Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Somogyi Ádám: Koncentrált játék kell a bravúrhoz

Az Alba fiatal játékosa osztotta meg gondolatait a bosnyák mérkőzés előtt.:

:

Beszéljünk egy kicsit a bajnokságról. A szakértők szerint idén jobban együtt van a mezőny, nincs kiemelkedő csapat úgy, mint az elmúlt években – legesélyesebbnek a bajnoki címre mellettetek a Falcót és a Szolnokot tartják. Te is így látod ezt?

Hat forduló után nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de a tabellán is látszik, hogy kiegyensúlyozottabb a bajnokság és veretlen csapat sincs már.  Ahogy említetted, reméljük, hogy nekünk is kijön a lépés és ott leszünk a végelszámolásnál.

Nyáron igazoltál Szombathelyről Fehérvárra. A játékperceid már a Falconál is megvoltak, mi volt a döntő faktor ami miatt az Alba mellett döntöttél?

Alapvetően több és nagyobb szerepet szerettem volna kiharcolni és nagyobb mértékben segíteni a csapatot és én, valamint a hozzám közel álló emberek úgy láttuk, hogy az Albánál van erre a legnagyobb lehetőség, amellett, hogy a bajnoki címért küzdhetünk. Ezért igazoltam végül Fehérvárra.

Az Alba már megmutatta erejét, viszont két olyan találkozótok is volt idén – a Paks és a Körmend ellen -, ahol nagy előnyről váratlanul kaptatok ki. Ez leginkább a dekoncentráltság számlájára írható, vagy még nem állt össze úgy a csapat a rövid felkészülés miatt, hogy ilyen szituációkban jobban reagáljon?

Abszolút jól látod, szerintem 6-0-al kéne állnunk, de ezen a két meccsen rövidzárlat történt, így nem ott állunk a tabellán, ahol szeretnénk. Azt gondolom ezek a hibák kiküszöbölhetők, mindkét általad említett ok közrejátszott a leolvadásban, négy játékosunk volt válogatottnál, így kevés időnk volt összecsiszolódni, de biztos vagyok benne, hogy ilyen hibák a jövőben nem fognak előfordulni.

Térjünk rá a bosnyák meccsre. A válogatott nem rég játszott ezzel a csapattal, akkor nagyrészt annak volt köszönhető az ellenfél győzelme, hogy fizikálisan felőröltek miket a második félidőben. Mivel nyilván kilót és centit nem tudunk venni, és ez csak egy bizonyos szintig ellensúlyozható, mik lesznek a legfontosabb dolgok, hogy sikerüljön a bravúr?

Valóban nagyon fizikális csapat a bosnyák, mindkét oldalon sok a hiányzó, de nem ezzel kell foglalkozni. Így is jó játékosaik vannak, de fontos, hogy csak a kellő tiszteletet adjuk meg nekik, hogy koncentráltan játszanunk, valamint fizikálisan és mentálisan is élesek legyünk, úgy gondolom akkor behúzhatjuk ezt a meccset.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés