Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sitku Márton Sopronba igazolt

A fiatal kosaras úgy érezte, hogy környezetváltozásra van szüksége.:

:

A Sopron KC leigazolta a 20. életévét a napokban, egészen pontosan augusztus 29-én betöltő Sitku Mártont, a nemrég tragikusan elhunyt Sitku Ernő fiát. A játékos a klub honlapjának adott interjút, melyben a váltás okairól is beszélt.

Mindenekelőtt azt szeretném kijelenteni, hogy Nyíregyházán mindenkivel, a korábbi csapattársaimmal nagyon jó volt a kapcsolatom, és ez megmaradt mind a mai napig. Édesapámmal nagyon szoros és jó volt az apa-fiú viszony, a karantén alatt is naponta együtt edzettünk. Halála után azonban otthon minden nap, minden rá emlékeztetett, úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem. A keresztapám, Báder Márton tanácsát, segítségét kértem, vele néztük meg, hol lehet esélyem előrelépni, tovább fejlődni. Több csapat, köztük az SKC is szóba került. Ami nagyban közrejátszott abban, hogy végül ide igazoltam, az egyrészt az, hogy Fazekas Csabi, akivel Nyíregyházán éveken át játszottunk együtt itt játszik. Ő sok jót mesélt a csapatnál folyó szakmai munka színvonaláról, az edzőről. Többek között azt, hogy a fiataloknak is megadja a lehetőséget a bizonyításra. Két, korábban a csapatban kosarazó nyíregyházi csapattársam, Bus Iván és Tóth Geri pedig magáról a klubról mondott csupa jót. Mindezek  után gondoltam úgy, hogy megpróbálom Sopronban. Már nyár közepén is itt voltam, amikor a vezetőedző itt volt egy hétig, hogy ismerkedjen a fiatalokkal. Ami személyesen nekem nagyon fontos, hogy Flevarakisz edző a négyes poszt mellett próbál hármasra is képezni.

Fotó: sakc.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ScofieldzetomeeSopronKCfan Recent comment authors
Scofield
Olvasó

Korrekt nyilatkozat! Sok sikert!!

zetomee
Olvasó

Üdv Sopronban!
Végre hivatalosan is itt van. Június végén már volt info, csak sok minden történt még.
Azzal azt hiszem most senki nem vádolhatja Pojeket, hogy nem frissít hazai körben. De hogy a fiatalszabály meddig marad, az más kérdés.
Ha lesznek meccsek, izgalom, bajnokság (nézőkkel de jó is lenne) és nem lesz nagy a fiatalok mozgása évad végén, akkor alakulhat majd egy újabb magyar mag amiben Supi lehet a rangidős és sok fiatal körülötte.
Éljen a magyar kosárlabda! Hajrá SKC!

SopronKCfan
Olvasó

Üdv nálunk és sok sikert!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés