Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Somogyi Ádám szerint ki kell érdemelni egy fiatalnak azt, hogy segítséget kapjon a meghatározó játékosoktól

A válogatott játékos szeretne minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani Debrecenben.:

:

A 2000-es születésű Somogyi Ádám már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, valamint fordulóról-fordulóra több percet kap Kovács Adrián vezetőedzőtől. A játékos a BB1.hu-nak adott interjújában többek között azt is elmondta, hogy mi a különbség a spanyol harmadosztály, illetve a magyar bajnokság között, valamint kitért arra is, hogy mivel kell kiérdemelni egy felnőtt játékos segítségét.

– Egyre több lehetőséget kap a Debrecenben, hogyan látja eddig a szezont a saját, illetve a csapat szempontjából? 

– Az első találkozóinkon jól játszottunk, aztán kisebb hullámvölgybe kerültünk, de szerencsére Szegeden sikerült kijönnünk ebből a gödörből, remélem, hogy egy felfelé vezető út fog jönni számunkra. Nekem is vannak rosszabb periódusaim, de igyekszem ezt minél jobban leredukálni és minél konzisztensebben segíteni a csapatot.

– Spanyolországból tért haza Magyarországra, milyen különbségeket tapasztalt eddig az ottani, illetve a honi bajnokság között? 

– Tavaly a Laboratorios csapatában játszottam a spanyol harmadosztályban. A két bajnokság sok hasonlóságot hordoz magában, de annál inkább különbözik. Az itteni NB I/A színvonala sokkal magasabb, viszont a kinti meccseken nagyobb volt az iram, az intenzitás, de nem volt ennyire szervezett és a játékosok minősége is elmaradt az ittenitől.

Somogyi Pécsen játszotta eddig a legjobb meccsét idén, ahol 13 pontig, 7 gólpasszig és 3 lepattanóig jutott. (fotó: pvsk-panthers.hu)

– Hogyan viseli azt a terhet, hogy a magyar kosárlabda egyik kiemelt tehetségének kiáltották ki? Erre az egyik legjobb példa, hogy már a felnőtt válogatottban is sikerült bemutatkoznia… 

– Olyan szinten motivációként fogom ezt fel, hogy aki hisz bennem és amikor dolgozom, vagy edzésen vagyok, vagy van lehetőségem extra munkát is végezni egy nap, akkor eszembe jutnak ezek az emberek, hogy őket ne hagyjam cserben. Azok is ösztönöznek, akik nem hisznek bennem, mert rájuk szeretnék cáfolni.

– Apropó válogatott. Mit érzett, amikor legelőször belépett az öltözőbe? 

– Mondhatni, hogy ott tényleg azokkal a játékosokkal kerültem egy légtérbe, akikre eddig felnéztem és most is felnézek. Nagyon jó érzés töltött el.

– A felnőtt, nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok hogyan viszonyulnak a önhöz, mint fiatal, magyar tehetséghez, aki nyilvánvalóan még kevesebb percet töltött eddig a parketten a pályafutása során? 

– Itt a Debrecennél a rutinos kosarasok nagyon sokat segítenek nekem. Hozzátartozik, hogy nekik látniuk kell egy fiatalon azt, hogy nagyon akar, hogy tanulni szeretne és ki kell érdemelni, hogy a segítségüket el is nyerje valaki.

Kiemelt kép: deac.hu

 

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés