Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – DEAC

A DEAC az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat.

Sopron KC - DEAC

Középházi középszakasz, 6. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szerda, 18:00
V.: Györffy P. A., Frányó P., Balog Gy. (Gorka Sz.)

Sopron: Warner - Lemar - Takács - Wiggins - Gordon.

DEAC: Dugat - Polyák - Borisov - Ivosev - Amigo.

A Sopron a középszakaszbeli remek teljesítményével saját kezébe vette a sorsát, és a többi csapat eredményétől függetlenül bejuthat a rájátszásba. Ezzel szemben a DEAC az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat ezen a találkozón, hiszen egy vereség esetén matematikai esélye is elúszna.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Szeretném, ha ki tudnánk használni a hazai pálya előnyét, és szurkolóink előtt egy újabb győzelmet tudnánk szerezni. Megteremtettük magunknak azt a helyzetet, hogy ne kelljen számolgatni a play-offot illetően. Elég csak nyernünk, a saját kezünkben van a sorsunk, ezért ezt szeretnénk kihasználni. Ez elmondva könnyűnek hangzik, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű legyőzni a Debrecent. Még nekik is megvan az esélyük arra, hogy bejussanak a rájátszásba. Ráadásul biztos vagyok abban, hogy szeretnének visszavágni nekünk a hazai vereségük miatt. Az utolsó szalmaszálba fognak kapaszkodni, ezért az utolsó percig fognak küzdeni. Ettől függetlenünk nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni, és a megbeszélteket végrehajtani támadásban és védekezésben egyaránt. Fullert leszámítva mindenki a rendelkezésünkre áll.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs lesz, hiszen nem vagyunk túl jó passzban. A felkészülésünket nehezítette az U20-as döntő, de nagyon örülünk és büszkék vagyunk a csapatra, hogy szép ezüstéremmel tértek haza. Ezen kívül szeretném megköszönni a szurkolóknak a kis meglepetésüket, jól esett az egész csapatnak, játékosoknak, mindenkinek. Remélem, hogy valamit vissza tudunk nekik adni, és egy jó játékkal tudunk győzni. Fontos lenne a Sopron két hátvédjét megállítani, mert nagyon veszélyesek tranzícióban. A harmadik kulcsemberük Gordon, aki még jobb formában játszik, mint az alapszakaszban. Ennek a három embernek a limitálása mindenképpen kulcs lesz. De mellettük többen is elő tudnak lépni, így Supola, Takács, Dénes vagy Wiggins is. Az ő teljesítményük szintén meghatározó tud lenni. Azt gondolom, hogy a soproniak az elmúlt időszakban extázisban játszanak, jó eredményeket hoznak. Bízom abban, hogy mi holnap meg tudjuk őket állítani. Manigatra továbbra sem számíthatok, de nem lesz a csapattal Tóth Bence és Kozák Marci sem, akik az U20-as döntőn kisebb sérülést szedtek össze.

[totalpoll id=”15690″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Sopron a középszakaszban nagyon magára talált, valószínűleg kevesen gondoltak volna arra az alapszakasz után, hogy reális esélyük lesz a legjobb nyolcba jutni. Meggyőző teljesítményt nyújtanak az utóbbi hetekben, emiatt hazai pályán ők tűnnek a meccs esélyeseinek. Már csak azért is, mert szerintem Debrecenben megtört valami az alapszakasz vége óta. Nem megy nekik a középszakaszban úgy a játék, mint korábban, már hazai pályán sem olyan magabiztosak. Persze, ebben jelentős szerepe lehet annak, hogy kiesett egy kulcsemberük. Biztos vagyok abban, hogy a hajdúságiak mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megőrizzék a matematikai esélyüket. De összességében úgy gondolom, hogy a realitás szerint nagy bravúr lenne a nyolcba kerülésük. Én most a hazai pálya miatt egyértelműen soproni sikerre voksolnék. Fordított felállásban a debrecenieket tartanám esélyesebbnek.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
vainoMrB1GSomogy011Kalok KevinSopronKCfan Recent comment authors
MrB1G
Vendég
MrB1G

Belenéztem.
Kár volt.
Edzőt buktatni úgy is lehetne, hogy az egyetem méltóságát és önbecsülésünket megtartjuk.
Borisov csak Ivosevnek hajlanfó passzolni, meghalna ha Amigonak kellene adni a labdát, inkább fekve eldobja, tuti útálják egymást,
Itt garnitúra csere lesz, berenyiben sincs annyi önbecsülés, hogy lelépjen
Ezek vertek meg minket otthon !!!
Hogyan ?
HOGYAN????

MrB1G
Vendég
MrB1G

Mi volt??

MrB1G
Vendég
MrB1G

Főnök biztos vitt eurót az öltözőbe a félidőben…..

vaino
Olvasó

Így.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Jó kis meccs lehet.Fogadás szempontból talán a Sopron 91,5 alatt tűnik jónak.Nagy lesz a tét 92 pont nagyon sok.

Kaposkosár KKK
Olvasó

173,5 under szerinted ?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Az is jónak tűnik elöször én is azt akartam aztán megláttam a Sopronra kidobott 91-es határt.

SopronKCfan
Olvasó

Hatalmas lépést tehetünk a PlayOff felé! Gyerünk srácok meg kell lenni! Hajrá Sopron!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés