Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Egis Körmendet is elkapta a Sopron

Jobban bírta a hajrát a hazai csapat.

Sopron KC – Egis Körmend 85-75 (23-22, 22-13, 18-21, 22-19)

Bajnokság, 11. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Nagy V., Minár L. B. (Forrai S.)

SKC: McGill 16/9, Myers 19/3, Ford 15/6, Sitku -, Montgomery 13. Csere: Diggs 13/3, Fazekas 4, Werner 3, Halász 2, Takács N. -.

Körmend: Stokes 25/18, Martinez -, White 11/3, Szavics 16/6, Gordon 8. Csere: Ferencz 8/3, Takács K. 4, Henry 2, Krivacsevics 1, Durázi -.

A bravúros szolnoki győzelem után hazai pályán folytatta szereplését a Sopron KC – most sem várt könnyebb feladat az együttesre, amely az Egis Körmendet fogadta a 11. fordulóban.

A két magasember, Gordon és Montgomery váltott kosarat, majd Stokes triplájával és White duplájával öttel ugrott el a Körmend. Myers révén kapaszkodott az SKC, de White is elsüllyesztett egy triplát (8-12). A közel két perce tartó pontcsendet Diggs két büntetővel sem tudta megtörni, de Halásznak már sikerült. Diggs kintről javított, hármasára Stokes is távolról felelt, ráadásul egymás után kétszer (13-20). Ford fújt riadót, időt is kértek a vendégek, de a soproni légiós lendületét nem sikerült megtörni: egy triplát is bedobott, majd azt követően még egy büntetőt (21-20). Megmaradt az egypontos fór a tizedik perc végére is (23-22).

Ford újabb hármasa talált célt, és még a második negyed első percében Werner is bedobott egy kettest. Nem nagyon akart jönni a körmendi válasz: Montgomery értékesített még két büntetőt, Fazekas kettese is érkezett, csak úgy, mint McGill duplája – 34-22-nél időt kértek a vasiak. Ferencz triplája zárta le a vendég pontcsendet, majd Stokes három büntetője került helyre. Tízen belülre jött a Körmend, de csak Myers duplájáig (41-30). Maradt a tíz körüli különbség a félidő végére is: 45-35-re vezettek a hazaiak.

Jóval gyorsabban megszerezte negyedbeli első pontjait a Körmend, mint tette azt az előző etapban – Szavics két büntetője volt pontos, majd Gordon talált be akcióból. Körmendi technikai után Myers büntetője volt jó, majd McGill triplájával és Myers újabb két büntetőjével újra tíz felett volt a különbség (52-39). Négy perc elteltével már négy csapatfaultnál jártak a vendégek – a negyed közepére meg is lett az öt –, akiktől szintén büntetőkből érkeztek ekkor a pontok, majd Gordon kettese is jó volt (53-43). Mindkét együttes szigorított a védekezésén, de Szavics így is bedobott egy hármast a hajrában, s 63-56-ra jött fel a Körmend.

Szavics folytatta a pontgyártást, negyedbeli második dobása viszont kimaradt, ami után időt kért a sorait rendezni igyekvő Sopron – egyelőre nem sikerült, Ferencz is dobott egy kettest, majd újabb soproni hibákat kihasználva Stokes egyenlített egy triplával (63-63). Három percet kellett várni a negyedik negyed első soproni pontjaira, Ford dupláját azonban White közelije nullázta. Utóbbi gólpasszt jegyzett, amit Szavics köszönt meg – már a Körmend vezetett (65-67). Fordított a Sopron, 69-67-nél ismét nála volt az előny. Myers triplája ült, de Szavicsé is, nem változott a különbség. Négy soproni büntető talált célba, majd Stokes is a vonalról célzott jól. Montgomeryé volt a következő akciógól, McGill hármasa pedig egyre erősítette a hazai győzelmi esélyt. Az utolsó percre visszavette az irányítást a Sopron, és végül magabiztos különbséggel húzta be a találkozót: 85-75.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
MadisonPuntigamerÖ.H.BaszketbollOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Madison
Olvasó

Tűkön ülve várom a fiatalítási program eredményeit… Pedig milyen ígéretesen, reménytkeltően indult… Kár, hogy azóta már mindenki vagy kölcsön lett adva, vagy perceket játszik… Halálosan unom ezt az amerikai “kosárlabdát” nézni…

QQRIQ
Olvasó

Kostas tegnap ismét zseniális volt! Nem csak azért mert nyertünk, hanem ahogy a játékosokat kezelte. Pl Amikor a Halász megőrült azonnal lecserélte de nem hagyta azt hogy magában durrogjon, inkább ölelgette viccelt vele és 1 perc múlva visszacserélte/ amit én nem értettem/ de bejött a húzása, mert szenzációs védekezést produkált az utolsó percekben. Mérkőzés után ahogy ünnepel a közönséggel, megköszöni a szurkolást, megszeretgeti a kerekesszékben ülőket számomra azt jelenti hogy ő az ideális edző számunkra!

Ö.H.
Olvasó

Köszönjük hogy itt voltatok!!!
Boldog Karácsonyt körmend 😉😄

JólnézünkMIKI
Olvasó

Zsiga, meg a fantasztikus stábja után Bebes húzott egy merészet!
Constantinides, Kocsis Tamás, Németh Levente, meg a ciprusi kondíció edző, Szafari?
Polgármester Úr, 3 szlovén tavaly, 2 ciprusi az idén?

jozsi67
Olvasó

Hetek álltak rendelkezésre, hogy a körmendi csapat rendezze sorait. Beépítse a felépült sérült és újonnan érkezett légióst. Amit ma láttunk, hát nehéz minősíteni. Toni állítólag istenverte úriember, de jól érzékelhetően nem jó edző. Persze, ott van még, a mire van pénzünk, történet is. Lehet nincs jobbra, sőt… Mindentől függetlenül, ez nagyon gyenge volt, amit ma láttunk a körmendi csapattól.

CsakazMTE
Olvasó

A Soproni huligánok évente egyszer kijárnak meccsre, mikor mi ott játszunk, többin hol vagytok? 🤔

A meccsről meg annyit hogyha az edző a válogatott szünet alatt nem otthon van
(Cipruson) akkor talán sikerült volna valami új játékot kitalálni és nem az lenne ami volt, ha Stokes kap egy elzárást akkor kosár, ha nem kap akkor meg eladott labda 🤷‍♂️

eskace
Olvasó

Teljesen mindegy ki ciganyozott – kinőhetnénk már ebből az egészből mi is meg ti is. Sajnos a mi “fanatikusaink” akik az Aramisbol bevonulnak egy évben kettő merkozesre azért hogy bevethessék a “ki nem ugrál budos vasi” meg hasonló építő rigmusaikat ennyit tudnak. Én már csak szánom őket ezért. De azért az elgondolkodtató hogy egy “maroknyi” Körmendi végig lenyomja a ca. 1500fos soproni tábort… Sajnos a szurkolás már régen nem az erősségunk – pedig volt ez máshogy. —————– Meccshez hozzaszolva. Mindent osszevetve nem Myers meccse volt. Míg szerintem 90% követelte az utolsó negyedben hogy cseréljek már le a görög csodatevo vegigjatszatta… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Azért ilyen szürreális szezon se mostanában volt.
Az 5. helyezett OSE-nak 5-5-ös mérlege van
a 12. Körmendnek pedig 4-6-os.
Egy meccsnyi különbség akár 7 helyet is jelenthet a tabellán…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

6-6 a mérlegünk a mai nap után, de az őszi táblázat alapján 6-5. De egyébként igen, durván sűrű a mezőny. Jövő héten all-in meccsünk lesz az Albával kupa szempontból.

Vulcano
Olvasó

Igaz. Elnéztem. A Szeged, aki
5-5-ös mérleggel 5. Ti meg 6-6-al 4. Mondjuk a lényegen nem változtat. Amúgy gratula az eddigi teljesítményhez. Szurkolok nektek az Alba ellen is.
Jól össze lett rakva idén az OSE💪

nemKalman
Olvasó

Kurva jó meccs volt, végig jobban játszottunk, végre hangulat is volt a csarnokban! Remélem Báne nézte, hogyan kell meccselni, meg tűzbe hozni a csapatot✌️ KOSTAS🙏

IstiPisti
Olvasó

Továbbra is állítom , hogy a ciprusi több kárt okoz a meccseléseken , mint hasznot .Vezetünk 20-13-ra , jól megy a szekér , erre szétcseréli a csapatot ,fölborul a játék ,egy percen belül vezetnek , kihasználják , hogy a drága edzőnknek ez fel sem tűnik . Ez egy dilettáns !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MTE

Baszketboll
Olvasó

Biztos, hogy csak a csere volt a gond?🤔
Stokes az első 5 percben tartotta magát az elbeszélgetéshez, és passzolt.
Aztán amikor vezettünk szerintem elkezdett túlpörögni, és így oda lett a csapatjáték.
Nekem ez volt az érzésem, igaz nem vagyok szakértő.

IstiPisti
Olvasó

A Falco ellen ugyanezt megcsinálta a 3. negyedben ,nézd vissza és el fogod hinni . Ilyen edzői hiba után közel azonos erősségű csapatok esetén szinte lehetetlen újra meccsben lenni , szerintem ….

Puntigamer
Olvasó

A legtöbb kárt már rég nem a ciprusi okozza!!!
De hozzájárul rendesen! Meddig kell még várni, hogy…..
Addig is Egészségetekre!
MTE

QQRIQ
Olvasó

Ez nagy meccs, nagy siker! Küzdelem, játék, csapat edző na és a bírók ma mindenben jobbak voltunk! A Körmendet Malik Fehér 4 perc alatt elintézte 3 idióta látványos faulttal. Nagyon kellett a közönségnek végre egy ilyen jó hangulatú győzelem és ti is kellettetek körmendi szurkolők! Jó utat hazáig!

Mtefan11
Olvasó

Gratula Sopronba! A kritikus pillanatokban jobb döntéseket hoztak, nálunk pedig javarészt streetball volt, több-kevesebb sikerrel. Hiába vannak jó egyéni teljesítmények, ha csapatilag nem áll össze a massza. Tegyük hozzá, ilyen bírói támogatás mellett tényleg nagy bravúr lett volna, 35-18as büntetőarány magáért beszél. A szurkolásról pedig annyit, hogy egy körmendi tábor nem érdemli meg, hogy 1-2 alak miatt minősítsék. Jogos volt a soproni játékosok felháborodása.
MTE

balldontlie
Olvasó

Constantinides alkalmatlan edzőnek. A jelenlegi körmendi játék alkalmatlan az ötbe. White alkalmatlan nem kipontozódni. Ez a gizda magas bíró alkalmatlan játékvezetésre. Azt se tudom ki az. A soproni kapucnis puncik szájkosár nélkül alkalmatlanok közösségbe menni. Halász Ákos alkalmatlan A csoportos játékra. A Fepus jelenete egy ilyen kalibertől, lol. Diggs meg az a kis pubi alkalmatlan sportembernek. Akiknél még alkalmassági kérdés sincs, azok a készenléti rendőrök, akik a csarnokot elhagyó szurkolókat csürhézik és fenyegetik a szurkolókat. A Sopron érdemelte amúgy a győzelmet, még ha fel is jöttünk és voltak hülye fujasok, az edzőjük ezerszer félkészültebb mint a mezőny nagyrésze, Ford pedig… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Ti kezdtétek a szidást, nem mi. Kölcsön kenyér visszajár! Nálatok is sok mindenki alkalmatlan, de inkább nem részletezem. Kapitánynak hála, hogy nem lett ez 15-20 pont a javunkra.
Köszi

Skcforever
Olvasó

🤡🤡🤡🤡

Skcforever
Olvasó

Én általában kritikus vagyok a szurkolóinkkal szemben, nem szeretem ha mi kezdjük a szidást. De most körmendi szurkolók, ti kezdtétek a soproni cigányozást, úgyhogy teljesen megérdemeltétek a körmendi cigányozást. A másik aki megérdemelte a szidást, az kapitány, szigorúan kisbetűvel. Simán vertük volna ezt a Körmendet, Feput leszedtük a pályáról, de csak sikerült szorossá tenni Halász triplájánál. De mindegy. Kaptatok egy tizest, hazafelé ízleni fog, imádtam a derbi hangulatát, de ez ma sima lett volna, ha nem fúj bele ez a kretén. Jó meccs volt, köszönöm, hogy jelen lehettem, szép volt srácok, csak így, tovább. Skc!

CsakaSopron
Olvasó

Sajnálom, de Soproniként mondom, hogy miután bejöttek az “Ultráink” a hajrá Sopron után miután elfoglalta mindenki a pozícióját, jött a Körmendi Cigányok ritmus. De igazából számomra mindegy, én egyik szurkolótábor helyében sem mennék le a másik szintjére hamár ott tartunk 😀

piros710321
Olvasó

Melyik meccsen voltál! A másik tábor szidását a soproni – zalai tábor kezdte! Kapitány nekünk fújt? A másik kettő meg folyamatosan nektek! Sajnos kritikán aluli a sporik tevékenysége!

SopronKCfan
Olvasó

Csóközön Körmendre! 😂 Muszáj volt Halásznak nekiesni meccs után ugye?
Óriási volt srácok!!! Szép volt fiúk!
SKC!!!

balldontlie
Olvasó

Halász kezdte azzal, hogy dobálta magát és ráfutott Fepura.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JHfaX3

tortajanos
Olvasó

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés