi nem jön össze, de ez nagyon kirívó volt, szerintem még egy ilyen nem lesz. Bár a labda gömbölyű…

Sopronban is a légiósok dominálnak, most érkezett hozzájuk egy új külföldi, ez el tud sülni nagyon jól, de akár nagyon rosszul is. Nem gondolom, hogy az határozza meg a meccset, hogy az új srác miként teljesít. Aztán persze lehet, hogy rám cáfol, de én úgy érzem, hogy az egység, az állandóság és a jó forma most a vasiak mellett szól. Bármennyire jó a hazai pálya Sopronban, nagyon össze kell kapniuk magukat a kék-fehéreknek, hogy nyerni tudjanak.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
krumplifejMoBambaPuntigamerOutlawballdontlie Recent comment authors
MoBamba
Olvasó

10 pontos hazai győzelmet várok! Az új légiós szerintem már most főszerplővé léphet elő!
Öessssskácé!!!!!!

Puntigamer
Olvasó

Egy pontos körmendi győzelmet jósolok….

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron!

Kinter for president
Olvasó

Csak azt nem tudom, Zollner honnan tudja, hogy “Sopronban játszani mindig nagyon nehéz” 🙄🙄

balldontlie
Olvasó

Esetleg úgy készül fel belőlük, hogy megnézte legalább a hazai meccseiket? Vagy mondjuk a magyar játékosokat megkérdezte? Esetleg olvasta a bb1 fenomenális cikkét a hazai és idegenpályás tabellával? 🤔

Kinter for president
Olvasó

Igen, biztos, hogy az NBI-es edzők a BB1-ről készülnek fel az ellenfélből 😅😂

balldontlie
Olvasó

De az is lehet, hogy ha a BB1 meg tudta nézni, akkor vagy ő vagy valaki más a csapat háza táján megnézte a Sopron eddigi eredményeit. Franc tudja 🙂

Outlaw
Olvasó

Videózás alapján?!

Kinter for president
Olvasó

Akkor legalább tudjuk, hogy nem az Alba meccset videózta 🙂

krumplifej
Olvasó

Csak azt nem tudom, hogy lehet ilyen idióta kérdést feltenni?🤨

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés