Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simon Kristóf: Nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel

A zalaegerszegi játékos szerint jogosak a szurkolók felől érkező negatív hangok.:

:

A már második éve a Zalakerámia ZTE KK csapatát erősítő Simon Kristóf nyilatkozott lapunknak. Az irányító idén 24 alkalommal léphetett pályára, ezek során 4 pontot, valamint 1.4 gólpasszt és lepattanót átlagolt (5.3 VAL).

Heinrich Róberttel már másodjára dolgoznak együtt ebben a szezonban, milyennek találja a közös munkát vele?

– Igazából mint az első alkalomkor is, úgy most is azt gondolom, hogy Robi bácsi egy jó edző, aki hatalmas játékosmúlttal rendelkezik. Amire nekünk most szükségünk van, azt ő megpróbálja maximálisan megadni a csapatnak. Szerintem a magyar játékosoknak most könnyebb, hiszen ő jobban megérti a helyzetüket és próbálja a csapaton belüli egyensúlyt megteremteni. Azon dolgozunk, hogy ez kifizetődjön a play-outban.

A második évét tölti Zalaegerszegen. A tavalyi szezonhoz képest hogy érzi, meghatározóbb játékos lett a csapatban?

– Úgy gondolom, hogy sok mindenkinek csalódást okoztam valamilyen szinten. Tavaly egy bokasérülésből, műtét után érkeztem, az év eleje számomra kicsit megterhelőbb volt, a teljes alapozást kihagytam és amikor úgy éreztem, hogy kezdek újra játékba lendülni, akkor érkezett Ante Nazor, majd lefújták a bajnokságot és újra egy szünet következett. Eléggé ambivalens érzések vannak bennem az idei szezonnal kapcsolatban is, úgy éreztem, hogy sikerült az alapozás, jól felkészültem, majd a vírus miatt több mint másfél hónapot ki kellett hagynom, ami mentálisan is megviselt amellett, hogy lefogytam. Nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel és nem az én feladatom eldönteni azt, hogy meghatározóbb vagyok-e. Próbálok mindig mindent megtenni a csapatért az edzéseken és a mérkőzéseken is; a fontos számomra az, hogy a csapat sikeres legyen. Nem mindig pontokban mutatkozik meg a munkám, ez különben számomra nem is elsődleges, a lényeg, hogy tőlem minden telhetőt megtegyek a csapatért, de van hiányérzet bennem. Azt gondolom, hogy a szurkolók felől érkező negatív hangok, kritikák jogosak, ezekből tanulnunk és épülnünk kell.

A Kecskemét lesz az első ellenfelük a paly-outban, mire számít a találkozón?

– A Kecskemét ellen két rossz mérkőzést játszottunk a bajnokság során, nagyon könnyen átrobogtak rajtunk. Nekünk most már tényleg nyernünk kell, négy győzelem előnyünk van a Jászberénnyel szemben. Becsülettel felkészülünk az összes mérkőzésre, sajnos kisebb akadályok hátráltatnak minket, de jövő hét szerdán mindenképpen győzni akarunk.

Ön szerint ki nyerheti meg a Magyar Kupát?

– Szerintem a Falco-Alba-Szolnok-DEAC négyes közül fog nyerni valamelyik együttes. Nagyon tetszik számomra a Szolnok idei játéka, és az, amilyen szerkezetet felépítettek, de természetesen senkinek sem kell bemutatni a Falcót sem, amelynek a kerete okot ad arra, hogy végre megnyerjék a kupát. Egy kupa mindig más, hiszen egy-egy mérkőzés számít. Úgy gondolom, hogy az említett csapatok az esélyesek a győzelemre, közülük nem szeretném megmondani és nem is tudnám kiemelni, hogy ki fog nyerni.

Fotó: zaola.hu/Katona

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TomitormaMiloroyalkaBezse Recent comment authors
Tomi
Olvasó

Ha legalább akaraterő lenne benne, de amellett hogy nincs még képzetlen és lassú is. Az ellenfél játékosainak sajnos még csak megnehezíteni sem tudja a dolgát. Nagyon gyenge védőjátékos és már lusta is hozzá. Régebben legalább kapart hátul, ezzel valamennyire tudta kompenzálni a képzetlenségét, de sajnos nálunk ebből már semmi nem látszik. Kb. 5 eladott labdára jut neki egy gólpassz, de ez nyilván kevés az élvonalhoz. Az meg hogy ennyi idős korára nem tudott kialakítani egy kosárlabdázóra hajazó dobás technikát, csak hab a tortán. Nincs sajnos a játéknak olyan eleme, amiben értékelhető teljesítményre lenne képes az A csoportban. Az sajnos nagyon… Olvass tovább »

torma
Olvasó

Sajna iszonyú melléfogás volt őt Bencze Tominak ideigazolni.Amikor meglátsz játszani egy számodra ismeretlen játékost, a jószeműek a játékos labda érintéséből is látják hogy kb. mire lesz hivatott. Akkor egy a mostaninál sokkal jobb csapatba került.Neki miden játékpercet meg kellett volna most ragadnia,hogy éljen a lehetőséggel és növelje ázsióját.Én nem tudom elfogadni , ha valaki nem ugrik fel a dobó játékosra védekezni,hanem közelről nézi miként dob kosárra.Nálam a kraft és a kellő ügyesség is hiányzik belőle az NB1-es szinthez.Kristóf cáfolj meg a play out alkalmával,hogy nincs igazam!

royalka
Olvasó

Miért nem vagy őszinte Kristóf? Pontosan tudod, hogy nem szeretnek a szurkolók, a teljesítményed pedig “B” csoportos szintű, igaz, a csapat is az ebben az idényben. Ha Nazor nem ragaszkodott volna hozzád, már régen szélnek lettél volna eresztve tavaly.Mondjuk ez 1 hónap múlva szerencsére meg fog történni. Jövőre B csoportban tervezz, mert az első osztályra a játékod alkalmatlan.

Milo
Olvasó

Kövezzetek meg, nyílván én csak évente kb 5-6meccsen látom játszani, de azért nem annyira gyenge, mint amennyire itt páran beállítják és támadják. A tavalyi szolnoki meccset konkrétan az ő váratlan extra teljesítményével nyertétek meg ellenünk és szerintem idén is jól szállt be ellenünk. Nyílván nem franchise player, de szerintem egy jó rendszerben hasznos kiegészítő tud(na) lenni, ha egészséges. Kezdő szint nem nagyon lesz ez tény, de vannak nála jóval gyengébb játékosok is az A-csoportban (sajnos). Nyílván nem tudom mennyiért van nálatok, ár-érték arányban nem tudom megéri-e, de az tény, hogy a következő szezonra nagy igényei nem nagyon lehetnek, bárhová is… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Szerintem nincs ember aki még lenne elégedve

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés