Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Söpréssel szerezte meg a bronzérmet az Alba

Most sem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát a ZTE.

Arconic-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 109-78 (32-22, 25-21, 30-18, 22-17)

Rájátszás, 3-4. helyért, 3. mérkőzés.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Goda László, Ádám József (Bognár Tibor)

Alba Fehérvár: Chambers 21/12, Kass 7/3, Barnett 17/9, Philmore 23/6, Dickey -. Csere: Balogh 4, Vojvoda 22/9, Kiss B. -, Fazekas 6, Takács Mi. 4, Takács Ma. 2, Góbi 3/3.

Zalaegerszeg: Paige 12/6, Szalay 1, Ona Embo 16/3, Ikpe 8, Tóth 13/3. Csere: Makkos 2, Gyimes 4, Csátaljay 2, Keller 14/6, Csuti 6, Németh -.

A Zalaegerszeg kezdte jobban a mérkőzést, Hicks és Osztojics hiányában is. Ikpe büntetői után Philmore kintről talált be, aztán sorozatban öt pontot szereztek a vendégek – közte egy Tóth Ádám triplával – így 3-7 állt az eredményjelzőn. Chambers és Ona Embo szerzett két-két pontot, Vojvoda büntetői voltak jók, Tóth egy támadólepattanót tett vissza (7-11). Philmore dolgozott remekül a festékben, Paige köszönt be kintről, de Philmore egy 2-2-t is befejezett. Az Alba magasembere háromból két büntetőt dobott be, így nem tudott egyenlíteni, Barnett triplája viszont már a vezetést jelentette a hazaiaknak. Kass sem rontott kintről, Chambers ziccerezett, Ikpe zárta le a 12-0-s futást (21-16). Keller talált be a sarokból, Vojvoda azonnal válaszolt, Ona Embo mutatott be 2+1-et. Akkor még csak két pont volt a különbség, azonban az Alba a nagyon megnyomta a negyed végét és egy 8-0-s futással 10 pontos előnyre tett szert. 32-22

Philmore büntetőivel folytatódott a játék, vendég szempontból a jeget Tóth Ádám törte meg egy zsákolással, Ona Embo szerzett két pontot második esélyből. Chambers is hibátlan volt a vonalról, Tóth négyből kettőt dobott be, Vojvoda villant megint (38-28). Ona Embo két pontjára Chamberstől három jött válaszul, Barnett is pontos volt kintről. A ZTE-nek ezt követően egy jobb sorozattal még 10 ponton belülre is volt esélye visszajönni, Barnett viszont megbüntetett egy eladott labdát (46-34). A légiós aztán zsákolt is egyet, Keller egy hármast vágott be, Philmore viszont betolta őt a túloldalon. A félidő végéig állandósult a differencia nagyjából, végül 14 pont választotta el a feleket a nagyszünetben. 57-43

Villámrajtott vett az Alba a második félidő elején, Philmore és Barnett révén 8-3-at futott a hazai gárda, ezzel már a 20-at ostromolta a differencia. Ona Embo kettese után Chambers triplájával ez meg is lett, hamarosan pedig 75-50-nél már 25-tel járt előrébb a Fehérvár. Ona Embo dobott egy hármast, Csátaljay kettese után megint Chambers rámolt be egy trojkát. Vojvoda fejezett be egy gyorsindítást, a ZTE pedig nem, hogy közeledni nem tudott, de a dudaszó pillanatában már 26 pont volt a különbség. 87-61

Vojvoda lépett be jó ütemben a festékbe, Fazekas egy támadólepattanót váltott két pontra, aztán egy tempója is célt ért. Vojvoda szolgálta ki Barnettet, Gyimes szerezte az első vendég pontokat a negyedik negyedben (95-63). Vojvoda hármasa után Csuti is feliratkozott a pontszerzők közé, Makkos ziccerezett. Fazekas szerezte a 100. hazai pontot, értelemszerűen az utolsó öt percre már minden eldőlt, az Alba nyert és söpréssel zsebelte be a bronzérmet. 109-78

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Motoros AnyukájaBasketManWilsonXeroYoWassupFam Recent comment authors
Wilson
Olvasó

Összességében és reálisan nézve ott végzett a csapat ahol kell, talán a tavalyi gyengülés után az alapszakasz eredménye volt túlzó. Kupaszereplésnek lehet örülni és talán annak is, hogy ez az Olaj elleni kiesés meg kellett, hogy mutassa a vezetőségnek is, hogy lehetnek bármilyen jó légiósok is a keretben ilyen szűk rotacioval ez a max amit el lehet érni. Várom a mennyiségi erősítést az uborkaszezonban.. Filipovity, Paár, Keller I., Zsíros,. Köztük azért lehetne nézelődni vagy a másodosztályból sem hiszem, hogy ne lenne egy két használható magyar.. Légiósok közül kíváncsi leszek kit tudunk megtartani. Én mindenkit megtartanék de ez annál azért bonyolultabb.… Olvass tovább »

Zalaboy
Olvasó

Keller I. máshova megy. De Németh Ákos jó eséllyel Fehérvár felé veszi az irányt. Nálunk meg nem marad senki… 🙁

BasketMan
Olvasó

Csuti?

Zalaboy
Olvasó

Ahogy hallottam Csuti sem marad. Nem is csodálom, Zollner alatt indokolatlanul nélkülözött volt.

Motoros Anyukája
Olvasó

Köszönjétek a szakmai vezetésnek! Mennyi kárt kell még ott Zalában okoznia, hogy a csapat gazdája elzavarja? Régóta követem mi folyik ott. Ennél még Körmenden is jobb a helyzet.
Mondják, hogy milyen körülmények vannak ott! Nem is kell csodálkozni, hogy ember nem akar odamenni! Mariska barátném, akinek az unokája játszik, mondja, hogy semmi sincs ott. Az utánpótlás is kopott régi mezekbe játszik. Azt is híresztelik, hogy családi vállalkozás üzemel ott. Mondjuk azt itt is olvastam! Ha igaz, akkor szégyeljék magukat, hogy a gyerekekre nem marad. Azért a csapat tulajdonosa is tehetne valamit.

Motoros Anyukája
Olvasó

Keller Paksra tart, Németh Fehérvárra Csutinak js van ajánlata. Amíg a Bencze nálatok van, esélyetek sincs előbbre lépni. Azt suttogják már a leendő edzővel is borús a helyzet!

Xero
Olvasó

Grat Fehérvárra! Így jövőre kuparészvétel! Mondjon bárki bármit, szerintem ez nagyon fontos!
Én úgy érzem, hogy az Alba-játékosok kihozták a szezonból, amit (így az Olaj feljavulásával) lehetett.. 1-2 jó magyar hiányzott ahhoz, hogy bajnoki címért küzdhessenek! Ettől függetlenül – így, hogy már nem vagyunk ellenfelek 😉 – szimpi kis csapat volt ez az idei.
A Zte-nek is gratulálok a 4. helyhez! Szerintem a szezon közben látottakhoz viszonyítva ez egy teljesen korrekt eredmény!

lujo
Olvasó

Azt hallani szétszóródik a csapat, ha nem tudunk épkézláb magyarokat hozni, akkor egy ilyen 4. hely, vagy a play off is álom lesz jövőre.

Zombi
Olvasó

Sajnos igen, szétszóródik… Miért is maradnának? Középkor már régen volt! Tulajdonos ébresztő!

abcabc
Olvasó

Ki,merre?

Zombi
Olvasó

Ami viszont nem kitalált történet: Nagy szívás lesz valakinek a kövi szezon! Az edző személye számomra garancia a söpredék hanyatlásának!
Hamarosan bejelentik ki az edző. Nem biztos, hogy egyeseknek ez életbiztosítás…. Karakteres csávó, nem hagy beleszólást a dolgaiba. Elzavarni meg baszki nem biztos, hogy szerencsés. Legalább már az igazolások területén se lövünk bakot baszki!

Zalaboy
Olvasó

Edző? Már most?? Minek, hisz keret sem lesz augusztus végéig….

Zalaboy
Olvasó

Ha a keddi hazain lett volna egy kis lelkesedés, ez a harmadik el is ment volna így ahogy volt. Így viszont az utolsó 6 meccsünk gyalázatos volt, és beárnyékolja az amúgy szép 4. helyet és azt a nagy küzdést ami az alapszakasz második felében szerethetővé tette ezt a csapatot.

Borbély Lajos
Olvasó

Azért nem kell pálcát törni a csapat és a vezetőség fölött. Nézzünk magukba: ez a csapat nem jobb, mint az utolsó 3 helyezett átlaga, bárki is legyen majd az. Ennek tükrében nagyon- nagyon szép eredmény a 4. (szerencsés) hely. Az utolsó 6 mérkőzés pedig remekül mutatta a magyar kosárlabda problémáit.

zterulez
Olvasó

Ez a playoff is ugyanolyan volt, mint az egész szezon: hullámzó. Végső soron ez a 4. hely még talán több is a reálisan elvárhatónál, és az elmúlt 10 évben jópárszor álmodoztunk csak egy hasonlóan jó szereplésről. Jó pihenést kívánok a stábnak, a játékosoknak és nekünk szurkolóknak is!

JR.BENITEZ
Olvasó

Gratulálok Alba! Megérdemelten lettek harmadikak. Zete meg a négy között már mindent csinált csak nem kosàrlabdázott.

heraklith
Olvasó

Legalább játszottak a fiatalok. Hosszú évek óta ez az első szezon, hogy egy legióst sem tartanék meg, pedig ez a 4. hely, akárhogy is nézzük, nagy bravúr.
Az ilyen meccseken látjuk egy játékos valódi arcát. Ikpe az egyetlen légiós, aki győztes típus.
Érdekes szezon volt.
Jövőre hiányozni fog a bajnokságból kb 10-15 játékos (légiós) és még a mezőny bővítésének az ötlete is felmerült. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a B csoportból meg az UP-ból hogyan fogják a csapatok megoldani.

ZTE_KK
Olvasó

Még nagyobbra nyílik majd az olló a Falco után. Nagy csalódás a szezonzárás, főleg a mutatott játék miatt, de szerintem vissza fogjuk sírni még ezt, attól tartok nagyon nehéz lesz a 2024/25-ös szezon számunkra.

heraklith
Olvasó

Felmegy nagyon az éppen használható magyarok (Németh Ákos, Keller, stb.) ára, a színvonal meg csökkenni fog.
A kisebb csapatoknak nem biztos hogy lesz értelme nagy pénzeket fizetni középszerű magyarokért. Jönnek a lelkes B csoportosok meg a talán jobb légiósok.
A falkó meg röhög a markában a milliádjaival.

Soós Sándor
Olvasó

Remélem nagyon fáj az irigység 🙂 Utolsó 6 meccsen 30al cumiztatok átlagban és a Falcoval foglalkozol még most… Maradj kussba és nyomd el magad Októberig 😉

heraklith
Olvasó

Én nem játszottam Sanyi, szóval cumizni sem tudtam, de szerintem ne izgatsd annyira fel magad! Idén (is) csúnyán leszerepelt a falkó a BL és Kupa porondon is, szóval kapaszkodjatok inkább az utolsó szalmaszálba!

Zombi
Olvasó

Gratulálok a Falcónak! Példaszerűen működtetik a klubot. Minden területnek van gazdája, foglalkoznak a sportolókkal, a háttér is rendben van. Nincs kiskirály, akitől mindenki tart….Foglalkoznak az utánpótlással, nem cenzúrázzák a közösségi oldalt. Nincsenek anyagias házastársak……Természetesen ez is csak egy kitalált történet, semmilyen valóságalapja nincs az itt leírtaknak!

Johnyx
Olvasó

Heraklith még mindig fröcsögsz. Gratulálok a 4. helyhez komolyan! Szezon elején Ruzsicskával rábólintottatok volna!
Kérj a B. Zolitól a választások után pénzt és akkor éremért játszatok. Bár szerintem nem a pénz dobja a kosarat!

YoWassupFam
Olvasó

“ Még nagyobbra nyílik majd az olló a Falco után”

Én ide venném mèg a 2. és a 3. “Top” csapatot is.

Pojaca
Olvasó

181 pont mínusz az utolsó 6 mérkőzésen.
Átlagban: Mennyi? 30!
Az a kínos vicc jut eszembe amikor a gyerek megkérdezi az apjától: Apa, milyen érzés a playoffban 30-on belül maradni? Nem tudom fiam, mi Zete szurkolók vagyunk!
Remélem az öltözőben Korda Gyuri bácsi legendás dala szólt: Reptér! …

torma
Olvasó

Azért remélem lesz valaki, aki vállalja a felelősséget ezért a 6 meccses vállalhatatlan teljesítményért…

csakazete
Olvasó

Az a baj hogy ez szégyen az egész magyar kosárlabdára, és tiszteletlen az ellenféllel szemben … 🙁

heraklith
Olvasó

Az egész csapatot és a vezetőséget is terheli a felelősség. Az utolsó 6 meccsen már mindenki a nyaralását töltötte. Nagyjából Ikpe az egyetlen a csapatból, akinek még nincs szerződése, lehet hogy ő is csak azért hajtott. A többieknek ez már csak púp volt a hátukra. Még a 3. helyért járó prémium sem motiválta őket. A vezetőség meg nem akarta a csokikupával járó terheket, amit egyébként meg is tudok érteni.
Ilyen légiósok nem kellenek jövőre!

Zombi
Olvasó

Előre leszögezem, ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a valósághoz csakis a véletlen műve lehet!Baszki! Megjósolom, nem lesz….Családi kassza mindennél fontosabb! Jövőre, ha nem váltunk, nagy bajban leszünk.
Annyian utálnak egy embert, hogy nagyon komoly kis anyagot gyűjtöttek össze!
Remélem az egész bagázs megy a levesbe! Sok lúd disznót győz a mesében is. Mesés kis történetek vannak itt!

csakazete
Olvasó

Gratulálok az Albának!
Csapatomat nem tudom minősíteni…

gabor77
Olvasó

Gratulálok az Albánok a bronzhoz. Lelketlen, szarházi hozzállással nem lehet nyerni, ezért kár volt négybe jutni…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés