Connect with us

Bajnokság

Sopronban folytatta sorozatát a DEAC

Az első negyedet még a hazaiak nyerték, de a többiben a DEAC akarata érvényesült.

Sopron KC – DEAC 71-83 (22-19, 16-19, 19-25, 14-20)

Bajnokság, 21. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Cziffra Cs., Goda L., Sörlei A. (Forrai S.)

SKC: Halász 3/3, Fazekas 5/3, Thompson 13/6, Borisov 13/3, Padgett 10. Csere: Elmore 13/6, Jogéla 12/3, Takács N. 2, Werner -, Bagó -.

DEAC: Moore 13/9, Somogyi 1, Polyák 10/6, Hines 2, Tóth Á. 16. Csere: Drenovac 20/3, Molnár M. 11, Moody 7/3, Molnár D. 3/3, Balázsi -.

Sorozatban négy megnyert meccset követően érkezett a Sopron KC otthonába a DEAC a bajnokság 21. fordulójában.

Borisov kettese, majd Halász hármasa nyitotta a mérkőzést, hat ponttal felelt a gyorsan fordító DEAC. Felváltva vezettek a csapatok, majd Tóth jegyzett négy pontot, de még ezzel sem tudott egy kosáron túlra lépni a DEAC (9-12). Borisov jelezte, jó formában van: az ő pontjai is kellettek, hogy 13-17-ről 20-17-re módosítsák az állást. Két soproni büntető talált célt az utolsó percben – 22-19-nél zárult az első negyed.

Jobban kezdte a második tíz percet a DEAC, a döcögősebb hazai támadásokat kihasználva egy Molnár Dániel-triplával a vezetést is átvette. Jogéla talált be közelről, de öt perc után így is csak négy pontnál jártak a hazaiak a második etapban, míg a DEAC már kilencnél. Jogéla egyenlített egy hármassal, ennek ellenére nem a sikeres támadásokról szólt ez a periódus egyik csapatnál sem. Ismét szusszanásnyi előnyt harcolt ki a DEAC, de Elmore triplájának köszönhetően hamar egyre olvadt a vendégek előnye. Felváltva estek a pontok a félidő végén is: 38-38-nál mehettek pihenőre a csapatok.

Hines, Tóth, Moore, Moody – előbbi kettő két-két, utóbbi páros három-három ponttal jelentkezett a második félidő elején, 10-0-s futással ugrott meg a DEAC. Jött is a soproni időkérés. Próbálkoztak a hazaiak, de nem nagyon engedte közelebb ellenfelét a DEAC. Borisov kapott ismét erőre, 45-53 után egy 7-0-s hazai szakaszt zárt le a triplája, amivel újra minimális lett a különbség a felek között. A vendégek időkérését Polyák triplája követte, majd Drenovac is betalált. Jól jött a Sopronnak Thompson hármasa 53-61-nél, amit még egy pontváltás követett: 57-63-ról jött a negyedik negyed.

Drenovac talált be, majd Tóth egy büntetőt értékesített, ismét közelítette a tíz pontot a különbség a vendégek javára. Elmore egy triplával gondoskodott róla, hogy ne legyen kétszámjegyű a különbség. Állandósulni látszott a 6-7 pontos differencia, a DEAC-találatokra mindig érkezett hazai pont, közelebb viszont ezúttal sem tudott lépni a Sopron. Drenovac és Moody talált be egymás után, gyorsan 11 lett közte négy perccel a vége előtt. Kicsivel később ismét Drenovac villant, 67-81-nél eldőlni látszott a találkozó. Innen már nem is volt visszaút a Sopronnak: 83-71-es sikert arattak a debreceniek.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
debrTom67Blizzardmindenkisoproniskc-brasil Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Milost esetleg a Fazekast megtartani az összes többit elzavarni az edzővel együtt.

Blizzard
Olvasó

A győzelemért gratulálok.
A csapat elbírta Somogyi és Hines betlijét és Guyton hiányát is. Róla valaki tud valamit? Sehol nem kommunikáltak a sérüléséről… Nem sokáig volt teljes a keret.

debr
Olvasó

Hines amit vedekezett Miloson, nem mondanam betlinek :))

mindenkisoproni
Olvasó

Egy nagy kalap s..r a teljesitmenyunk!Ugy latszik mar a gorog sem tud semmit tenni,nincs tuz,elszort labdak.Mindenkinek nehez ez a szezon,valaki tobb meccset jatszik ezy huzamba mint mi,mas is cserelget legiosokat stb..de ez a magyarazkodas mar eleg,jok leszunk,kuzdunk mindig csak epp mindig vereseg a vege..Nyilatkozni magyarazkodni tud az öreg,teljesitmeny meg nincs.DillArd Az ő hibàja,center poszton szerencsetlenek vagyunk.Tauras is hullamzo sajnos.magyar magrol inkabb ne is beszeljunk sajnos…8-ba tuti nem kerulunk,mer bravurra nem Vagyunk kepesek,lassan mar ami regen erossegunk volt a hazai palya,az sem mukodik.Engedjuk el Centert Es Elmort,sporoljunk es jatszanak a magyarok es bizonyitsanak hogy ki lesz alkalmas a kövi szezonba a… Olvass tovább »

G.
Olvasó

Milost,Thompsont megtartani többi légiós viszlát.Görögnél elfogyott a mágia helyette csak Andersen mese mese sirankozás.

skc-brasil
Olvasó

Tzatziki mester csomagolhat a hétvégén, aztán viheti a bohocait is!!! Elmore meg a b csoportba is gyenge irányító lenne! Centerért imádkozott hát megkapta! Lumbagos derékkal öreganyam több lepattano ért el megy, de Jogela se aktív lepatranoba ha már ő a 4es vagy mi a fasz! Hétvégén el lehet gondolkodni hogy kit akár a klub jövőre megtartani a többi hétfőn csomagolhat! A hátralevő 8 zakót le vezényli a Bors Sterbenz páros! A 8 ezzel eluszott hogy 10-12 ig hol végzünk az meg teljesen lényegtelen!

G.
Olvasó

Ha lesz lehetőség Warnert vissza hozni meg Riverst.Meg kellene egy normális center, mert a magyar mag sajnos nagyon gyenge

zetomee
Olvasó

Teljesen megérdemelten nyert a Deac. Valami nagyon megváltozott a csapatban az utóbbi 6-7 meccsen. Persze játékos csere, covid, meg egyéb f.szom. Kostas hol a mágia? Amíg Molnár Marci egyedül a 13 játékperce alatt több támadólepattanót szed mint nálunk az egész csapat a meccsen, az mindent elárul. Padgettel is többen vagyunk csak. Többre ítéltetett ez a társaság az évad elején, de ha mondjuk a kaposváriak nem kezdenek ilyen szarul, akkor már nagyon hátul lennénk a táblázaton. Mi szempontunkból lassan azt kell nézni, hogy a középszakasz hiányában meddig kell fizetni a légiósok, oszt fejezzük be az idényt. Ez március végén meg is… Olvass tovább »

sopronfan
Vendég
sopronfan

Mivel teljes kerettel álltunk fel, hazai pályán játszattunk, minden csapat ugyanúgy sűrűn játszik, új center meg irányító is hetek óta játszanak, ezért a vereség oka egyértelműen az hogy ma nem sütött a nap. Meg esetleg netán talán a magyar pontok közti különbség is számíthatott.

SopronKCfan
Olvasó

Szedjük már össze magunkat… Hihetetlen mit művelünk védekezésben.
Gratulálok a DEACnak!

G.
Olvasó

Az új játékosokat be kell építeni meg sérülések is nehezítik a felkeszulest de attól még a lepattanot le lehetne szedni..szóljanak már a Görögnek ha így folytatják 10be se leszünk.

Expert
Olvasó

Ez a Debrecen igen kellemetlen ellenfél lesz majd a rájátszásban…

nemKalman
Olvasó

Ez a 3. meccsünk sorozatban, hogy az ellenfél dupla annyi lepattanót szed, es ezen el is megy a meccs. Ilyen gyenge centerünk sztem az elmúlt 10 évben biztosan nem volt🥲 SKC!

zetomee
Olvasó

Azért a Bavcic-Rancic-Tiggs évadban volt valami Radulovic aki a passzokat sem fogta meg, bár sokáig ő sem volt.

nemKalman
Olvasó

A Bavcicnak is kb 1 jó meccse volt szezonban🤦🏻‍♂️😂

Viggiano
Olvasó

Javultunk, a múltkor 24 pattanóval maradtunk alul, most csak 23….! A centerünk leszedett egy darabot, szegényem nem tudott félre ugrani biztos! Valami nagyon nem klappol a csapattal, nem tudom mi lehet, de nagyon görcsös a játékunk! Tudom új játékosok beépítése, lepattanó, csillagok állása stb, stb! Szedjük össze magunkat, mert ennél több van ebben a csapatban! Gratulálok a Debrecennek, jó utat hazafelé! Skc

Kiskokas
Olvasó

Palánk alatt nyertük meg.

Vadkakas
Olvasó

Tóth Á. 34 Val
Drenovac 30 Val
Bravó!!
8/30-as 3-as arány… Csiszolandó!

Fontos győzelem

Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés