Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Piros-csoport: Sok nyílt kérdés maradt a zárófordulóra

A másodosztályban vasárnap este fejeződik be az alapszakasz.:

:

Ha a talán soha nem látott idei A-csoportos befutó nyomába nem is érhet, drámai végjátékot tartogat a második vonal reguláris szezonja is: az utolsó kör előtt két csapat pályázik az első helyre, kiadó még két negyeddöntős pozíció, amelyért három együttes verseng, illetve a biztos bennmaradást jelentő 10. helyezésre is két gárda érhet oda – amelyek éppen egymás ellen fejezik be a pontvadászatot.

Azt már tudjuk, hogy a PVSK (22-3) és a MAFC (21-4) osztozik az első két pozíción, 3. a Vasas (20-5) , 4. a BKG (18-7), 5. a Fót (14-11) – a Kosok és a Tigrisek már második hete készülhetnek az egymás elleni negyeddöntős párharcra, a többi párosítás azonban még nem alakult ki. A 6-9. helyen a TF (11-14), Nyíregyháza (11-14), Cegléd 11-14), MEAFC (10-15) négyes végez, de sokféle sorrend lehetséges még, a kvartettből egyedül a féltávnál még sereghajtó Kék Cápák nem csúszhatnak már ki az első nyolc közül. Az utolsó biztos bennmaradást jelentő pozíció, a 10. helyezés sorsa a Jászberény (8-17) – DEAC U23 (9-16) alapszakaszmeccs egyik résztvevőjéé lesz, a cívisvárosiak helyzete jóval kedvezőbb. Az utolsó négyből már nem mozdulhat el, de 11.-nek még befuthat a Salgótarján (8-17) és az Óbuda (8-17) is, az viszont már korábban eldőlt, hogy a Budafok (4-21) lesz a 14.

Az első kiemelést illetően a legegyszerűbb a képlet: ha a MAFC legyőzi a Kaszásokat hazai környezetben, miközben a PVSK vereséget szenved a Vasas otthonában, akkor a műegyetemisták, minden más esetben a pécsiek zárnak a táblázat élén.

Az utolsó három playoff-helyért küzdő négyesből ugyan egyedül a Nyíregyháza van “biztonságban”, mégis a TF helyzete a legkedvezőbb: amennyiben Dancsecsék nyerni tudnak a Blue Sharks otthonában, övék lesz a 6. hely, a Mehmedovics-legénység sikere esetén a Salgótarján-Cegléd mérkőzés kimenetelétől függ, mely gárda mérkőzhet majd a Vasassal a legjobb nyolc között: ha nyernek a ceglédiek, akkor ők, ha kikapnak, akkor a szabolcsiak. Az egypontos lemaradással 9. MEAFC a nyolc lehetséges forgatókönyvből csak két esetben jut negyeddöntőbe: a Megyeri Tigrisek idegenbeli legyőzése mellett a Nyíregyháza győzelme is szükséges ahhoz, hogy a borsodiak fellépjenek a 8. pozícióba.

A MAFC és a Nyíregyháza elleni bravúrokkal közel kerültek a biztos bennmaradáshoz a debreceni fiatalok: Kádár Tamás tanítványai csak akkor veszítik el jelenlegi 10. helyüket, ha legalább 11 pontos vereséget szenvednek Jászberényben, miközben a Salgótarján hazai környezetben kikap a Ceglédtől, a Kaszások pedig Újbudán maradnak alul – ebben az esetben éppen a JKSE tudja visszaelőzni a cívisvárosiakat a “célegyenesben”. Az SKSE és az Óbuda tehát mindenképpen érdekelt lesz a playout első körében, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy pályaelőnyből, a Budafok ellenében, vagy idegenben kezdve egy, a reguláris szezonban jobban teljesítő riválissal szemben kell megvívniuk az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, ez pedig csak az utolsó körben fog eldőlni, 11., 12. és 13. is lehet mindkét csapat.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 26. forduló

A záróforduló mérkőzései egységesen vasárnap 18 órakor kezdődnek.

BKG PRIMA Akadémia – Budafok

Szigetszentmiklós, Városi Sport- és Rendezvénycsarnok

Élő közvetítés a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Hübner Nyíregyháza BS – TF-Budapest

Nyíregyháza, Continental Aréna

Élő közvetítés a Hübner Nyíregyháza BS YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót – MEAFC-Peka Bau

Fót, Phoenix Sportcsarnok

Jászberényi KSE – DEAC U23

Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok

Élő közvetítés a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Újbuda MAFC – Óbudai Kaszások

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Salgótarjáni KSE – Ceglédi KE

Salgótarján, Városi Sportcsarnok

Élő közvetítés a Sport Salgó Kft YouTube-csatornán.

Vasas Akadémia – Pécsi VSK-Veolia

Budapest, Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés