Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Simán verte a Budafokot a BKG, így élre ugrott a Veszprém

Idegenben szerezte meg első győzelmét a Honvéd és a PVSK, nincs már nyeretlen csapat a második vonalban.:

:

A felsőházban a hetedik, az alsóházban már a nyolcadik fordulót rendezték a legutóbbi héten a B-csoportban.

A Piros-csoportban egészen az utolsó pillanatig érett a meglepetés, de végül nem tudta legyőzni a Nagykőrös a MAFC-ot. A Vasas vendégeként szerezte meg első győzelmét a PVSK, és a Honvéd is első sikerét jegyezte a Baja otthonában. A TF a Salgótarján ellen hozta a két bajnoki pontot, míg a Veszprém a MEAFC ellen szállította hatodik győzelmét, amellyel át is vette a vezetést: a BKG nagyobb különbséggel nyerte a Budafok elleni rangadót, így utóbbi már csak negyedik – a BKG mellett az MTK-t is megverő Nyíregyháza is megelőzte.

A Zöld-csoportban magabiztos győzelemmel folytatta a Cegléd a Vásárhely ellen. A szabadnapos éllovas Pécset az Óbuda is üldözi: az Újpest elleni rangadón tudott győzni. Szolnokon nyert a Bonyhád, Sopronból tért haza győztesen a Pápa, a DEAC a Győrt, az élmezőnyhöz szintén csatlakozó KTE-tartalék a Békést verte. A hetet a Tiszaújváros Eger elleni sikere zárta.

NB I/B

Piros-csoport

7. forduló

Az utolsó pillanatban nyert Nagykőrösön a MAFC

Továbbra is tartalékosan, Lakosa Zsolt és Chris nélkül, de a vasárnapi hosszabbításos kupameccsen aratott győzelemből plusz erőt és önbizalmat merítve fogadta a Nagykőrös a jóval esélyesebb MAFC-ot szerda délután a Kossuth Iskolában. A munkanap és a korai kezdés nem tett jót a nézőszámnak, de azért, ha nem is a megszokott létszámban, de idővel a szurkolók is befutottak, és kerekre nyílt szemmel láthatták az eredményjelzőn, hogy az bizony hazai előnyt mutat. Mert a meccs nagy részében a Sólymok vezetett, ám a legfontosabb pillanatban fájdalmasan nézték az eredményjelzőt… – vezette fel a Nagykőrösi Sólymok honlapja.

Az elszántságról árulkodó adat, hogy az első két lepattanót a hazaiak szerezték meg a fizikális fölényben lévő fővárosiak ellen. Lakosa Ákos büntetői jelentették első pontjaikat, majd Bartos Bálint folytatta egy közelivel, nagyon határozott volt a vendégek palánkja alatt. A fővárosiak amerikai légiósa egy triplával és egy duplával jelentkezett be. Erre viszont a Sólymok tripla-bemutatót rögtönzött válaszként! Szűk három perc alatt négy szemet gyönyörködtető hárompontost süllyesztettek el a fiúk, sorrendben Molnár Miklós, Lakosa Ákos, újra Lakosa Ákos, majd Fehér Péter. Parádés kezdés a javából! A következő perc Bartos Bálinté volt. A MAFC-tól igazolt fiatal kőrösi játékos óriási bizonyítási vággyal lépett pályára, és sokat tett hozzá a meccshez. Előbb Mácsai Károlytól kapott remek passzt, lendületből szépen emelt rá, és közben faultolták is. A büntetődobást is pontosan végezte el, majd a következő akciót is ő fejezte be, Fehér labdaszerzése után. 21-12! Hazai szempontból nagyszerűen alakult a meccs, a Nagykőrös diktálta a tempót, jól védekezett, kiválóan játszott! MAFC időkérés, próbálták a védekezésüket stabilizálni, ez valamelyest sikerült is, eladott labdákba kényszerítették a hazaiakat, a támadásaikat pedig – elsősorban büntetőkből – eredményesen zárták, hat pontot dolgoztak le hamarjában a hátrányukból. Lakosa Zsolt is időt kért, jól is jött, újra elkapták a kezdés utáni fordulatszámot. Lakosa Ákos forintos passzát Jókai, Mácsaiét pedig Molnár Miklós helyezte a gyűrűbe. A negyed utolsó találata a dudaszó pillanatában érkezett, Molnár tanári módon tette fel ballal. Tíz percnyi játék után ötpontos a hazai előny (27-22).

A második szakasz három trojkával indult, ebből kettő volt a hazaiaké, Fehér és Mácsai révén. Molnár villan, nagyszerű találatát követően egy remek passzal hozza helyzetbe Jókait, aki két emberrel a nyakán is bedobja. Újabb pazar assziszt, ragyogó befejezéssel: Bartosé a gólpassz, Mácsaié a találat. Molnár lepattanó-csatát nyer a túlerővel szemben is, és ebből kosarat is szerez, 42-33. Kemény védekezés, jó támadás-befejezések, magabiztos játék a Nagykőrös részéről, időkérés vendégoldalon. Bartos ellen szabálytalan a védekezés, bátor betörése jutalma két büntető, mindkettő a helyén. Tizenegy egység az előny, (44-33) az biztos, hogy erre nem sokan számítottak. Két gyors akciót fejeznek be jól a vendégek. Összességében nagyon biztató első félidőn volt túl a Nagykőrös, nagyszerű csapat- és egyéni teljesítmények eredményeként 44-39-es vezetéssel fordulhattak.

Nagyon közel volt a bravúrhoz a Nagykőrös. Fotó: hunbasket.hu

Míg a hazaiak dicséretet és további bátorítást, addig a fővárosiak alapos fejmosást kaphattak a szünetben, mert nagyon a Nagykőrösnek estek. Egész pályán letámadtak, agresszíven védekeztek, hibákra próbálták kényszeríteni a hazai játékosokat, és az amerikai légiós vezetésével három perc alatt fordítottak. Ez idő alatt a Nagykőrös részéről – egy szép labdajáratás végén – Molnár triplája érkezett, ám ami cseppet sem jött jól, szaporodtak a faultok. A hazai időkérés nyugtatólag hatott. Mácsai labdaszerzése és szép passza után Bartos birkózta magát ziccerig és helyezett a gyűrűbe, majd Lakosa és Fehér pontjaival újra vezettek. Richmond azonban nagyon belendült, nem nagyon tudták semlegesíteni, szinte mindenhonnan betalált. A 27. percben triplájával egalizált, és emellett jött a másik pofon is, Mácsai ellen a negyedik személyi hibát fújták be. Le is ültette őt a vezetőedző, ami tovább nehezítette csapata dolgát a jóval szélesebb rotációval rendelkező vendégek ellen. Molnár betörése két büntetőt eredményezett, melyeket hibátlanul oldott meg, majd Fehér csent labdát szemfülesen és sprintelt vele a gyűrűig. A Sólymok-szív és a bravúr lehetősége vitte a fiúkat előre, jött is a vendégek időkérése. Molnár újabb távolit küldött a gyűrűbe csont nélkül, Lakosa küzdötte át magát nagyon harcosan a MAFC védelmén és célzott jól, majd Fehér ugrasztotta talpra a nagyérdeműt. Egy gyors és jól felépített támadás végén Mester Márktól kapott egy szép kiosztást Fehér, aki úgy vágta be a triplát, hogy előtte még hátrább is lépett, mert lepillantott és észlelte, hogy cipője belógott a hárompontos vonalon. Szenzációs megoldás, hatalmas taps volt a jutalma! Ám a negyed zárásaként Richmond is villant, az ő triplájával ért véget a játékrész, de az eredmény (65-62) így is több mint reménykeltő volt a hazaiak számára.

Lobogott a tűz a nagykőrösiek szemében az utolsó felvonásban is! Az első támadásnál Bartos triplája lejött, de ez nem szegte kedvét, előbb letépett egy védőlepattanót, majd újra beleállt távolról, ezúttal már a labda tökéletes ívben hullott be. A nézőtéri biztatás is egyre hangosabban érkezett, már sokan vizionálták a bravúrt… Csakhogy az „amcsit” továbbra sem tudták megállítani a vendéglátók. A vendégek légiósa szinte egyedül vitte a vállán csapatát, és szórta a pontokat közelről, távolról egyaránt, a negyed közepére meg is fordította az állást (68-71). Elképesztő küzdelem zajlott a végjátékban! A Nagykőrös az utolsó erőtartalékait mozgósítva, óriási erőfeszítéseket tett, hogy meglegyen a meccs, és mindemellett az egyéni képességeiből is bemutatót tartott. Mácsai zseniális lepattanó-szerzése után Fehér vállalkozott betörésre, faulttal együtt is megoldotta, a plusz büntetőt is bedobta, majd pillanatok múlva egy gyönyörű triplát is elsüllyesztett. De Richmond nem tudott hibázni a túloldalon, és ismét egálra alakította az eredményt (74-74). Három perc volt hátra… Az idegek harcában, két szépen kivédekezett támadás után egyik alkalommal sem sikerült pontot szereznie a Nagykőrösnek. Az utolsó előtti percben Fehér állt bele a triplába, fájdalmas felszisszenést okozott, ahogy a labda lepördült a gyűrűről, de Mácsai repült érte messziről és elcsípte a lepattanót, Molnárnak adta, aki higgadtan emelte rá. Óriási öröm, 78-78, kezdődik az utolsó 60 másodperc, ami azonban drámával ért véget a házigazda számára…

A MAFC támadása végén behullott a labda a kosárba, majd időkérés után a Nagykőrös jött. Egymás után háromszor célozta meg a gyűrűt, háromszor jött le a dobás, de hatalmas csatában, mindháromszor meg is szerezte a lepattanót, majd végül Molnár tette fel hat másodperccel a vége előtt úgy, hogy közben oda is ütöttek a kezére (80-80). A büntetődobás azonban kimaradt és a védőlepattanóval elindult az amerikai… Lélegzetvisszafojtva figyelte mindenki, ahogy jön előre Ryan Timothy Richmond. Peregnek a másodpercek, próbálják őt a hazaiak megállítani, de tudják, egy esetleges szabálytalanság végzetes lett volna. Az amerikai robog, sikerül valamennyire oldalra terelni, de a dudaszó pillanatában kiszorított helyzetből is elengedi. Kés a hazai szívekben, ahogy a labda a hálóban táncol…

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Ennek a mérkőzésnek szerintem mi voltunk a győztesei, gratulálok a csapatomnak! Nagyot küzdöttünk, de a szerencsésebb csapat kapta a két pontot.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, de azt hiszem, komoly beszélgetések következnek, mert ez a teljesítmény messze alulmúlta azt, amit látni szeretnék. Emellett gratulálok a Nagykőrösnek, mert nagyon szépen küzdöttek, és csak az utolsó pillanatban tudtunk nyerni. Ha a statisztikát nézem, egy csomó dologban persze mi voltunk a jobbak, de egyéni védekezésünk az katasztrofális volt, ezen sürgősen javítanunk kell.

Nagykőrösi Sólymok KE – MAFC 80-82 (27-22, 17-17, 21-23, 15-20)

Nagykőrös: Molnár M. 24/9, Fehér P. J. 20/12, Bartos 14/3, Lakosa Á. 13/6, Mácsai 5/3, Jókai 4, Mester -, Lakatos -, Csukás -, Tóth M. -.

MAFC: Richmond 33/12, Harazin 16, Bordács 10, Misek 8, Csapai 6, Katona 5/3, Tóth P. 3, Polgárdy 1, Németh B. T. -, Lakits -.


Hosszabbításban szerezte meg első győzelmét a PVSK

Az idegenbeli vereségek ellensúlyozására a hazaiakat mindenképp hozná a Vasas Akadémia, és eddig kétszer sikerült is ez a bajnokságban. Faragó Péter vezetőedző a Miskolc elleni legutóbbi kudarc után kihangsúlyozta, hogy ezúttal mindenképp nyerni kell, hogy rendezzük a sorokat – „most a hazai pályánkat megvédjük” – idézett tudósításában a Vasas SC honlapja.

Ebben a PVSK-Cargate lehetett volna a partner, a pécsiek eddig mind a hat bajnokijukat elveszítették a pénteki fordulóig, így joggal bizakodhattak a fővárosiak – de a mester is jelezte, hogy ettől még nehéz lesz a meccs. Az lett.

Novemberig várt első győzelmére a PVSK. Fotó: hunbasket.hu

Az első negyedet ugyan 29-22-re hozta a Vasas Akadémia (8-0-val indult), azaz támadásban minden rendben volt, ezt követően kiegyenlítetté vált a bajnoki, annak ellenére, hogy 11 ponttal is ment már a Vasas. 49-49-nél egalizált először a Pécs, majd többször is átvette a vezetést a harmadik negyedben, amely ennek ellenére hatpontos Vasas-előnnyel zárult (67-61).

A zárószakaszban aztán vérszemet kapott a Pécs, Dragasevic és Carev vezérletével egyenlített (utóbbi a triplákban jeleskedett, általában a legrosszabb pillanatban), sőt a végén már három ponttal is vezetett 81-78-nál. Innen „maradt életben” a Vasas Akadémia, Moravcsik Áron duplája és plusz sikeres büntetője révén mentette hosszabbításra a találkozót.

A ráadásban felváltva estek a kosarak, teljesen nyílt volt a meccs. Debreceni Dániel 92-92-nél egyenlített a legeslegvégső hajrában, de Kozma faultja után Dragasevic mindkét büntetőjét értékesítette. Hátra volt 14 másodperc, de a végén a 22 pontig jutó, hazai oldalon legeredményesebb Moravcsik Áron eladta a labdát, vagy ha úgy tetszik, Bíró megszerezte azt, így pedig a meccs eldőlt, a PVSK győzelmet ünnepelhetett, az elsőt a bajnokságban.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Nem tudok sok mindent mondani. Gratulálok a Pécsnek, hogy megszerezték az első győzelmüket! Nagyképűség lenne tőlem azt mondani, hogy egy sima meccs lehetett volna, de nem úgy néz ki, hogy felfogjuk a jelentőségét. A dolgokért meg kell küzdeni, nem megy minden magától! Jelenleg nem tudom, hogy hogy fogunk kilábalni ebből a gödörből. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Jelenleg úgy gondolom, hogy nem a rájátszásért fogunk küzdeni, hanem majd a kilenc-tizedik helyért!

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Nagyon örülök az első győzelmünknek, meg is harcoltunk érte. Az első félidőben annyira nem, de a második félidőben sikerült megvalósítani a taktikai elképzeléseket védekezésben, és azt hiszem, ennek köszönhetjük a győzelmünket!

Vasas Akadémia – Pécsi VSK-CARGATE 92-94 (29-22, 15-16, 23-23, 14-20, 11-13) – h.u.

Vasas: Moravcsik 22/12, Andrássy 15, Boros 14/3, Debreceni 10, Sólyom B. 8, Csík Ri. 8/6, Kozma 6, Kelenföldi 4, Steier 3/3, Radics 2, Barócsi -, Csík Ro. Z. -.

PVSK: Dragasevic 23/6, Carev 17/12, Bíró L. 15/3, Riskó 13, Kocsis 11/3, Popadic 7, Erdei Á. 4, Futó B. 2, Mándity 2, Laufer -.


Nem tudott meglepetést okozni a MEAFC Veszprémben

A mérkőzés a vendégcsapat duplájával kezdődött, majd válaszul Medve értékesítette mindkét megítélt büntetőjét. Ezután a csapatok fej-fej mellett haladtak, egyik együttes sem tudott elhúzni (3. perc, 6-6). A vezetést Medve Máté sikeres büntetői hozták el, majd Füzi szintén pontra váltotta azokat, így a Veszprém előnye négy pontra duzzadt. Az első hárompontost öt perccel a mérkőzés kezdete után dobta Madár (5. perc, 15-8). Büntetőit továbbra is szinte hibátlanul dobta a Veszprém, és a védekezése is felerősödött. Az első negyed végén nem lett több pont, így tizenkét pontos előnnyel zárta a játékrészt (10. perc, 29-17) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyedet Völgyi nyitotta meg közeli duplájával. Ellenfelük kosara után pár perces csend következett, amelyet Füzi kettese tört meg, továbbra is magabiztosan vezettek (14. perc, 33-21). Kovács labdaszerzése után Völgyi leindulásból volt eredményes. A Miskolc továbbra is sok labdát adott el, amelyet a hazaiak sorra kihasználtak. Tizenkét pontos előnynél egy veszprémi fiatal máris a pályára lépett, Bruder Flórián személyében (16. perc, 41-29). Kovács a szólóját, majd Madár a távoli dobását váltotta pontokra. Bruder palánkalattija már tizenkilenc pontos vezetést jelentett. A Veszprém védelme továbbra is a helyén volt, nem tudtak rajta átjutni a vendégek (18. perc, 53-34). A félidei eredményt Medve passza után Kovács látványos zsákolása állította be (20. perc, 55-35).

Egészen a hajráig folyamatosan növelte előnyét a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

Béres nyitotta meg az utolsó előtti negyedet egy kétpontossal, ám Madár triplája majd Völgyi betörése által gyorsan érkezett a válasz a hazaiaktól. Hárompontosokban továbbra sem szenvedtek hiányt a vendéglátók, ezúttal Medve talált be (23. perc, 65-45). Megtartották keményen a védekezésüket, a Miskolcnak lejárt a támadóideje, a Veszprémé lett a labda. Völgyi ismét egy labdaszerzés majd leindulás után növelte az előnyt. A vendégek hosszú ideig nem szereztek pontot, majd Homoki kétpontosa törte meg a csendet (28. perc, 76-49). Erre Kovácstól érkezett a válasz egy hármassal. Ismét Kovács tudott eredményes lenni, zsinórban harmadszor, ekkor már harmincnégy ponttal vezettek. Fél perccel a negyed vége előtt támadóhibát vétett a Veszprém. Ennek ellenére újabb sikeres védekezés után is a hazaiak tudtak kosarat dobni (30. perc, 87-55).

Nem kellett sokat várni, hogy az utolsó játékrészben is megszerezzék első pontjainkat a hazaiak, Mucza betörése bizonyult hatásosnak. Kovács Ádámra nem találta az ellenszert a vendég együttes, ismét betalált (36. perc, 101-77). Pár perccel a meccs vége előtt Mérész Csaba még több fiatalnak adott lehetőséget, pályára lépett Szücs Péter és Veingartner András is. Utóbbi pár másodperccel később meg is szerezte első pontjait! Az utolsó percben a különbséget Medve növelte tovább (39. perc, 109-79). A végső néhány másodperc már nem hozott érdemi változást, magabiztosan győzött a Veszprém (40. perc, 109-83).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Úgy gondolom, hogy nagyon jó ritmusban játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben. Én sem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a két csapat között. A mai győzelem maximálisan a srácoknak köszönhető, gratulálok nekik!

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek. Ugyanakkor szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is. Habár eredményben és játékban tényleg ekkora a különbség, mentalitásban nem maradunk el a Veszprémtől. Dolgozunk tovább, és tudjuk, hogy ezzel a csapattal mi is értékes része vagyunk a bajnokságnak.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 109-83 (29-17, 26-18, 32-20, 22-28)

Veszprém: Völgyi 26, Medve M. 22/6, Madár A. 21/15, Kovács Á. 20/3, Mucza 10, Körtélyesi 4, Bruder 2, Füzi 2, Veingartner 2, Szűcs P. -.

MEAFC: Kozák M. 20, Homoki 15, Kozák B. 14/3, Asszú Á. 12/6, Béres D. 11, Sándor B. 6/6, Takács D. 2, Lippai 2, Szőke G. 1, Gadus -, Pap A. -.


Baján szakadt meg a Honvéd gyenge sorozata

Zsinórban elszenvedett hat vereség után, még mindig két játékosa (Halász Ákos és Kármán Domonkos) nélkül, sőt ezúttal Szentirmai Ákost is nélkülözve indult neki a bajai túrának a Honvéd, ami már az alapszakasz rajtja előtt is az egyik legnehezebb „kirándulásnak” ígérkezett. Ahogy azt a vezetőedző, Puskás Artúr is kihangsúlyozta, a körülményekkel kapcsolatban a stáb és a csapat nem hagyta, hogy azok rányomják bélyegüket a meccs eseményeire – ezt pedig a 20 pontos karriercsúcsig jutó 18 éves kezdőirányító, Kopácsi Ákos főszereplésével alá is támasztották egy 6-12-es rajttal, ami után a hazaiaknak kellett időt kérniük – emlékezett a Honvéd Facebook-oldala.

 

Nagyot küzdött, idegenben nyert a Honvéd. Fotó: hunbasket.hu

Noha innentől kiegyenlítettebb lett a játék, mégis lényegébe véve végig irányítani tudta a meccset a Honvéd, és a hajrában végig higgadt tudott maradni, ezzel pedig a teljes mezőnyben másodikként (a Veszprém után) tudta bevenni a Zöld-csoport tavalyi bajnokának legendás csarnokát, és elmozdult az utolsó pozícióból.

Az egyéni teljesítményeket nézve kiemelendő Kopácsi (20 pont, 7/14 mezőnyből, 4/8 triplából, 17 VAL) mellett Bea Bence (14 pont, 6/9 mezőnyből, 6 lepattanó (ebből 4 támadó), 4 gólpassz, 1 szerzett labda, 4 kiharcolt fault) és Tichov Dominik (13 perc alatt 14 pont, 5/8-as mezőnymutatóval és 3/4-es triplázással) clutch játéka a fiatalok közül, valamint Horváth Ákos (18 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) és Pintér Dávid (11 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) sokoldalúsága a rutinos vezérek közül.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos nem tudtunk úgy védekezni, ahogy megszokták tőlünk. Nem voltunk elég agresszívak, nagyon sok második szándékból hagytuk az ellenfelet kosarat szerezni. Ezek könnyű pontok voltak, és sajnos legtöbbjük hárompontos volt. A jó dobóformát kifogó Honvéd ellen csak az eredmény után futottunk.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Először is nagy gratulációval tartozom a csapatomnak, hogy ennyire nehéz periódus után ebben az oroszlánbarlangban tudtuk megszakítani a nyeretlenségi szériánkat. Emellett külön gratulálok a Bajának, hogy itt vannak a megérdemelt helyükön, a Piros-csoportban. Nagyon jó mérkőzés volt, gyakorlatilag egy egylabdás meccs volt. Lehetett volna fordítva is, ez most ma így alakult. Nagyon boldog vagyok, megyünk tovább. Ez még csak egy mérkőzés volt, egy győzelem, és még hosszú a szezon.

Bajai Bácska FKE – Budapesti Honvéd SE 84-87 (22-23, 19-18, 20-25, 23-21)

Baja: Pongó 24/3, Jakab P. 24, Vukicevic 12, Goldring J. B. 10/3, Kővágó-Laska 5, Goldring G. 4, Fehér Á. 3/3, Ágfalvi 2.

Honvéd: Kopácsi 20/12, Horváth Á. 18/6, Bea B. 14, Tichov 14/9, Pintér 11/3, Tanoh 6, Stefán D. L. 2, Gáspár B. 2, Kovács D. -.


Legyőzte a TF a Tarjánt

Vlaski Vladimir, a TF edzője: A negyedik negyedben nagyon rossz periódusba kerültünk, nem működtek a támadásaink és nem tudtunk kosarat szerezni. Nagyszerű karaktert mutattunk, akárcsak a Nagykőrös ellen. Negyven percig küzdöttünk és soha nem adtuk fel – ez a filozófiánk.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a TF-nek, jobbak voltak ezen a mérkőzésen.

TF-BP – Salgótarjáni KSE 79-70 (22-13, 16-16, 19-19, 22-22)

TF: Timkó 21, Czura 15, Kerkai 11/3, Kovács B. 9/6, Beák 8/6, Somogyfoki P. G. 8/3, Pintér M. F. 5/3, Kopasz M. 2.

Salgótarján: Herendic 17, Berkics 14/6, Sömenek 14, Nshimba 9, Boinitzer 4, Piukovics B. 4, Karanfilovski 3/3, Szanyi 3/3, Hajdu 2, Csabák -, Kovács M. -.


A félidőben még az MTK-nak állt a zászló

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Nagyon álmosan és rossz ütemben kezdtük el a mérkőzést. Az első félidőben nem mentek be a kinti dobásaink, ezért nem tudtunk támadásban érvényesülni. A második félidőben agresszívabban kezdtünk el védekezni, és több könnyű kosarat tudtunk dobni, ezáltal jobb ritmusba kerültünk, bementek a kinti dobásaink, így meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, sorozatban az ötödik. Sok sikert kívánok az MTK-nak!

Horváth Balázs, az MTK edzője: Először is szeretnék gratulálni a Nyíregyháza csapatának! Úgy gondolom, hogy egy nagyon magas, erős színvonalat képviselnek, és egy nagyon erős ellenfél ellen játszottunk idegenben. Az első félidőben sikerült helytállnunk, és az a taktika, amit megbeszéltünk, jól működött. Azonban a második félidőben nagyon kevés pontot tudtunk dobni, ezáltal az ellenfél ritmusba került és könnyű kosarakat tudtak szerezni ellenünk, illetve nagyon jól értékesítették a hárompontosaikat. Sajnos ez a második félidő elég gyengére sikerült, ezért is nyert a Nyíregyháza. Még egyszer gratulálok és további sok sikert kívánok!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – MTK-Elite Basket 89-70 (16-14, 19-32, 32-11, 22-13)

Nyíregyháza: Hobbs 20/9, Dancsecs 13/9, Tóth G. 12, Sitku 12/6, Bus I. 11/3, Bazsó 9/6, Szobi 6, Mokánszki 6, Czinger -.

MTK: Horváth B. 22/18, Szatmári 13/3, Jakab P. 12/3, Czakó 8, Farkas S. D. 4/3, Takács A. 4, Nagy Sz. Sz. 3/3, Tóth A. 3/3, Bognár 1, Harsányi -, Juhász -, Dobos -.


Rangadót nyert a BKG, nagyon szoros a Piros-csoport eleje

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Sikerült kétszer is elmenni húsz pontra. Ez azt jelenti, hogy ma ennyivel jobbak voltunk a mezőny egyik legjobb csapata ellen. Javítottuk a múlt heti fiaskót, versenyben maradtunk. Jól küzdött mindkét csapat, így szép az élet.

Károly Máté, a Budafok edzője: Szeretnék gratulálni a BKG csapatának, hogy a mai napon ilyen arányban és megérdemelten legyőzött minket. Sajnos nem találtuk annak a magas szintű támadórendszernek az ellenszerét, amit a mai napon bemutatott a csapatuk. Meg kell nézni, hogy hol hibáztunk és ezen mit tudunk változtatni. Ez meg fog történni, és megyünk tovább. Felkészülünk a következő mérkőzésre és arra koncentrálunk, természetesen levonva a mai mérkőzés tapasztalatait.

BKG-Príma SE – Budafok 103-79 (21-21, 34-14, 16-29, 32-15)

BKG: Nagy Bo. Á. 27/9, Allen 24, Hegedüs 9, Bán T. 9, Meleg K. R. 8, Nagy Be. Á. 7/6, Nagy S. 7/3, Szeleczki 6, Reizer 4, Halász 2, Laman -.

Budafok: Kovács S. 33/12, Lados 14/3, Varga D. G. 13, Puszta D. 9/3, Siklós 4, Mészáros 2, Kiss M. B. 2, Horváth M. 2, Fehér Cs. -, Jilling -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 7 6 1 658 615 +43 0,929
2. BKG-Príma SE 7 5 2 662 566 +96 0,857
3. HÜBNER-Nyíregyháza BS 7 5 2 619 540 +79 0,857
4. Budafok 7 5 2 621 565 +56 0,857
5. MAFC 6 4 2 506 511 -5 0,833
6. Bajai Bácska FKE 7 4 3 553 525 +28 0,786
7. Salgótarjáni SKE 7 4 3 564 547 +17 0,786
8. MTK-Elite Basket 7 4 3 589 589 0 0,786
9. TF-BP 6 3 3 468 482 -14 0,750
10. MEAFC-Miskolc 7 3 4 573 598 -25 0,714
11. Vasas Akadémia 7 2 5 576 601 -25 0,643
12. Budapesti Honvéd SE 7 1 6 573 645 -72 0,571
13. Nagykőrösi Sólymok KE 7 1 6 508 592 -84 0,571
14. PVSK-CARGATE 7 1 6 563 657 -94 0,571

Zöld-csoport

8. forduló

Az első negyed után magasabb fokozatra kapcsolt a Cegléd

Vavra András, a Cegléd edzője: Az első félidőben nem voltunk elég agresszívak védekezésben, és sok könnyű ziccert és üres dobást rontottunk. Szünet után extrán védekeztünk, főleg a harmadik negyedben, sok könnyű gólt és támadó lepattanót szerezve, jó ritmusban játszottunk és megbecsültük a labdát, így jóval eredményesebben tudtunk kosárlabdázni. Innen kell folytatnunk jövő héten, hiszen egy nagyon nehéz sorozat előtt állunk, hétből hat meccset idegenben kell megvívnunk közvetlen riválisok ellen.

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője a klub honlapján: Az első félidőben amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani. A harmadik negyedben tíz-null, a negyedik negyedben tizennégy-null volt két szakaszunk, ami nem fér bele egy ilyen fizikális, nálunk jóval magasabb szerkezet ellen. A második félidőben tíz támadó lepattanót szedett az ellenfelünk, és eladtunk tizennégy labdát, ez rengeteg. Jövő héten két fontos derbi vár ránk, ahol ennél sokkal több fog kelleni minden szinten. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy kiemelkedően korrekt fújást tapasztaltunk a játékvezetői hármastól!

Ceglédi KE – Vásárhelyi Kosársuli 102-67 (16-19, 24-20, 36-13, 26-15)

Cegléd: Miller 27, Nárai 22, Hegedűs 16/12, Kovács B. B. 12, Tóth Z. 12/6, Fekete V. N. 7, Piukovics P. M. 4, Andó 2, Berkics -, Józsa M. B. -.

Vásárhely: Varga Á. 16/3, Kovács J. 8/6, Molnár B. 8, Pavlovic 7, Perák 6, Varga Z. 6, Hargitai 5/3, Balogh 4, Rostás I. 2, Acsimovics 2, Bálint E. 2, Kelemen B. 1.


Az utolsó tíz percben robbantott a Pápa

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok a Pápa csapatának! A harmincadik percig egál mérkőzést játszottunk, sajnos a negyedik negyedben a Pápa fölénk kerekedett.

Kálmán László, a Pápa edzője: Lényegében a második félidőt már úgy játszottuk, ahogy szerettük volna, megtaláltuk a SMAFC gyengepontjait. Nem engedtünk annyi könnyű kosarat nekik, és a lepattanót az utolsó öt percben nagyon jól kontrolláltuk. Megzavartuk őket a vegyes védekezéssel, hogy zónáztunk és embert is fogtunk. Ők is próbáltak alacsony szerkezettel játszani, de azt gondolom, hogy volt olyan extra játékosunk – gondolok itt a Budai Gabira –, aki mikor kellett, kihúzta a csapatot a nehéz helyzetből. Külön gratulálok Bakk Krisztiánnak, aki nagyon jó játékot játszott a SMAFC-ban, úgyhogy le a kalappal előtte, hogy az NB II-ből ilyen teljesítménnyel tud előrukkolni meccsről meccsre. Gratulálok a SMAFC-nak is, mert nagyon jó és kemény ellenfél volt. Örülök a győzelemnek, mert az első idegenbeli mérkőzésünk volt, ami nagyon fontos volt számunkra, hogy elhiggyük, hogy tudunk nyerni!

SMAFC – Concordia Motax KC Pápa 66-81 (17-16, 15-17, 21-19, 13-29)

SMAFC: Kovács B. 16, Bakk 15/9, Soós 13/9, Czukor 8, Márkus 7/3, Papp B. 3/3, Németh M. 2, Tukovits 2, Szegedi -.

Pápa: Burai 35/9, Murai 14/3, Sonyák 10, Horváth A. 6/6, Hódi 5/3, Kocsis 4, Keller V. 4, Balla 3/3, Márton L. -.


Szolnoki Olajbányász KK U23 – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 72-76 (7-20, 13-18, 18-17, 34-21)

Szolnok: Pallai 22/6, Frank Á. 13/3, Taiwo 10, Csák B. 9/9, Gilszki 8/6, Orbán B. 8/6, Frikker 2, Rékasi -, Csák B. I. -, Komlósi -.

Bonyhád: Dorogi 20, Pupp 12, Gébert 10/6, Tömösváry 9/6, Somogyfoki Sz. 8, Maskaljevic 8, Ugrinic 4, Csobán 3/3, Jakab M. 2.


Óbudai Kaszások – Újpest-MT 79-70 (19-15, 19-16, 22-26, 19-13)

Óbuda: Vámos 26/12, Rosemond 20/9, Ondima 10/3, Bencsik 8/6, Jenei 6, Vígh 4/3, Koflanovics 3/3, Reiter 2, Kovács M. -.

Újpest: Rackley 21/3, Joó 13, Franczva 8, Surmann P. 7/3, Széphelyi 6, Nagy K. A. 6/6, Surmann G. 6, Nagy R. I. 3/3, Pollák -, Balogh -.


DEAC U23 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 74-68 (17-20, 17-12, 19-10, 21-26)

DEAC: Pollák 17/15, Asszú Á. 15/6, Opre 10/6, Fábián Sz. 9, Tóth G. 7, Sólyom B. 6, Balázsi 3/3, Szekeres 3/3, Gáspár M. 2, Várbíró 2.

Győr: Rátvay T. 21/12, Csaba Gy. 13/3, Nagy T. 11/6, Horváth Á. 8, Berneczei 5, Kámán 4, Gáll 3/3, Domsitz 2, Földesi 1, Geiger -.


OMNIA Pub & Food Békés – KTE-Duna Aszfalt II. 76-83 (17-32, 19-15, 17-20, 23-16)

Békés: Koma D. 27/3, Krsztics 20/12, Kertész 12/3, Balog G. 11/6, Lógár 6, Vass D. -, Farkas G. -, Szabó N. -.

KTE: Molnár D. 24/12, Lewis 21/3, Kucsera 11, Lukács D. 11/9, Orgona G. 8/6, Fülöp B. 4, Plézer 4, Cserkó K. -.


Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – EKE Eger KOK 86-73 (20-8, 22-35, 24-18, 20-12)

Tiszaújváros: Martin J. 31/3, Kiss B. 17/6, Molnár B. 12/6, Tóth V. 10/3, Orliczki B. B. 6, Lajsz 6, Szabó N. 4, Kovács Z. -, Szilasi -, Pöstényi -.

Eger: Máté B. 19/6, Szicsák 15, Papp B. 14/6, Steier K. 8/6, Szatmári 8/6, Frey 3/3, Szabó M. 2, Ungi 2, Horváth R. 2, Illés B. -, Varga I. -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 7 6 1 557 487 +70 0,929
2. Ceglédi KE 8 6 2 687 567 +120 0,875
3. KTE-Duna Aszfalt II. 8 6 2 644 558 +86 0,875
4. Óbudai Kaszások 8 6 2 645 596 +49 0,875
5. Újpest-MT 7 5 2 544 471 +73 0,857
6. SMAFC 8 5 3 603 605 -2 0,813
7. Concordia Motax KC Pápa 7 4 3 506 476 +30 0,786
8. DEAC U23 6 3 3 382 410 -28 0,750
9. OMNIA Pub & Food Békés 8 3 5 618 683 -65 0,688
10. Szolnoki Olajbányász U23 7 2 5 456 484 -28 0,643
11. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 7 2 5 535 572 -37 0,643
12. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 7 2 5 562 602 -40 0,643
13. EKE Eger KOK 7 2 5 490 567 -77 0,643
14. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 8 2 6 625 680 -55 0,625
15. Vásárhelyi Kosársuli 7 1 6 488 584 -96 0,571

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés