Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simándi Árpád: Sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért

Első évében kupaezüstöt szerzett a szegedi vezetőedző.:

:

Első évét töltötte a Naturtex-SZTE-Szedák vezetőedzői posztján Simándi Árpád, akit arra kért a klub Facebook oldala, hogy összegezze a mögöttünk hagyott szezont.

Egy hosszú év ért véget a Falco elleni negyeddöntővel. Hogyan összegezné a 2021-22- es, ismét történelmi szezont?

– Valóban hosszú, tartalmas volt a szezon. Akadtak ugyan hullámvölgyeink, viszont összességében abszolút pozitívnak értékelem az évet, mert bár akadtak fájó vereségeink, de a szezon során többször is megmutattuk, hogy hatalmas szívvel és küzdőszellemmel tudunk játszani. Volt, amikor a sírból jöttünk vissza ezeknek köszönhetően, elég csak a Debrecen elleni két, középszakaszbeli meccset felidézni.

Az utolsó meccs után kitért arra, hogy milyen közeg alakult ki idén a csapat körül. Egy dolog az eredmény, de ami idén jellemezte a csapat mérkőzéseinek hangulatát, az valóban kiemelendő!

– Hatalmas élmény volt a szurkolók támogatása az egész szezon során! Nagyszerű közönség támogatott bennünket minden mérkőzésen. Akárkivel beszéltem, azt mondta, hogy a Falco elleni, utolsó hazai mérkőzésünkön tapasztalt hangulatot még soha nem élte át egy kosárlabdameccsen Szegeden. Amikor ott áll az ember a pálya szélén, akkor próbál minden körülményt kizárni. Akkor viszont ez nehéz volt, amikor egy időkérésnél fel kellett emelnem a hangom ahhoz, hogy a játékosok értsék, mit szeretnék mondani, eddig ez nem volt jellemző a Szedeák-meccseken. Nagyon hálás vagyok azért, hogy mellénk álltak a drukkerek, úgy gondolom, ez is azt jelenti, hogy valami olyat csinálunk, amiért szeretnek kijönni a csarnokba a mérkőzéseinkre.

Rátérve az eredményekre, a magyar kupában ezüstérmet nyert a csapat, a klubtörténelem során pedig először fordult elő, hogy egymást követő két évben ott volt a csapat a play-offban.

– Sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért, a céljaink eléréséért. A kupasorsolás pillanatában a legtöbben legyintettek egyet, mi viszont hatalmas bravúrt hajtottunk végre. Úgy gondolom, a rájátszásba való bejutásunk az egész éves teljesítmény alapján megérdemelt volt, mert olyan fajta küzdőszellemet és akaratot mutattunk, amellyel rászolgáltunk a play-offra. Nem volt széthúzás, egy nagyszerű közeg és jó társaság jött össze. Fontos kiemelnem, hogy a játékosok és a stábtagok között is jó kapcsolat volt végig, ez is fontos része volt annak, hogy elérjük a célunkat. Idén a Szedeáknak is volt egy olyan hazai pályája, amely sokat jelentett abban, hogy ilyen évünk legyen. Bár nem akarok senkit sem kiemelni egyénileg, de azt gondolom, a három U23-as korosztályú, szegedi nevelésű játékos, Balogh Szilárd, Polányi Kristóf és Szatmári Zsombor abszolút megoldotta azt a feladatot, amitől a szezon előtt sokan tartottak.

Ez volt az első éve vezetőedzőként, mondhatni, nem rossz debütálás…

– Szrecsko Szekuloviccsal is hasonló célokat fogalmaztunk meg, szerettük volna, hogy ne írjanak le bennünket az ellenfeleink. Az ember persze maximalista, szerettem volna bizonyítani, hogy igenis képes vagyok arra, hogy eredményes szezont csináljunk. Nap mint nap azon dolgoztunk, hogy igenis elérjük a célt és ott legyünk a rájátszásban. Persze, valamikor el kell kezdeni edzősködni, nem lehet egyből a második vagy a harmadik évvel kezdeni. Az nagyon jól esett, hogy rengeteg támogatást kaptam a magyar kosárlabdaedzői körből, ugyanígy a barátoktól, ismerősöktől és a családomtól is. Ebből tudtam meríteni, hiszen bíztak bennem és szurkoltak nekem.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mogyi19p.boriszHunbasket HighlightPajtiBáBaszketboll Recent comment authors
Mogyi19
Olvasó

Én is nagyon jót beszélgettem vele (és Kerpel-Fronius Balázzsal), hallgassátok meg, ha kimaradt ez az epizód: https://tripladupla.podbean.com/e/123-resz-simandi-arpad-es-kerpel-fronius-balazs/

p.borisz
Olvasó

Az utolsó Szedeák elleni meccsen volt alkalmam pár szót beszélni Árpival…roppant szimpatikus ember,amit pedig edzőként ebben az évben letett az asztalra,az megsüvegelendő. Igazi szívember, nagy csapatjátékos! További jó munkát kívánok neki, csak így tovább! (Mondjuk ne ellenünk?)

Hunbasket Highlight
Olvasó

A mai mérkőzések összefoglalóit holnap itt találjátok:
https://youtube.com/channel/UCePQ2m3_XqQaeFk6JRMHTvw

PajtiBá
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Büszkék vagyunk Rátok! Együtt kell tartani ezt a remek gardát! Ez lenne az igazi “erősítés”! HAJRÁ SZEDEÁK!

Baszketboll
Olvasó

Jár a gratuláció mindenkinek Szegeden: stábnak, játékosoknak, szurkolóknak, támogatóknak!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés