Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simon büntetői döntöttek: Megszerezte második győzelmét a Honvéd

Nemcsak a meccset, a kiállított Gabricot is elveszítette a Kaposvár.

Budapesti Honvéd Sportegyesület - Kometa Kaposvári KK 78-77 (20-22, 25-21, 17-14, 16-20)

Bajnokság, 9. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Papp Péter, Goda László, Nyilas István (Balogh László György)

Honvéd: Simon 18/6, Mijovic 27/12, Tanoh 12/6, Demeter 2, Peringer 4. Cserék: Vámos -, Takács -, Hajdu 12/6, Kopácsi 3/3.

Kaposvár: Aris 22/12, Halmai 4, Griffin 10/3, Gabric 5/3, Hughes 10. Cserék: Puska 2, Krnjajski 12/6, Bogdán 1, Hendlein 11, Csorvási -.

Simon Kristóf két büntetőjével a Honvéd szerezte meg először a vezetést a mérkőzésen, Aris válaszolt egy hármassal (2-3). Mijovic távolija is beakadt, Gabric egyenlített (5-5). Halmai volt harcos a vendégeknél, az ő szerzett labdájából pedig Griffin dobott egy középtávolit, először a meccsen előnyhöz jutott a Kaposvár, főleg, hogy az amerikai légiós ezután egy távolit is a helyére küldött (7-10). Griffin jól elkapta a korai perceket, egy gyorsindítást is befejezett, elment öttel a somogyi alakulat (7-12). Aris betörés utáni kísérlete is a hálóban kötött ki, időt kértek a hazaiak (7-14). Egy kisebb gólcsendet követően Mijovic állhatott a vonal mögé, nem hibázott. Aris újabb trojkát szerzett, majd megint Mijovic dobhatott büntetőt (12-17). Lopta a távolságot a Honvéd, sőt, Tanoh triplájával ki is egyenlített (18-18). Felváltva jöttek a kosarak az utolsó percekben az első negyed végén, amiből a kék-fehérek jöttek ki jobban. 20-22.

Hendlein vezérletével jobban kezdte a második tíz percet a Kaposvár, Mijovic egy hármassal állította meg a vendégek rohanását (23-26). Ez sem tudta végül lelassítani a kaposváriakat, akik feljebb kapcsoltak a tempón és 34-25-re elhúztak. Hajdu középtávolival szépített, majd Hughes technikai hibáját követően Mijovic büntetőzhetett, pontosan (28-34). Hajdu ismét kosarat szerzett, leolvadt a kaposvári előny, időt is kért Ivan Rudez (30-34). Puska büntetőivel folytatódott a meccs, amire Demetertől érkezett a válasz, ráadásul Peringer is visszatett egy támadólepattanót (34-36). Ezúttal minden vendég találatra volt válasza a fővárosiaknak, akik Mijovic távolijával a vezetést is átvették (40-38). Gabric a sarokból célzott jól, fordított a KKK, ám a túloldalon lemaradt az emberéről (42-41). Aris továbbra is ihletett formában kosárlabdázott, újra előnyben volt a somogyi alakulat. Egy szabad labdáért küzdöttek a felek, amelyet követően Mijovic kapott az orrához, Gabricot pedig el kellett tessékelnie a társaknak. Viszonylag rövid videózás után a kaposváriak légiósát kiállították szándékos fejre mért ütésért (míg Ivan Rudez technikait kapott), így őt – a szezonban már nem először – elveszítették a kék-fehérek a második félidőre. A nagyszünetre végül a Honvéd mehetett előnnyel, hiszen Mijovic mindhárom büntetőjét értékesítette. 45-43.

Simon szép betörése nyitotta a második felét a találkozónak, majd Tanoh Dez András is betalált távolról, időt kért a Kaposvár (50-43). Aris hármasa hullott be, ám Simon azonnal válaszolt a sarokból (53-46). Aris kezdte elkapni a fonalat, újabb távolit küldött a helyére, de erre is reagálni tudtak a hazaiak, Tanoh jutott el a gyűrűig, őrizte előnyét a Honvéd (59-51). Egy viszonylag hosszabb technikai szünetet követően Simon hármasával átlépte a tízet is a különbség (62-51). Aris azonnal reagálni tudott, majd Griffin csinált egy 2+1-es akciót (62-56). Bogdán kaparintott meg egy támadólepattanót a negyed vége előtt, két büntető volt a jutalma, az egyik ment be. 62-57.

Krnjajski vétett egy sportszerűtlen hibát a záró etap elején, Simon büntetett (64-57). Krnjajski egy hármassal felejtette a korábbi hibáját, majd egy jó labdát is kiosztott, Hughes pedig a vonal mögé állhatott (64-62). Mijovic már a huszonhetedik pontját szerezte, majd Hughes centerezett a túloldalon (66-64). Takács fontos hármast szerzett a sarokból, míg válaszként Aris tört be és dobott ziccert, három volt közte hat perccel a vége előtt (69-66). Krnjajski is elért a gyűrűig, már csak eggyel ment a Honvéd, amikor Hajdu távolija akadt be (72-68). Krnjajski egy visszalépős triplát küldött a helyére, izgalmas végjátékra volt kilátás (72-71). Bogdán osztott ki egy gólpasszt Hughesnak, ezzel pedig hosszú idő után fordítani tudott a Kaposvár, négy perccel a vége előtt (72-73). Hughes lépett megint elő a vendégeknél, Hajdu triplával egyenlített (75-75). Két perc volt vissza. Sikerült kivédekeznie a Honvéd támadását a kaposváriaknak, ráadásul Hendlein betalált, majd Aris szerzett labdát, kevesebb, mint egy perccel e vége előtt (75-77). Volt még lehetősége az egyenlítésre/fordításra a Honvédnak, Krnjajski pedig odaütött Simonnak triplakísérlet közben, tíz másodperccel az órán. Simon nem hibázott, időt kértek a kaposváriak (78-77). Aris tört be, de Peringer blokkolta, így megszerezte második győzelmét a Budapesti Honvéd Sportegyesület. 78-77.

47 hozzászólás

47
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
Hunbasket2021BuborkaHagyadmár...MilivojOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Hunbasket2021
Olvasó

Semmi elvárás nincs itt. Mindegy hányadik a csapat, semmi nem számít. Most lehajtott fejjel mennek pár napig, holnap után ugyan az a szar!!!

KPSVRKK
Olvasó

Egy adalék az egész szörnyűséghez. Visszanéztem Gabric kiállítását. 45. perc. Simon rávezeti a labdát Boriszra, de a saját lábára pattint. Nem lett befújva a láb, viszont Gabric megszerzi, de a földön marad. Ráveti magát Mijovic és miközben rángatják oda-vissza Mijovics az arcához kap és legalább négyszer elgurul és szenved. Közben a rángatásba beszáll Simon is és úgy tesz mintha Gabricot le kellene fognia. Majd ezek után Gabric felugrik és tesz egy mozdulatot Simon felé aki szörnyen megretten és hátrakapja a fejét, menekül. Namármost, ha a láb nem lett befújva és továbbment a meccs, akkor ez nálam : Gabric -aggrassziója miatt-… Olvass tovább »

Buborka
Olvasó

Szabálykönyv 13.2 A játékos nem futhat a labdával, szándékosan nem rúghatja vagy akadályozhatja a láb bármely részével a labdát, illetve nem ütheti ököllel.
Azonban a láb bármely részével véletlenül érinteni a labdát, vagy érint­kezni a labdával, nem szabálysértés.

Tehát, ha valaki a lábára pattintja a labdát, az nem szabálytalanság, így nincs is semmilyen következménye.

KPSVRKK
Olvasó

Köszi.
Amúgy mindegy is, csak csalódottságomban telefostam a fórumot.
Majd legközelebb visszafogom magam 🙂

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ha valaki, mi tudjuk, hogy milyen frusztráló kikapni a Honvédtól. Azonban az egy légiós felállás, legyintés, hogy ugyan mit akarnak ezek az A ligában hamis útra fog még vinni más csapatokat is.
Ez egy jól összerakott csapat, akik pár kivételtől eltekintve egészen jó meccseket játszottak. Grat nekik.

Fel a fejjel kaposvári barátaink!

Milivoj
Olvasó

Közben igazolt egy fiatal amerikai hátvédet a Honvéd, aki ha kell, 1-4-ig bárhol feltalálja magát…, a Nyíregyháza helyzete kezd reménytelenné válni

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Köszi Tesó, igen, ez így igaz! Bár ez nem mentesít minket a borzasztó produkciónk alól, de valóban, ez a Honvéd egyáltalán nem lebecsülendő, annál inkább megsüvegelendő, hihetetlen, de 1 légióssal is remek csapat! Többen is vért izzadtak ellenük. Ha pesti lennék, büszke lennék rájuk, de kaposvári vagyok és a mieinkre most sajnos nem lehetek… Én nem követelem, hogy fejek hulljanak a porba, de valaminek történnie kell. Nagy baj, hogy nincs “hadvezérünk”! Az aranyos srácok közé kéne egy brutál állat, egy tökös falkavezér, aki gatyába rázza az öcskösöket (mikor bajnokok és kupagyőztesek voltunk, volt ilyenünk?)! Hughesból kinézném… No meglátjuk, ennél már… Olvass tovább »

Mike21
Olvasó

Gratulálok a Honvédnek az első hazai győzelemhez, Jokerék sokat vártak rá, megérdemelték! Szégyelljétek Magatokat! Ma sokkal többet vesztettünk ezzel a vereséggel, nem is gondolnátok, tudjátok… Le a kalappal, hálás köszönet a velem utazóknak és ott jelenlévő Szurkolótársaknak, ők jobban akarták a győzelmet Nálatok, végig nyomták, szívvel-lélekkel, hanggal, Ti nem becsültétek, nem tiszteltétek őket. Méltatlanok voltatok a szeretetükre, érdemtelenek meccs végi biztató? tapsukra, már, tisztelet a kivételnek, aki nem fordított hátat és vette le a sálat, nem tudott tapsolni, ehhez asszisztálni, a meccsről a szürreális jelző járt végig a fejemben, mint egy rossz álom, kár, hogy megtörtént, át kellett élni. Puhán… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Ivánnak ezután a meccs után az első dolga az lett volna, hogy bejelenti feláll a kispadról.

KPSVRKK
Olvasó

Én ott leszek, mert akármilyen szar is van évek óta, mindig ott vagyok. De aki ennyi idő alatt a legalapabb dolgot a védekezést képtelen volt összerakni, nem alkalmas a csapat vezetésére. Arról nem beszélve, hogy a csapatunk nem jó szerkezetben játszik. És itt látszik Rudez nem ismerte sem a magyarországi, sem a helyi viszonyokat. Ha megnézte rendesen Csóri játékait, vagy Roli aktuális képességeit szezon előtt és ezt az igazolást csinálta amit akkor nagyon rosszul választott. Ha meg nem nézte meg akkor azért hibázott, mert elhitte a mesét. Hajrá KKKK, minden körülmények között, de most változás nélkül, nem megy. Nálam Rudez… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Sajnos tobb mindenben is van igaza az elottem szoloknak! Sok probleman tul jelentos gond, higy 3-4-5 szezon ota ilyen idotajban szemvesulunk a realitasokkal es indulhat az ujratervezes. Ez neha elferhet, de ha szinte erre epul a rendszer, az mar nem szerencses! Egy kiragadott elem: 48-31??? a lepattanok aranya?! Nem ide! A jelenlegi Honved ellen. Ahogy mar irtam: a lepattanozas akarati, harcossagbeli kerdes is. El hol van? Peringert ismerjuk regota, szinte a lepattanoinak szama fele annyi, mint csapatunk egeszee! Ez is erinti az alap problemat: a vedekezes gyengeseget. Es nincs osszerakva a csapat, valoban. Tok jo, hogy a ratermett fiatalok kozul… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Egyetértek a leírtakkal amit nem értek a “fiatalok reális ütemű beépítése”. Úgy gondolod, hogy sok időt kapnak meccsenként ? Én úgy látom, hogy a 20 perc kötelező van feldarabolva legtöbbször és ott bármelyik játszhat a három közül szerintem. Persze biztosan volt ettől eltérő meccs is de gondolom nem ez játszott szerepet a “csapat” eddigi sikertelenségében.

Player
Olvasó

Nem, termeszetesen nem erre gondoltam. Ez inkabb arra vonatkozott, hogy az elmult evekben csak igeret volt a helyi tehetseges fiatalok valodi jatek lehetoseghez juttatasa. Iden ez elokerult nagyobb hangsullyal helyesen, hiszen az elso 20 perc ezt meg is kivanja. De ez egy elem, meg ha fontos is. A kulfoldi es a felnott magyar mag teljesitmenye egyenlore a meghatarozo, de azt latjuk, hogy az mire eleg. Az edzoi nyilatkozat is beszedes: szinte azt mondja ,hogy alig tudtak edzeni az elmult 3 het szuneteben, mert “tobben a valogatottnal jartak”. A tegnapi csapatbol ez csak Halmait erinthette, de erre buszkenek kellene lenniinkabb! A… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Elfelejtettem Arist, o is jart a dan valogatottnal.

AllenIverson
Olvasó

Nagyon jó írás
Ha csak fele ennyire lenne egyes,vagy inkább szinte mindegyik játékosnak fontos a klubb es a szurkolók ,amennyire neked fontos mindez,akkor a csapat nem itt tartana.
Nem láttam még tőled ennyire érzelmes írást és ennyire úgymond csalódottságot és lassan lassan belefáradást az idei csapat teljesítményébe,de teljesen átérzem a gondolataidat.
Én továbbra is ott leszek ha tudok minden haza meccsen (igaz idén páa kimaradt,de utólag talán nem is baj)
Szebb Jövőt‼️

Kaposkosár KKK
Olvasó

Mike mindenben teljesen igazad van sajnos a keserű valóság tegnap este beköszöntött vártuk bíztunk ebben a győzelemben és ismét vereség egy gyenge ellenféllel szemben,mi kell még hogy történjen valami változás?! Rossz ránézni a tabelàra is,nem ezt az ígéretet kaptuk szezon előtt, kiálltunk és eztán is ki állunk a csapatunkért de tényleg ha mi jobban akarjuk a győzelmet mint a csapat akkor nagy a baj és ez így van!

Mendez
Olvasó

Simon bosszú Szombathelyért…:-)

Rubik75
Olvasó

Ez a meccs akkor is gáz lett volna,ha nyerünk.Igy viszont szégyen is.Nem láttam a meccset,de Boris mi a fasznak ütött oda?Ezt annyiszor eljátszotta már,hogy teljesen ütemtelenül oda üt.

Aranyalba
Olvasó

Dzunic ante portas 🙂

KPSVRKK
Olvasó

Szrecskót kérném 🙂

KKK72
Olvasó

Akkor a fiataloknak “game over” !

KPSVRKK
Olvasó

Igen, igen, nem írtam oda hogy inkább.
De inkább egyik sem.

AllenIverson
Olvasó

Először is grat a HONVÉDNAK.
Olyan szívesen megneznék egy edzést ,hogy mi a bánatomat gyakorolnak.Hogyan gyakoroljak a vedekezest a lepattanózast,kizáwást,mert hogy ezek nincsenek Rudez repertoárjába az látszik.
Konkrétan mintha a festékbe nem lennénk jelen olyan könnyedén szedik a lepattanókat ellenünk.
Gabric nem tudom mit csinált hogy egyből kiállították,de ez azt jelenti hogy kecskemét ellen nem léphet pályára,bár igazából nem oszt nem szoroz hogy a pályán van-e vagy sem.
Botrányos a védekezésünk es a lepattanózásunk.
Egy pozitívum van.Nem adtunk el legalább olyan sok labdát mint alba ellen,de ezt hogy finam legyek,megkettyinthetjük!
Változás kell de sürgősen.Van rá egy hetünk
Felkeszül Szőke????

Benabela
Olvasó

Nekivágtunk a szezonnak 4 légióssal + Roli,Borisz,Csori,Beni,u23asok. Az már kiderült ,hogy a Gabric alkalmatlan az nb1re, az Aris meg nem irányító, a 2 amerikaitól pedig senki nem ájul el.
Ez a keret ennyit tud, ez így leírva is rém gyenge, a pályán meg méginkább. A falco elleni győzelem elhitette, hogy itt lehet győzelmekkel számolni. Sajnos nem. Gabricot mindenképp postázni kell, ha lehet akkor Griffint is. Megpróbálnék egy irányítót hozni aki védekezni is akar. 3 légióst cserélni nem reális. A magyar keret meg ennyit tud, ezt a szezon előtt is tudni lehetett, utólag elvárni bármit is felesleges. (Szerethető?)

AllenIverson
Olvasó

Na igen egyetertek.Annyiba valtoztatnek azert h Mike azert a maga posztjan nem annyira rossz,sőt.Viszont Gabric es Griffin ide nagyon kevés.Arris meg nem irányító,inkább egy jó 2-es
A magyar mag??Inkabb hagyjuk.
“szerethető” na ez ami erre a csapatra nem mondható ,ahoz kellenének győzelmek is es olyan játékosok akik kontrolálni tudják az indulataikat,de ez az edzőre is érvényes!

MKE181
Olvasó

vissza kell hozni a tanár bácsit a 21. század kaposvári edző legendáját akinek olyan statisztikája van hogy Phil Jackson is csak irigykedik rá

KKKfanta
Olvasó

Az a lényeg hogy a Bayern volt edzője helyett jött a Rudez! Indok: a Bayern egyzője szigorú, túl okoskodó és nagyképű! Bezzeg a Rudez milyen emberi, jófej kedves s szereti a fiatalokat! Lehet jobb lett volna az egó és a tudás!

KPSVRKK
Olvasó

Rudez out.
Ma ezt éreztem itt Bp.en

Alulu
Olvasó

+Gabric

KPSVRKK
Olvasó

Így van.
Most hogy hazaértem lehiggadva így látom.
Rudez, Gabric lapát.
Kell egy igazi gátlástalan amcsi irányító, Åris 2-3, és egy 4es aki 5 öst is tud.
Csóri sem pont sem lepattanó, max.pár perc.

Igen ez sokba kerül.
A Kométa gazdasági igazgatója aki kosárszerető ember, ott ült köztünk.
Szerintem nem ebben a konstellációban szeretnék látni a nevüket.
Gyors cselekvést javasolok, még menthető a szezon!

KKK72
Olvasó

Ezt a szenvedést amit ma bemuttak nem lehet kosárlabdának nevezni!
Kiváncsi vagyok a következményekre ha lesz egyáltalán !

KKKfanta
Olvasó

Dehogy lesz! Minden tökéletes, elvégre szerethető csapatunk van!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Honvédnak, teljesen megérdemelten nyertek! A mi játékunk ma sajnos nagyon gyengére sikerült, már amit a Mindigo “jóvoltából” láthattam. Gabric sorozatos fegyelmezetlensége tűrhetetlen, ezzel csapatunkat nagy mértékben sújtja! Sajnálom az útra kelt szurkolóinkat, ennél a produkciónál többet érdemeltek volna! Dícséretes csak a küzdelmünk volt, a teljesítmény sajnos nem.

KKKfanta
Olvasó

Szégyen, katasztrófális, undorító, gusztustalan, szánalmas, buta, gyenge, hulladék, nulla, semmitérő, MAJDJÖVŐREUGYEPUSKA!

Pojaca
Olvasó

Valahogy ez a Kapos már hosszú évek óta csalódás, Csorvási meg Hendlein Roli felett eljárt érzésem szerint az idő. Egy-egy extra légióst találnak mindig, de a jó helyezés csak álom már nagyon régóta. Rudez out?

HajraKapos
Olvasó

Megkérlek, Rolit és Csorvásit ne is említsd egy lapon! Előbbi egy Legenda, utóbbira inkább nem mondok semmit.

KKK72
Olvasó

No és Roli ezen a meccsen legalább próbálkozott és hozott annyi pontot amennyit Gabrics szokott.

KPSVRKK
Olvasó

Ma Roli nagyon átérezte ezt a meccset és jól is játszott.
A baj az hogy a 4 es posztot vele akarják megoldani és nem hoznak légióst.
Csóri 0.
Roli 10-15 percben még tud minőséget nyújtani.

HajraKapos
Olvasó

Dilettáns, csürhe banda! Szégyen a városra nézve!!! Pofázni meg balhézni tudtok mindig, de győzni nem! Minden légiós+edző húzzon a büdös picsába innen! Égetitek a kaposvári kosárlabda hírnevét és szurkolóit.

Alulu
Olvasó

A két horvátot kell elküldeni, a többi jó lesz ha jön egy normális edző.

HajraKapos
Olvasó

Aris nem irányító, Griffin hullámzó, nem meghatározó játékos, jó, Hughes maradhat.

Alulu
Olvasó

Aris 22/12.nem irányító, még te is látod pedig feltételezem nem vagy kosár edző. Akkor miért nem irányít a griffin aki tud,és dobatjuk a dánt aki vajkezű. Ha

Hagyadmár...
Olvasó

Griffin inkább ne irányítson. Alba ellen is 3szor adta el az utolsó 5percben. Ebben a keretben echte irányító nincs. Griffin soha nem volt irányító.

Bezse
Olvasó

Ezennel a szezonnak vége. Playboy off storno.

lavjaman
Olvasó

Azt hittem valami hatalmas mázlival megmentik Rudez seggét. De annyira minősíthetetlen a meccselés, a felkészítés és a védekezésünk, hogy még most kéne váltani.
Ez a Honvéd nb1b szinten játszik és a Kaposvárnak egy kb kétszer akkora költségvetéssel sikerült lecsúszni ma erre a szintre…

Egyetlen egy pozitívuma van a meccsnek: Halmai Dani aki kúszott, mászott és megharcolt minden labdáért.

Zsolt76
Olvasó

Szégyen!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés