Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sokáig szoros volt, végül sima lett a Nyíregyháza sikere

Az utolsó percekre szétesett a Paks.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE 83-74 (24-26, 18-16, 16-15, 25-17)

Bajnokság, 12. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Pozsonyi László (dr. Gincsai János Péter)

Nyíregyháza: Johnson 27/3, Kiss -, Bryce 22/12, Pipiras 4, Suárez 18/6. Cserék: Bus -, Bazsó -, Mokánszki -, LeDay 12.

Paks: Brown 24/15, Frank 6/3, Brzoja 3/3, Eilingsfeld 16/3, Goins 5/3. Cserék: Kovács 8, Taylor 10/6, Buljevics 2.

Hiába szerezte a Nyíregyháza a találkozó első kosarát, innen hét paksi pont érkezett, Suárez viszont nem hagyta meglépni a vendégeket (7-9). A center mellé megérkeztek Johnson befejezései is, visszavették a vezetést a hazaiak, időt kért az ASE (14-9). Brown szépített egy hármassal, Suárez viszont továbbra is tarthatatlannak bizonyult. A továbbiakban is a Blue Sharks járt előrébb, ám két perccel a negyed vége előtt Brown egy triplából egyenlített (20-20). Goins percei következtek, aki egymaga 5 pontot rámolt be, időt kért Pethő Ákos (22-24). A kis szünet után egyszer talált be mindkét együttes, 24-26 lett a negyed vége.

Brzoja is megszerezte első pontjait, rögtön egy hármast küldött a helyére, LeDay büntetőivel zárkóztak a fehér-mezesek (26-29). Okos játékkal őrizte a kiharcolt előnyét az ASE, sőt, a különbséget növelni is tudta a vendég alakulat pár perc elteltével (26-33). Egy jobb periódusnak, és Bryce ponterős támadásainak köszönhetően kettőre jött fel a Nyíregyháza, kisvártatva pedig az egyenlítés is meglett (33-33). Johnson büntetőivel előnybe került a Blue Sharks, Frank azonnal válaszolt egy saroktriplával, de Bryce is távolról célzott pontosan (38-36). Brown már sokadszorra lépett elő kulcsszituációban, de Eilingsfeldnek is jól ment a játék, megint fordított a Paks (40-41). Kiss Benedek vétett egy sportszerűtlen hibát még a nagyszünet előtt, de a lehetőséggel nem tudtak élni a paksiak, Bryce az utolsó másodpercekben egyenlített. 42-42.

A fordulás után triplára tripla volt a válasz, majd több percig a paksiaknál volt az előny, igaz, csak két ponttal mentek a vendégek, végül Bryce egyenlített (50-50). Johnson és Pipiras vezérletével ezúttal a hazaiak kerültek fölénybe, de ezúttal is Brown triplája jelentette a fordulatot (52-53). Továbbra sem tudtak dűlőre jutni a felek, a döntés az utolsó negyedre maradt. 58-57.

Remekül kezdte a mindent eldöntő 10 percet a Nyíregyháza, egy 7-2-es futással 65-59-re léptek meg a hazaiak. Egy pillanat alatt elolvadt az előny, Eilingsfeld és Taylor is betalált a vendégeknél. Suárez tett vissza egy támadólepattanót, de Kovács gyorsan válaszolt. Pipiras is hozzá tudott tenni kettőt, majd egy rövidebb gólcsend után Bryce dobott fontos hármast, időt kért a Paks (72-67). Johnson is kosarat szerzett, majd támadóhibát vétett az ASE, szinte a semmiből épített ki egy nyolcpontos előnyt a Blue Sharks és már csak három és fél perc volt vissza (75-67). Két támadást is elhibáztak a vendégek, kétszámjegyű lett a nyíregyháziak előnye (77-67). Innen már nem volt visszaút, hatodik győzelmét is megszerezte a Blue Sharks az élvonalban. 83-74.

HIRDETÉS
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Luka MagicAtomic4tormentorJurgilas Recent comment authors
Atomic4
Olvasó

Goins talán még Cleveland-nél is gyengébb játékos.
Buljevicet könyörgöm zavarják már el innen, 1 elzárás-leválást sem tud levédekezni, lassú, mint a dög, gyakorlatilag csak az nem veri meg lábon, aki nem akarja.
Sajnos a nyíregyházi légiósok sokkal jobbatk a mieinknél.

tormentor
Olvasó

Remélem Robi folytatja a tisztogatást. Ezt a Buljevicset biztos nekünk kell megtanítani kosarazni? Jó megmozdulása nem volt. (aztán felkészük Goins, akinél balfaszabb légióst régen láttam. Kinézetre, játéktudásra is kb Ogunyemi)

Luka Magic
Olvasó

Goins Cleveland helyére jött 1 hónapja…

Jurgilas
Olvasó

Csalódtam az új edzőnkben. Goins kapta a legtöbb játékpercet, passzív játékkal, nulla közeli teljesítménnyel. Sajnos jobb volt a Nyíregyháza, nekik gratula!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés