Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Somogyi Ádám: érdemes nagy célokat kitűzni magunk elé

A DEAC fiatalja újra meghívót kapott a válogatottba.

  •   :

:

Augusztus első hetében újra együtt készül majd a magyar férfi kosárlabda válogatott, melynek bő keretébe újfent meghívót kapott a DEAC fiatal hátvédje, Somogyi Ádám.

– Titkon reménykedtem benne, hogy újra behívnak a válogatottba, ugyanakkor ha őszinte akarok lenni, meg is lepett. Hatalmas megtiszteltetés, hogy számításba vesznek a válogatottnál, szeretnék rászolgálni a bizalomra -mondta a kosarlabda.deac.hu-nak az újabb lehetőségről a kosaras.

Bár várhatóan csak augusztus közepén indul a felkészülés a 2020-21-es szezonra, a DEAC tehetsége a holtszezonban is keményen dolgozik. Egy fővárosi edzőteremben igyekszik tovább fejleszteni magát, sőt két leendő csapattársával, Molnár Mártonnal és Molnár Dániellel is együtt készül.

– Már régebb óta ismerjük egymást, és miután megtudtuk, hogy csapattársak leszünk, adta magát, hogy a nyári felkészülést együtt csináljuk. Egy egyéni képzéssel foglalkozó magán teremben edzünk, ahol igyekszünk továbbfejleszteni a játékunkat, sőt egy öt-öt elleni barátságos mérkőzés alatt már játszottunk is egy csapatban, így egy kicsit szoktuk is már egymást. Örülök, hogy jövőre egy csapatban játszhatunk, mert amellett, hogy nagyszerű játékosoknak tartom őket, a pályán kívül is jól megértjük egymást.

Az irányító nagyon pozitívan tekint az előtte álló szezonra, hiszen a csapat nagy része egyben maradt, és minőségi igazolásokkal sikerült tovább erősíteni a keretet.

– Nem csak kötelességből mondom, de őszintén úgy gondolom, hogy érdemes nagy célokat kitűzni magunk elé. Nagy potenciál van a csapatban, megfelelő arányban vannak a keretben tapasztalt és tehetséges játékosok, szerintem sikeres idény elé nézhetünk – mondta a játékos, majd a jövőre életbe lépő U23-as szabályra is kitért, aminek ő lehet az egyik legnagyobb nyertese.

– Minden csapat számára különleges lesz, jó lehetőség ez a fiatal játékosoknak, és színesebbé fogja tenni a bajnokságot. Én igyekszem majd nem csak a szabálynak köszönhetően megkapni a játékperceket, hanem az edzéseken és a mérkőzéseken mutatott teljesítményemmel is szeretnék majd rászolgálni, sőt a második félidőben is a lehető legtöbbet szeretném a pályán tölteni.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés