Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Somogyi lenne az U23-as szabály “nyertese”

Az irányító szeretné kiharcolni, hogy ő legyen az a játékos, aki a legtöbbet élhet ezzel a lehetőséggel, meg akarja mutatni, mire képes.

  •   :

:

Három, Spanyolországban töltött év után tért haza a még mindig csak 19 éves kosárlabdázó, Somogyi Ádám. Pályafutását a DEAC NB I/A csoportos bajnokságban szereplő csapatában folytatta – 13 mérkőzésen lépett pályára (kétszer kezdőként), ezeken 2.8 pontot átlagolt.

– Kicsit csalódott vagyok, nem úgy sikerült a be nem fejezett évad, ahogyan azt elterveztem – sokkal több szerepet szerettem volna kapni. Hozzá kell tenni: nagyon erős a keretünk, nem volt egyszerű a dolgom. Voltak hullámvölgyeim, amelyeken nehezen, de túllendültem.

Be nem fejezett évadot említett az irányító. Nem véletlenül: a koronavírus-járvány miatt a szövetség égisze alá tartozó összes erőpróbát – végeredmény, kieső és feljutó nélkül – lefújták.

„Végtelenül szomorúak vagyunk a kialakult helyzet miatt, mivel sokat fejlődött a csapat. Habár rosszul rajtoltunk, a huszonegyedik forduló után mégis a negyedik helyig tornáztuk fel magunkat. A veszélyhelyzetnek a pozitív oldalát próbálom nézni – igyekszem a következő szintre emelni a játékom. Több időnk van felkészülni a 2020/21-es kiírásra: elvégzem a vezetőedzőnk, Kovács Adrián által előírt feladatokat, heti ötször kondizom, valamint négyszer járok egyéni képzésre is. Valamilyen szinten minden nap kosarazom, inkább a versenyzés hiányzik.” – mondta az utanpotlassport.hu oldalnak Somogyi.

Amondó, az évad legjobb meccsét november 2-án, a Pécsi VSK-val szemben játszotta. Ezen a párharcon 13 pontot és 7 asszisztot jegyzett:

„Végül sajnos kikaptunk. Szerintem nem létezik tökéletes mérkőzés, hiszen az apróbb hibák mindig felfedezhetők. Huszonkilenc percig lehettem a pályán, s azt éreztem, amit a legjobban szeretek: én voltam a csapat karmestere.”

Az ifjú ez utóbbi feelinget hiányolta leginkább a bajnokság többi részében.

„A fiatal játékosok – érthető módon – nem kapnak egyből maximális bizalmat, ahhoz előbb le kell tenniük valamit az asztalra, ezért örülnék, ha minél több lehetőségem lenne bizonyítani. Ugyanúgy, mint a többi helyzetet, ezt is meg kell tanulni a helyén kezelni. Sokat őrlődtem olyan tényezőkön, amelyek rajtam kívül álltak. Ez volt a szezon legnagyobb tanulsága talán: nem rágódhatok olyan negatív élményeken, amelyek bekövetkeztére nincs ráhatásom – ez ugyanis nem fér bele a profi élsportolói mentalitásba.”

A már felnőtt válogatottat is megjárt kosaras tisztában van vele, sokat kell még fejlődnie.

„A játékom összes elemén van még mit csiszolni, tudom. A következő kiírásban életbe lép a fiatalszabály, miszerint az alapszakasz mérkőzéseinek első félidejében legalább egy, huszonhárom év alatti sportolónak a pályán kell lennie. Szeretném kiharcolni, hogy én legyek az a játékos, aki a legtöbbet élhet ezzel a lehetőséggel, mert meg akarom mutatni, mire vagyok képes, különösen az általam legjobban kedvelt irányító poszton. Ezzel együtt szeretném elnyerni az edzőim és a nálam jóval rutinosabb kosarasok bizalmát és tiszteletét.”

Fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TTMagdi anyusPbask Recent comment authors
TT
Vendég
TT

Szerintem Somogyi és Omenaka osztoznak majd a perceken, de Moody mellett nehezen lehet elképzelni, hogy Somogyi irányítson…

Magdi anyus
Olvasó

Nehogy elfáradjon a kis cucuska.

Pbask
Olvasó

Szerencse, csak 20 percet kell játszani,azt tudjuk,hamar elfárad.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés