Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Somogyi a magyar A-csoport és a spanyol másodosztály között döntött

A válogatott játékos szerint a DEAC-nál adott minden, ami a fejlődéséhez szükséges.:

:

Mint ismeretes, hazatér Spanyolországból, és a DEAC csapatában folytatja pályafutását a mindössze 18 éves magyar szupertehetség, Somogyi Ádám. Külföldi tapasztalatairól, hazaszerződésének okairól, egyéni és csapatszintű céljairól nyilatkozott a fiatal játékos a deacbasket.hu-nak.

– Nagyon örülök, hogy eltölthettem három évet Spanyolországban . Rengeteg fontos tapasztalattal gazdagodtam, kicsit olyan volt, mintha „farkasok közé” vetettek volna. Minden egyes nap meg kellett küzdenem a helyemért a csapatban. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem és léptem előre, mint ember és mint játékos egyaránt. Kudarcok is értek, de ezek világítottak rá igazán azokra a dolgokra, amikben leginkább fejlődnöm kell – foglalta össze zamorai élményeit az irányító.

Arra a kérdésre, hogy miért pont Debrecen, a következőket felelte:

– Először is szeretném megköszönni a DEAC-nak a bizalmat. Nagyon örülök, hogy Debrecenbe kerültem, és hogy a klubért, a városért küzdhetek az elkövetkezendő években.

Az volt a célom, hogy előrelépjek, hogy egy erősebb bajnokságban is bizonyíthassak. Ehhez a magyar NB1 és a spanyol másodosztály kínált megfelelő lehetőséget.

Minden ajánlatomat alaposan megfontoltam, végeredményben a DEAC egy olyan jövőképet vázolt fel előttem, ami nagyon közel áll a saját elképzeléseimhez. A feltételek adottak a kemény munkához, illetve a fejlődéshez, ami jelenleg számomra a legfontosabb. Nagyon tetszett továbbá az a szemlélet és légkör, ami a klubot jellemzi.

A 193 centis kosaras érezhetően rendkívül motivált és optimista az új szezon kihívásait illetően.

– Csapatszinten és egyénileg is hiszek benne, hogy felülmúlhatjuk az előzetes elvárásokat. Sikeres idényt várok, de ehhez rengeteget kell dolgoznunk. Ami engem illet, természetesen bőven van még mit tanulnom a játékról, de ha csak egyvalamit emelhetek ki, akkor a fizikumom az, amin a legtöbbet fejleszteni szeretnék, hiszen a mai modern kosárlabdában elengedhetetlen a keménység – zárta sorait önkritikusan a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Somogyi.

Fotó: deacbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Milospbask Recent comment authors
pbask
Vendég
pbask

Színész Beni volt már?

Milos
Olvasó

Legyen? 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés