Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – DEAC

Flevarakisz tovább építkezne a Sopronnal, Kovácsék próbálták kijavítani az előző héten elkövetett hibákat.

  •   

Sopron KC - DEAC

Bajnokság, 16. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Tőzsér D., Söjtöry T., Balog Gy. (Faidt M.)

Sopron: Kinney - Thompson - Takács - Rivers - Carter.

DEAC: Moody - Manigat - Borisov - Drenovac - Tóth Á.

Mindkét csapat vesztes meccs után érkezik erre a találkozóra, míg a Sopron Körmenden kapott ki egy kiélezett meccsen, addig a DEAC hazai pályán szenvedett sima vereséget az Oroszlánytól.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Ebben a bajnokságban, legyen az akár hazai, vagy idegenbeli, minden meccs más. Felkészültünk a Debrecenből, nagyon jó játékosaik vannak. Nyolc győzelemmel állnak jelenleg, jól állnak a tabellán, most ellenük kell győznünk. Moody egy nagyon atletikus, gyors, jól dobó kosaras, akire oda kell figyelnünk, ráadásul jól is lát a pályán. Persze nincs egyedül, mindenki remek képességű játékos, például Tóth a palánk alatt. Ez nem egy, vagy két emberről szól, mindenkire oda kell figyelnünk, nagyon mély a DEAC kerete. Jó a csapatösszhang ellenfelünknél, nehéz találkozóra számítok, az egész meccsen fókuszálnunk kell. A védekezésen kívül az lesz a kulcs, hogy ne adjunk el sok labdát, kontrolláljuk a lepattanócsatát. A támadás éppúgy fontos számomra, mint a hátsó játék, tudni kell, hogy mikor fussunk, vagy mikor álljunk meg. Tovább akarunk fejlődni, amit mérkőzésről mérkőzésre tudunk elérni. Remélem, hogy a szurkolóink most is ott lesznek mellettünk és hozzásegítenek minket még egy győzelemhez. Valószínűleg mindenkire számíthatok a holnapi összecsapáson.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Egy izgalmas mérkőzésre számítok. Az ellen a Sopron ellen játszunk, amely az utóbbi öt meccséből négyet megnyert és jó formában kosárlabdázik. Új edzőjükkel agresszívabbá vált a védekezésük és felszabadultabb, gördülékenyebb lett a támadásuk. Rövid rotációjuk ellenére képeset negyven percig intenzíven játszani, gyors, tranzíciós játékstílusukkal sok kellemetlen percet okoznak az ellenfeleiknek. A héten rengeteget foglalkoztunk azokkal a dolgokkal, amik hiányoztak az előző találkozónkon és úgy gondolom, hogy jól felkészültünk a Sopronból is. Drenovac és a csapat egyre jobban érzi egymást és Somogyi is régi önmagát idézte az edzéseken.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés