Connect with us

Bajnokság

Sopron KC – Egis Körmend

Kocsis Tamás meccsel a körmendieknél.

Sopron KC - Egis Körmend

Bajnokság, 26. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Praksch P., Farkas G., Kovács N. (Téczely T.)

SKC: Elmore - Thompson - Fazekas - Borisov - Padgett.

Körmend: Thames - Mócsán - Ferencz - Durázi - Taylor.

Edzőváltás után érkezik Sopronba az Egis Körmend együttese a férfi bajnokság 26. fordulójában. A két együttes közel áll egymáshoz a tabellán, egy esetleges győzelemmel a hazaiak meg is előzhetik a piros-feketéket a megnyert mérkőzések számában. A vendégeknél Kocsis Tamás fog meccselni, az újonnan kinevezett vezetőedző, Antonis Constantinides vasárnap érkezik meg a csapathoz.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Nem volt sok időnk a felkészülésre, ráadásul Borisov, Jogéla és Halász Ákos sem tudott velünk edzeni. Remélhetőleg mindenki rendben lesz holnap. Ez az első cél, hogy mindenki egészséges legyen és mindenki képes legyen segítséget nyújtani nekünk. A Körmend jó kerettel rendelkezik, sok jó dobóval és egy-egyező játékossal. Taylor erős a palánk alatt, szóval mindenkire szükségünk lesz. Mindenkitől sok energiát és intenzitást várok a holnapi mérkőzésen. Csapatként kell játszanunk és mint mindig, most sem szabad sok eladott labdát vétenünk, miközben a leattanózásunknak és a védekezésünknek is rendben kell lennie. Ha ezek megvannak, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Nagyon kell koncentrálnunk, meg rengeteg jó kosarasa van a Körmendnek.

Kocsis Tamás, az Egis Körmend edzője: Nem egyszerű a helyzet, viszont a csapat profi játékosokból áll, tehát úgy gondolom, hogy profi szinten tudják kezelni az edzőváltás kérdését. Nyilván az én helyzetem sem egyszerű, mert az én megbízatásom addig tart, amíg az új tréner meg nem érkezik, aki vasárnap már Körmenden is lesz. Belenyúlni nem lenne szerencsés az eddig történtekbe, kisebb változtatásokat próbáltunk eszközölni védekezésben és támadásban is, amivel esetleg majd meglepetést tudunk okozni Sopronban. Ismerjük az ellenfelünket, készültünk belőlük. Egyértelműen a Borisov-Thompson páros az, aki a méregfogát jelenti az SKC-nak. Mellettük Elmore egy nagyon jó kezű játékos, akire szintén figyelni kell, de több kiváló kosaras is tagja a Sopronnak. Mindezek mellett szerintem nem velük kellett most többet foglalkozni, hanem sokkal inkább saját magunkkal, mivel mindenki számára egyértelmű, hogy ez a csapat jóval többre hivatott, mint amit az elmúlt hetek eredményei hoztak. Próbáltam javítani a játékosok hangulatát és levenni róluk bizonyos terheket, hogy átszakadjon az a bizonyos gát és játsszanak felszabadultan. Sokat játszottunk a héten, sok futós feladatot végeztünk, próbáltuk egy kicsit felgyorsítani a játékunkat, hogy legyen lendületesebb. Meglátjuk, hogy majd mi alakul ki ebből. Semmiképpen sem feltett kézzel utazunk. Szerencsére nincs hiányzónk, teljes kerettel megyünk.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés