Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sopron KC – Atomerőmű SE

A soproniaknál a kórházról szóltak az elmúlt napok, nem a kosárlabdáról.

Sopron KC - Atomerőmű SE

Középházi középszakasz, 7. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Török R., Nagy V. (Nagy J.)

Sopron: Warner - Lemar - Supola - Wiggins - Gordon.

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

A Sopron KC és az Atomerőmű SE egyaránt 15 győzelemmel áll a még rájátszást jelentő helyeken. A középszakasz során hazai pályán magabiztosan győztek az atomvárosiak, ám idegenben kevésbé megy nekik. Kérdés, hogy a sok sérülttel felálló soproniak milyen összetételben tudnak kiállni a meccsre.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Nehéz kosárlabdáról beszélni annak függvényében, ha valaki benéz most az öltözőnkbe. Eddig Supola, Dénes és Lemar is sérülésekkel vállalta a játékot. Most hozzájuk csatlakozott Takács, aki ebben a szezonban már nem tud játszani vállficam miatt. Warner és Gordon pedig a mérkőzésen kapott egy-egy ütést a lábára. Nem tudom megmondani, hogy hogyan tudunk felállni. Bízom benne, hogy mindenki ott lesz. A fájdalomküszöbükön múlik, hogy mi az amit tudnak vállalni, és mit akarnak megtenni a csapatért. Az elmúlt napokban így a kórház és a regenerálódás volt az előtérben. A szerdai, hazai vereségünk után szeretnénk továbbra is a rájátszásbeli reményeinket életben tartani, ehhez pedig nyernünk kellene az Atomerőmű ellen. Ahogy ismerem a fiúkat, mindenki összeszorítja a fogát és amit tud, kihoz magából. A paksiakról annyit, hogy hazai pályán nagyon domináltak a középházban. Idegenben szoros meccseket játszottak, de nem sikerült nyerniük. Fizikális, jól futó csapatról van szó. Nem lesz egyszerű dolgunk, de nyerni szeretnénk.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Azt várom a csapatomtól, hogy jó játékot nyújtsunk Sopronban, mert egyéb esetben nem fogunk tudni nyerni. Azt gondolom, hogy képesek vagyunk jobb játékra is annál, mint amit az utóbbi meccseken mutattunk. Jobb esélyünk lenne idegenben is, ha kicsit nagyobb állandóság lenne a játékunkban. Főleg védekezésben játszunk sok hibával, egyéni és csapat szinten egyaránt. Nem tudom, hogy a Sopron két amerikai hátvédje közül fog-e tudni mind a kettő játszani, de az ő semlegesítésük mindenképpen kulcsfeladat lesz. A másik fontos feladat pedig az lesz, hogy Gordonra figyeljünk a festéken belül, hogy ne tudjon sok lepattanót és pontot szerezni. Nálunk Henton felépült, úgy néz ki, hogy holnap ő is vállalja a játékot.

[totalpoll id=”16007″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Gyanús ilyen esetben mindig egy csapat, amikor olyan eset áll elő, hogy több játékosnak is idő előtt kell befejeznie sajnálatos módon sérülés miatt a szezont, míg az egyik legmeghatározóbb légiós feje fölött is ott lebeg a játszik-e vagy sem “kard”. Ilyenkor szokott tükörsima hazai győzelem születni. Elképesztően szoros harc megy itt a középszakaszban, és szerintem a Sopron a saját szurkolóit is meglepte, hogy az idegenbeli győzelmekkel a saját kezébe vette a sorsát. Hazai pályán kellene most ismét plusz pontokat csipegetnie. Szerintem fordulatos meccs lesz, hol az egyik csapat, hol a másik fog előrébb tartani. Nem lepnék meglepve, ha negyedről-negyedre változna az állás. Végül egy szoros nyolcpontos hazai bravúrt várok. Ebben az esetben szerintem ezt lehet bravúrnak nevezni, mert noha az Atomerőmű nem olyan acélos idegenben, de a soproniaknak bőven akad hiányzójuk.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SopronKCfanExpert Recent comment authors
SopronKCfan
Olvasó

Harcolni az utolsó másodpercig! Szerda kivételével nem is volt ezzel baj! Hajrá Sopron!!!

Expert
Olvasó

Az ASE most megmutathatja, hogy van-e esélye majd tétmeccseket játszani a rájátszásban vagy csak tét nélküli sima kiesés lesz. Ha ezt a sérülésekkel teli Sopront se tudja megverni, akkor sok keresni való és izgalom nem lesz a rájátszásban.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés