Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Egis Körmend

Sabáli azt mondja, bízik benne, hogy felveszik a rájátszás ritmusát, mert a Körmend játékát nem közelítette meg egyetlen középházi csapat sem.

Sopron KC - Egis Körmend

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna, kedd, 19:00
V.: Benczur T., Győrffy P. A., Balogh Gy. (Gorka Sz. Zs.)

Sopron: Warner - Lemar - Supola - Wiggins - Gordon.

Körmend: Bradford - Price - Ferencz - Hammonds - Delas.

A papírformának megfelelően áll az első mérkőzés után az Egis Körmend és a Sopron KC negyeddöntője. A vasiak magabiztos győzelmet arattak hazai pályán szombaton, az utolsó negyedre már kérdés sem maradt (104-72). Holnap kiderül, hogy sikerül-e újítaniuk a soproniaknak, és kiegyenlíteniük a párharcot, az idegenben is esélyesebbnek tűnő Zollner-legénység ellen.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondhatnám, hogy védekezésben az egész meccsen tartalékoltunk, ami elég nagy negatívum ránk nézve. A támadójátékkal nem volt probléma, de hiába dobtunk az első félidőben 44 pontot, a védekezésünk nem volt rendben már akkor sem. Főleg az egy-egy elleni játékoknál, faultok nélkül próbáltunk védekezni. Eléggé enervált volt az egész. Ha bármit is akarunk még a rájátszásban, akkor ez nem történhet meg hazai pályán. Bízom abban, hogy ez csak egy egyszeri eset volt, és felvesszük a rájátszásnak a ritmusát. A Körmend játékát természetesen nem közelítette meg egyetlen középházi csapat szintje sem. Nekünk ehhez a helyzethez kell most alkalmazkodni. Hazai pályán szeretnénk szépíteni, de erre csak akkor lesz esély, ha mindenki maximálisan odateszi magát mind védekezésben, mind támadásban. Bizakodunk és egyben remélem, hogy nem elégedünk meg annyival, hogy bejutottunk a rájátszásba. Nem lesz változás a keretünkben.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Jelenleg 1-0-ra vezetünk, de ne tévesszen meg senkit az első meccsen elért nagyobb különbségű győzelem. A Sopron egy komoly, erős ellenfél. A rájátszás már egy másik műfaj. Arra számítok, hogy ellenfelünk hazai pályán mindent meg fog tenni a győzelem érdekében. Nehéz lesz az otthonukban nyerni, de ez a célunk. A kulcsa az lehet, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, mint hazai pályán a harmadik negyedben. Ehhez az kell, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldásokat támadásban és védekezésben egyaránt. Németh Ákos már jobban van, de úgy gondolom, hogy holnap sem fog játszani. A többiek egészségesek.

[totalpoll id=”17663″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Úgy gondolom, hogy ennek a párharcnak a végkimenetele elsősorban a Körmenden múlik. Az első meccset esélyeshez méltóan, magabiztosan hozták hazai pályán. Szerintem idegenben is képesek a győzelemre, ha kellő komolysággal veszik a második mérkőzést, és akkor akár 3-0-val léphetnek az elődöntőbe. Nyilvánvalóan jobb csapatuk van a vasiaknak, a bajnoki címre is esélyesek.

A Sopronnak az egyetlen esélye az lehet, ha megállítja a körmendiek lendületet és sok felállt elleni játékra kényszerítik őket. Ha hagyják, hogy átrohanjanak rajtuk, akkor az a játék már nem nekik kedvez, mert ebben erősebbek a vendégek.

Ennek ellenére én nem várok meglepetést ebben a negyeddöntőben. Úgy érzem, hogy idegenben is nyerni fog a Körmend, és 3-0-val be fogja húzni ezt a párharcot.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
red-black01MoBambaapasas2lee14MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ma kiderül, hogy véglegesen SopronGY-e… 🙁

SopronKCfan
Olvasó

Rád már nem találok szavakat…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Emőke vannak már nagyon jó felnőttes filmek a neten ott vezesd le a feszkót kérlek ne itt…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Balázska, azokat neked még nem nagyon volna szabad nézegetned… ! 🙁

red-black01
Olvasó

Ez annyira tipikus 🙂
Az 1. meccsen sima körmendi győzelem és bő 20 hsz, a kommentszekció lelki szegénye(i) sehol.
Aztán megjelenik a 2. meccsre a beharangozó és tessék.
Bár tisztelettel megjegyezném, a szintidő ma elég gyengére sikeredett, elégedetlen vagyok 😉

apasas
Olvasó

Te nem Emőke vagy, hanem nettó idióta…..
Nálad különbeket ledobáltak anno a Taigetoszról…?

red-black01
Olvasó

Akinek szántad, max. a “tosz”-on “gondolkodik” el…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Ennek a Sopronak az is csoda ,hogy itt vannak most mondanám ,hogy nekünk lenne itt a helyünk de sajnos az idei szezon alapján nem szól e mellet semmi…10-15 pontos vendég sikert várok.

SopronKCfan
Olvasó

Lesz olyan játéknap amikor végre nem szólsz minket le? Remélem egyszer koppansz… Mi kiharcoltuk a rájátszást, ti nem. Ennyi. Hajrá Sopron!

MoBamba
Olvasó

Egy bohóc vagy, semmi több!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nba tukéjban jól dobálod a triplákat is! 😀

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szó nincs leszólásról csak az irigység beszél bellőlem semmi baj veletek.Sok Sikert Nektek!

Emőkevagyok
Olvasó

Anyukám szerint ez s(z)opron lesz a Körmendnek!!!!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Emi te melyik csapatnak szurkolsz?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Anyukád múltkor azért eléggé bebaszcsizott,amikor nálatok voltam. 🙁 Remélem,már jobban van !!! Ha holnap a Körmend győzelme után átjössz hozzánk,rendelhetnénk kebabot, és megnézhetnénk a Dallas-t a Jockey tv-ben !!! Mit szólsz egyébként a vadiúj,méregdrága iphone-omhoz??? Tényleg felhívtad a Feput,hogy járni akarsz vele ??? 😉 Nagy sztori,majd mesélj!!! SZERETLEK. 🙂

2lee14
Olvasó

Huh ez már nem is gáz, ez már beteg.

2lee14
Olvasó

Ti ketten össze is illetek,hacsak nem egy személy vagytok.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szeretem,ahogy rólunk fantáziálsz !! 😉

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron!!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés