Connect with us
Hirdetés

Légiósok

Somogyi Ádám a lehető legtöbbet kihozta sérüléséből

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott spanyolországi tapasztalatairól.:

:

A magyar válogatott hátvédje, Somogyi Ádám nyáron elhagyta az Alba Fehérvárt és a MoraBarnc Andora csapatához igazolt. A 23 éves játékos már túl van a bemutatkozáson is, első tapasztalatairól pedig a Nemzeti Sportnak beszélt. 

Teljes mértékben. Hála istennek, az emberek többsége beszél spanyolul, angolul is majdnem mindenki, tehát nemigen van nyelvi nehézségem.

– mondta Somogyi, arra, hogy mennyire tudta hasznosítani korábbi spanyolországi tapasztalatait, új állomás helyén.

Ezt követően rátért az interjú arra is, hogy hogy érezte magát a Golomán György elleni edzőmérkőzésen is. Ahogy arról beszámoltunk, Golomán remek játékával a Girona hosszabbításban nyert.

– Arra a meccsre kevésbé jó szájízzel, mert hosszabbításban kikaptunk. Persze nem az eredmény volt a legfontosabb, ezeknek a találkozóknak az a fő céljuk, hogy a felkészülést szolgálják. Jó volt látni, hogy Gyuri volt a mérkőzés legjobbja, úgy játszott, ahogyan tud. Nagy öröm a magyar szurkolóknak, hogy Európa legjobb bajnokságában ismét találkozhat a pályán két magyar, ahogyan legutóbb Hanga Ádám és Maronka Zsombor.

Ezt követően a Falco és az Alba korábbi játékosa arra is rátért, hogy sérüléssel bajlódott a felkészülési időszakban:

Felemásan. Kaptam lehetőséget, élni is tudtam vele, megmutattam, hogy tudok kosárlabdázni, itt a helyem – mondta arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli egynileg a felkészülését. Viszont a dobó kezem egyik ujjában részlegesen elszakadt a szalag, emiatt kissé limitáltnak éreztem a játékom, de a lehető legtöbbet kihoztam belőle.

Ezt követően a célok következtek, illetve, hogy elég erősnek tartja-e csapatát, hogy bennmaradjon a spanyol első osztályban.

Mindenképpen. Az előző idény keretéből nyolcan itt maradtak, négy-öt új játékos érkezett kiegészítésként. Adva van a megfelelő alapanyag, hogy biztossá tegyük az élvonalban maradást, van elég tűzerőnk és tehetségünk hozzá.

A teljes interjú itt elérhető!

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hajramagyarkosarlabdaBorn2Ball Recent comment authors
hajramagyarkosarlabda
Olvasó

,,egynileg”

Born2Ball
Olvasó

Elég ha szívvel, szeretettel és alázattal küzdesz és nem lesz gond!?
??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés