Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Simon Kristóf: A legnagyobb erősségünk, hogy amikor már leírnának minket, akkor előre tudunk lépni

A Honvéd csapatkapitánya nyilatkozott nekünk.:

:

A Budapest Honvéd azok után, hogy tavaly újoncként kivívta a bennmaradást, idén rátett egy lapáttal és 25 forduló elteltével még esélye van arra, hogy ott legyen a rájátszásban. A csapatra nem vár könnyű feladat, hiszen a bombaformában lévő Zalaegerszeget fogadja, de ha a formát nézzük, az elmúlt 15 mérkőzésen, csak az Alba és a Falco gyűjtött több győzelmet Zlatko Jovanovic gárdájánál. Most a Honvéd csapatkapitányával, Simon Kristóffal beszélgettünk.

Azt gondolom minden olyan ember álmát valóra váltottad, aki valaha lement kosarazni a barátaival. Az óráról folyamatosan fogynak a másodpercek, te pedig beleálltál és megnyerted dobásoddal a mérkőzést. Az már csak plusz adalék, hogy mekkora tétje volt az összecsapásnak. Hogy élted meg ezt belülről, ez volt karriered legfontosabb kettese? Remélem a csapattársak azért vigyáztak rád a kupac alján.

Ha a dobás fontosságát nézzük, akkor mindenképp. Nyilván a mérkőzést nem csak ez nyerte meg, de az emberek emlékezetében ez marad meg. Ami sokkal fontosabb, hogy az elmúlt hónapok elvégzett munkája az eredményekben is megmutatkozik, igazolja, hogy jó úton játunk. Természetesen én is sokszor álmodoztam arról, hogy egy ilyen dobás beesik, ezt mondtam a csapattársaimnak is, jól jött ki, szerintem még iskolai meccsen sem dobtam ilyet. Jött a labda, el kellett dobni, ráadásul még elsőre ki is csúszott a kezemből, ezért kellett megtorpannom. Fontos volt ez, életben maradtunk a Debrecen elleni sikerrel. Azt gondolom megérdemelten nyertünk, annak ellenére, hogy követtünk el taktikai hibákat. A srácok vigyáztak a vállamra, a többi testrészemre kevésbé, de szerencsére nem lett bajom.

Komoly sérülésből tértél vissza, ráadásul a csapatnak sem ment jól a bajnokság elején. Mennyire volt nehéz ez az időszak és most már 100%-os vagy?

A tavalyi szezon végén már injekcióval a vállamban játszottam, a rehabilitációval sajnos nem sikerült elkerülni a műtétet, ami ráadásul rajtunk kívülálló okokból csúszott is, ami késleltette a visszatérésem időpontját. Mindig nehéz egy hosszú sérülésből visszatérni, az is, hogy csapatkapitányként nem tudtam a pályán segíteni a stábot és a srácokat. A fiúk akkor is mindent megtettek, majd Wesson megérkezett, én pedig visszatértem, ez nagyobb variálási lehetőséget biztosított az edzői stábnak is, illetve sok terhet levett a többiekről. Támadásban és védekezésben is összeálltunk, kezd beérni a munka gyümölcse. Az i-re a pontot nyilván a rájátszás tenné rá, ezért mindent meg fogunk tenni. Jó úton járunk, a vállam már 100%-os bár vannak fájdalmaim, de az orvos elmondta, hogy erre számítanom kell a következő évben. Nagyon jó gyógytornám volt, sikerült hamar visszatérnem, fájdalmaim vannak, de ez a játékban nem zavar.

A rájátszásért folytatott harc olyan éles, mint talán korábban soha. Mikor és mivel kattant át nálatok valami, ami miatt ennyire sikeresek vagytok a nehezebb kezdés után?

Minden edző más és más, idő kellett, mire megtaláltuk Zlatkóval a közös hangot. Tavaly sokkal nehezebb helyzetben voltunk abból a szempontból, hogy újoncok voltunk és két légióssal vágtunk neki a szezonnak. Idén Wesson is viszonylag hamar megérkezett, ez több lehetőséget adott nekünk is. Zlatko egy nagyon felkészült edző taktikailag, emellett pedig hozza a dél-szláv mentalitást, amire azt gondolom a mi csapatunknak kifejezetten szüksége van, hiszen nem állunk feltétlenül magasan jegyzett vagy rutinos játékosokból, viszont a választott légiósok nagyon szépen beilleszkedtek az általa elképzelt rendszerbe. Ez a kettő egyvelege, illetve az ő harcossága. elhivatottsága előre viszi a klubot. Mindig türelemre int minket, keményen dolgozunk és látszik ez az eredményeken, nyertünk az OSE ellen, Kecskemét ellen, Szolnok ellen, forma tekintetében pedig az élmezőnyhöz tartozunk. Tudtuk, hogy számunkra már minden mérkőzés döntő és akkor sem roskadtunk meg, amikor a Sopron ellen kaptunk egy pofont. A mi csapatunk legnagyobb erőssége, hogy amikor már leírnának minket, akkor előre tudunk lépni. Még nem vagyunk ott ahol szeretnénk, nem elégszünk meg.

Most a Zalaegerszeg vár rátok az utolsó fordulóban. Mit vársz a mérkőzéstől, hogy zajlik egy ilyen fontos héten a felkészülés?

A munka ugyanúgy folyik mint korábban, nem kapunk nyomást a vezetőség vagy az edzői stáb részéről sem. Mi értük el azt, hogy még a 25. forduló után van lehetőségünk rájátszásba jutni, élveznünk kell ezt, de mindent meg is kell tennünk azért, hogy nyerjünk az utolsó fordulóban. A munka ugyanolyan kemény, mint eddig. Menny vagy pokol, de legfontosabb az, hogy bármi történik tiszta lelkiismerettel tudjunk lejönni a pályáról. Ha ez meg van, akkor rendben leszünk. Ha mindent megteszünk és a ZTE nyer, akkor gratulálunk nekik és készülünk a következő feladatokra, ugyanígy ha nyerünk, de a többi eredmény nem kedvez. Nem adjuk könnyen a bőrünket, természetesen szeretnénk megnyerni az összecsapást.

 

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AkuverBucibaba Recent comment authors
Akuver
Olvasó

Remélem hogy a ZTE visszaadja amit tőlük kapott!

Bucibaba
Olvasó

Szurkolok nektek, jó csapat vagytok megérdemelnétek, hogy a nyolcban bent legyetek !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés