Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simán verte a Falco a Paksot

Az Atomerőmű erejéből egy jó negyedre futotta.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 92-67 (18-25, 25-12, 21-11, 28-19)

Bajnokság, 21. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Goda László, Minár László Balázs (Bognár Tibor)

Szombathely: Pot 4, Brown 7/3, Kovács B. 5/3, Tiby 12/6, Keller Á. 4. Csere: Perl 21/3, Barac 14, Verasztó 13/9, Sövegjártó -, Horváth -, Takács Z. 2, Cowells 10.

Paks: Edwin 20, Pajor 7/3, Buckingham 5/3, Eilingsfeld 10, Atkinson 14/3. Csere: Kékesi 9/9, Géringer -, Csizmadia -, Karosi 2.

Komoly lepattanócsatával indult a mérkőzés, végül Atkinson harcolt ki egy faultot, kettőből egy büntetőt dobott be. A túloldalon Pot játszotta magát üresre, majd bedobta a középtávolit, Eilingsfeld találta meg üresen Atkinsont, aki középről nem hibázta el a hármast (2-4). Tiby egyenlített közelről, Eilingsfeld dobta át Kellert, aztán Atkinson váltotta két pontra Edwin bejátszását. Ismét Tiby köszönt be, Eilingsfeld felette is beemelt egy középtávolit, Brown ziccerével zárkózott a Falco. Brown alley-oopját Keller húzta be, Edwin törte fel a hazai védelmet, ráadásul Brown oda is ütött neki egyet, és a plusz egy is jó volt (10-13). Az irányító két bedobott büntetőjére Tiby válaszolt egy zsákolással, majd Barac is feliratkozott az eredményjelzőre. Atkinson ismét villant, aztán mégegyszer, közben Barac dobott egy ziccert. Kékesi egy triplával jelenkezett, Cowells középtávoli dobása után Buckingham dobott be két büntetőt. A negyedet Eilingsfeld kosara zárta. 18-25

A második negyed Perl középtávolijával kezdődött, Barac és ismét Perl kosaraival már csak egy pont volt a különbség, aztán a magyar válogatott játékos zsákolt, a Falco átvette a vezetést, Csirke Ferenc pedig időt kért (26-25). A szünet után ismét Perl talált be, Edwin két büntetővel zárta le a hazai futást. A paksi légiós nagyszerű dobócsellel küldte el Cowellst, a ziccer bement, a plusz egy nem, Barac sarkazott ki egy ziccert Eilingsfeld mellett. Edwin nem szalasztotta el az újabb 2+1-et, Kovács süllyesztett el egy triplát, Brown a ziccert értékesítette, de a büntetőt nem, Eilingsfeld kosarával lépett közelebb a Paks. Atkinson nehéz dobásával már a vendégeknél volt az előny, Milos Konakov azonnal időt kért (35-36). A játékmegszakítás után Perl talált be a sarokból, Atkinson egy támadólepattanó után állhatott a vonalra, azoban csak egy bütetőt dobott be. Tiby is beszórt egy triplát, a félidő Barac büntetőivel ért véget. 43-37

Cowells hármasával a harmadik negyed elején 9-re nőtt a differencia, és bár Edwin válaszolt, a Falco játékosa még egy triplát bedobott, így a mérkőzés folyamán először 10 volt a két csapat között. Atkinson is megkezdte a pontgyártást a második félidőben, Perl ment végig a vendég védelmen két pontért. Eilingsfeld egy pontot a vonalon hagyott, majd ismét, Perl verte meg egy az egyben Pajort, Buckingham pedig a saroból dobott hármast (53-46). Edwin hozta fel -5-re a Paksot, Barac dobott be egy fadeawayt, Tiby állította vissza a közte 10-et. Perl maradt üresen egy középtávolira, amit nem hibázott el, aztán még egyszer, a Paks nem tudott mit kezdeni a Falco egyre szorongatóbb védekezésével. Cowells ziccerével már 16 pontra hízott a hazai előny, a negyedben több kosár nem esett, így a Szombathely megnyugtató előnnyel várhatta az utolsó játékrészt. 64-48

A záróetap eleje is Falco-kosárral kezdődött Keller révén, egy gyorsindítás után Pot pontjaival már 20 pont volt a különbség, Edwin ziccere egy hosszú rossz sorozatot zárt le a vendégek részéről (68-50). Barac egy középtávolit varázsolt be, Edwin és Perl váltott kosarat. Kékesi második tripláját szórta be, Brown azonnal visszadobta azt. Az utolsó 6 percre sok izgalom nem maradt, a Paks Kékesi, Csizmadia, Karosi, Pajor és Géringer révén öt fiatallal ment fel, míg a Falco is bedobta Verrasztót, aki gyors öt ponttal válaszolt a vendégek 5-0-ás futására, ezzel visszaállítva a 20 pontos különbséget (80-60). A fiatal magyar játékos még 5 pontot hozzátett, így átlépte a 10 pontos határt, így az utolsó 3 percre már csak a különbség maradt a kérdés, a Falco javította a DEAC elleni kisiklást, az Atomerőmű három nyertes mérkőzés után kapott ki újra. 92-67

HIRDETÉS
28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
apafibeniVulcanoWSrebornJonNikosz Recent comment authors
apafibeni
Olvasó

Azért ezután a meccs után nem kellene dicshimnuszokat zengeni a játékról, mert egy erősen tartalékos Atom ellen játszottunk.
Újabban a kezdés, ill. az első negyed nagyon nyögvenyelős!
Sok kritika éri Potot, jogosan, de pl. Keller 4 pontjáról nincs vélemény? Pedig “csak” Eilingsfelddel kellett megküzdenie, a többiek sem magasságban, sem erőnlétben nem vehették fel vele a versenyt.

WSreborn
Olvasó

Hát igen, így kell játszania egy élcsapatnak hazai pályán amikor kötelező győzelmet kell behúznia.
Remélem egyesek látták a meccset…

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falco győzelméhez és mielőbbi felépülést a Paks sérültjeinek! A mérkőzés első negyede a Debrecen ellenit idézte kissé ijesztő módon, de a második negyedtől, ahogy a védekezés felkeményedett és a játék felgyorsult, nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset. A negyedik negyed zöme már ifik meccse volt. Ami pozitív, hogy a fiatalok közül voltak, akik érdemben tudtak a meccshez hozzátenni, és az, hogy Cowells újra pályán volt és szokásos hatékonyságával dobta a triplákat. Ennél azért lesznek sokkal nehezebb meccsek a szezonban, de a szombati gödör után jó volt újra játékot látni.

agyas
Olvasó

Örülök, hogy Cowels már legalább a pályán volt, nagy szükség lesz rá, hiszen Olaj, Zete és Fehérvár van hátra idegenben. Ők nagyon erősek, de azért néha botlanak is. Ha egyiküket sikerül idegenben megverni, jó eséllyel megvan az alapszakasz. Csirke Feri nagyot alkotott Pakson, de úgy látszik a sikert nehezen viseli. Nekem továbbra is ha Paks, akkor Gulyás Robi.

p.borisz
Olvasó

Hoztuk amit kellett.Az eleje igencsak nyögvenyelősre sikerült,de a végére olajozott gépezetként működött a csapat.
Gratulálok mindkét gárdának. Külön öröm volt látni, hogy a paksi fiatalok nem ijedtek meg a végén, hanem látványos, ügyes akciók végén szereztek kosarakat.👍

Milivoj
Olvasó

Kékesiről eddig nem hallottam, de megnéztem, 2006-os(!) születésű, azaz 16 évesen 3 tripla az A csoportban, komoly belépő

Artur Doki
Olvasó

Kolos asszem 17 mult a napokban. A 2005-06-os korosztályból van néhány ígéretes játékosunk,plusz már a Ratiopharm Ulm-nak is adtunk játékost😉
❤🏀💙

Milivoj
Olvasó

Jaja, de ha 17, akkor is megsüvegelendő, jó, hogy van ilyen reményteljes fiatal is

Paks II
Olvasó

Gratulálok a Falconak ! , nekünk ezt a meccset hamar elkell felejtenünk , nekünk volt olyan meccsünk idén amit teljes kerettel tudtunk lejátszani ? Kezd vicces lenni , hogy mindig van sérültünk , el kellene gondolkodni , hogy valamin változtatni kellene ha mindig lesérül valaki.

Artur Doki
Olvasó

Sejthető volt,hogy a végtelenségig nem lehet pengeélen táncolni…
Egy 5legiós+ Perl-Keller sorral felálló,hazai vereség után ” felhergelt” Falco ellen kb sansztalan volt 9 emberrel( abból 5 fő u23as) felmenni a pályára.
A méretes zakó ellenére úgy gondolom,hogy nincs szégyenre okunk.

És ott a szombati meccs,ami nem lesz könnyebb Debrecenben…utazunk,ők pihentek,ki tudja hány hiányzó tamad fel addigra…

Példátlan sérülés és betegséghullám sújt minket a szezon kezdete óta( kezdve a Minchev storyval),de ezen sokat nem tudunk változtatni,sajnos.
Nyilván egy 5.légiós elférne a rotációban,de ez kb esélytelen…
Azzal főzünk,amink van.

Paks II
Olvasó

Teljesen egyet értek veled.

Pbask
Olvasó

Én még mindig nem tudok elmenni a 3 szürke mellett. Értem én, hogy Paksnál kevés a hadra fogható játékos, de ezt egy bírónak mi köze mérlegelni? Úgy, ahogy a többi csapat meccseinél észrevettem, a fiataloknak ezerszer előbb befujnak egy olyan faultot, amit másnak nem. Nem azt kellene mérlegelni, kinek milyen rotációja van és hogy ki van fenn a pályán, sokkal inkább hogy egy adott megmozdulás szabályos, avagy nem az.

40 perc alatt azért egy 18-4es büntetőarány hazai pályán rekordgyanús.

JR.Benitez
Olvasó

4-18 volt az, még mielőtt vki félreérti

JR.Benitez
Olvasó

Szép volt srácok! Első negyed pocsék volt, másik három viszont szuper! Érdekesség, 16 percig nem volt sikeres triplánk, és nem dobhattunk büntetőt. Peti nagyot ment a végén, Pot továbbra is kevés ide.

Marillion
Olvasó

A légiósokat Konakov nézte ki…ha jobban àtvesézzük a meccseket akkor ilyen összevetésben igazsàgtalanok lennénk ha csak azt kritizàljuk hogy Pot mit keres itt mert Brown is böven kevés ide a meccsenként közösbe tett max. 5-10 pont közötti teljesìtményével! És öt ràadàsul ismerte a stàb koràbbi statjai utàn hiszen azért hoztuk!

Nikosz
Olvasó

Ö vagy Ő , találd már el néha kérlek!!!

Marillion
Olvasó

Baràtom van nàlam rosszabbùl billentyüzgetö is itt közöttünk mégha most éppen nem is ebben a témàban! A lényegét nem érted…aztàn idejössz kioktatni meg irodalom tanàrt jàtszani!

Nikosz
Olvasó

Kevés vagy ide marika…

Marillion
Olvasó

Azt nem te mondod meg! Különben meg te is nézz tükörbe annyira sötét vagy hogy még a regisztrált nevemet sem tudod idepötyögni! Ja hogy Marika elhagyott… szar lehet neked!

Jon
Olvasó

+1 (hiába kötnek beléd, meg mínuszolnak, attól még igazad van) Vesztes meccs után én a magam részéről ritkán keresem a hibákat, de ha már elhangzott, hogy Pot kevés ide, akkor Brown bizony – szintén – flopp. Köze nincs ahhoz a meghatározó, meccseket eldöntő légióshoz, aki régen volt. És mielőtt érkezne a “csapatként vagyunk jók” szösszenet – jó lenne, de szerintem inkább kettő-kettőket játszunk legnagyobbrészt, mint a streetball pályán, de bárhogyan van is, – ő is ugyanúgy betehetné a közösbe a 15-20 pontjait, mint Perl. De amikor kellene, akkor sem igazán megy neki. Ha olyankor Cowels, vagy esetleg Tiby nem kezdi… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Köszi Jon…! Akkor ezek szerint ketten vagyunk vakok,vagy ellenkezöleg túl maximalistàk egyes jàtékosokkal! Az meg hogy vezetjük a tabellàt Perl Zozó érdeme…ha ö nincs akkor akkor meccsenként 20-30 közötti minusz van a végeredményböl és megnézhetnénk hogy àllnànk! Kutyàt nem érdekli mennyi minuszt kapok a véleményemre..akkor is ezek a tények!

Vulcano
Olvasó

“megnézhetnénk” “állnánk”
Feltételes módban általában nem szoktunk tényekről beszélni.

Marillion
Olvasó

Felveszem a kesztyűt ne aggódj! Lehet hogy nem is egy azonos csapat szurkolói vagyunk?

Xero
Olvasó

Perl Zoli azért tud 20 pontokat dobni, mert a csapattársai nagy energiákat tesznek a védekezésbe és nem hajigálnak rá mindent ami eszükbe jut, ő viszont jobban megkapja a szabadságot.. Ez csapatjáték. Nyilván Zozó az egyik legfontosabb láncszem, de egyedül a nagy semmire menne.. Zozónak tegnap 13 kísérlete volt és tegnap jó százalékkal értékesítette is.. (Rajta kívül egyedül Borisnak volt kétszámjegyű -10- kísérlete) és a többi meccsen is hasonlóan oszlanak el a dobások.
Szóval ez a “mi lenne ha” vicces kérdés. Ha a légiósok többet elvállalnának, akkor abból az következne, hogy Zozó emelhetne rá kevesebbet.

Marillion
Olvasó

Mert Zozó miért ne emelhetne rá kevesebbet! Külföldről álltalában azért keresgélnek csapatok játékosokat posztokra hogy ne egy játékos szakadjon meg és emelkedjen ki! És különben is eddig még minden meccsen játszott…igy a légiósoktól elég volt ennyi is a háttérből!

Xero
Olvasó

Mondjuk mert 40 perc egy meccs… nyilván vannak eltérések, de általában egy csapatnak emiatt van átlag x számú támadása egy meccsen…. (Egyébként ezt az is megmutatja, hogy ha megnézed a meccsstatisztikákat, nagyjából kiegyensúlyozott a játékosok kísérleteinek száma. Szinte minden meccsen Zoli dob a legtöbbet. És ez nem megszakadás, hanem egyszerűen köré van felépítve a csapat. Ez a feladata.. a többieknek meg nem ez..) Ezt nyilván jó támadópattanókkal lehet valamennyire növelni, de nem a végtelenségig. Ha az x támadásból a légiósok több dobást vállalnak, abból nyilván következik, hogy Zozónak kevesebb marad.. amiből következik, hogy akkor neki lesz kevesebb pontja. Akkor mivel… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Szép volt fiúk!
Jobbulást a paksi sérülteknek

Xero
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak!
Ma felszívták magukat, amennyire kellett. Reméljuk, így hogy újra teljes a csapat, mehetünk tovább az eddig megszokott úton. A végére Verasztó Peti jól feltornászta a 3pontos mutatót 😛
Hajrá Falco!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés