Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Somogyi Ádám: A hiányzóinkért is küzdünk ezen a két meccsen

“Egységként küzdve fogunk kiadni magunkból mindent!”:

:

Meglehetősen szélsőséges szezont futtok meglepetésre az Albával, mély gödörből másztatok ki az elmúlt két fordulóban. Hogy látod eddig az idei szezonotokat, mi okozta ezt a vereségsorozatot?

Abszolút, ahogy mondtad a szezonunk nagyon hektikus volt eddig, most azon vagyunk, hogy a hullámzó időszakokból kilábaljunk és konstans jó teljesítményt nyújtsunk, úgy érzem most újra jó úton haladunk, önbizalom szempontjából nagyon fontos volt a két siker a szünet előtt.

Túl vagytok egy edzőcserén is, Matthias Zollnert Alejandro Zubillaga váltotta. Miben változott a csapat a változtatás óta?

Az elmúlt két mérkőzésen felszabadult játékot játszott a csapat, azt gondolom, hogy nagyon sok fegyverünk van főleg támadásban, de védekezésben is, a keret mélyége megadja a lehetőséget, hogy sok fajta szerkezetben és különböző sémákban játsszunk. korábban ezt nem sikerült kihasználnunk megfelelően, nyilván az alapszakaszban most már nem lehet megváltani a világot, apró változtatásokat eszközöltünk eddig és fogunk is a maradék öt mérkőzésen, remélhetőleg lesz ennek eredménye  a kupában és a rájátszásban is.

Két fontos mérkőzés vár rátok a válogatottal,  de a körülmények nem könnyítették meg a dolgotokat, nincs Vojvoda, Allen, Filipovity és mint kiderült Perl sem, valamint az átalakult keretnek nem volt sok ideje együtt készülni. Mennyire nehezítették meg ezek a dolgok a felkészülést, kívülről úgy tűnik, hogy jó a hangulat és mindenki fókuszált.

A válogatottnál a megszokott módon remek volt a hangulat a felkészülés folyamán, belülről én is úgy látom, hogy fokuszált a társaság. A mérkőzés alakulása szempontjából nem érdemes a hiányzókról beszélni, mindkét oldalon van elég belőlük – persze mindegyikük nagy erőssége a csapatnak, csak erre nincs ráhatásunk -, de érük is fogunk küzdeni, mindent megteszünk a sikerért ezen a két mérkőzésen.

Este a litvánokkal találkozunk, mely egy elképesztően erős csapat. Mi lehet a kulcs ahhoz, hogy sikerüljön bravúrt bemutatni ellenük?

Mentálisan és fizikálisan is készen kell állnunk, mert jó csapat a litván, hazai pályán ők is bele fognak adni mindent a győzelemért, kemény mérkőzés lesz. Egységként küzdve fogunk kiadni magunkból mindent, meglátjuk ez mire lesz elég.

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket: itt.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés