Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simán nyert a Szeged az ASE ellen

Csirke Ferenc csapatának nem volt esélye ezen az estén.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE 95-74 (16-26, 30-16, 25-20, 24-12)

Alsóházi rájátszás, 8. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Goda László, Jakab László Imre, Sörlei Attila (Schäffer Béla Róbert)

Szeged: Washington 11/6, Polányi 3/3, Person 8, Nicholson 27/9, Bognár 15/3. Csere: Csornai -, Kovács Ád. 3/3, Filipovics 9, Mayer -, Balogh S. 4, Carter 15, Kerpel-Fronius B. -.

ASE: Edwin 20, Pajor -, Buckingham 11/6, Gulyás 13/9, Atkinson 14. Csere: Frank 4, Csizmadia 2, Kékesi 6, Taiwo 4.

Gyakorlatilag tét nélküli mérkőzést játszott egymással a Szeged és az Atomerőmű az alsóházi rájátszás 8. fordulójában.

A paksiak domináltak az első negyedben, amit egy 11-3-as rohammal alapoztak meg. Buckingham dobott egy hárompontost, amire az ellentámadásból Bognárnak, majd Nicholson sikerült válaszolnia. Gulyás azonban csapattársához hasonlóan szintén triplát dobott, így pár ponttal a vendégek tartottak előrébb. A szegediek támadásai nem működtek, egészen a 7. percig kellett várni arra, hogy elérjek a tíz pontot. Nem volt meglepő, hogy tízpontos fórt harcolt ki magának az Atomerőmű (16-26).

A második negyedben aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szedeák, a negyed közepére eltüntették a hátrányukat. Ekkor Washington talált be távolról, de előtte nagyon kellettek a felzárkózáshoz Nicholson kosarai. Edwin révén még ugyan visszavette a vezetést az ASE, a félidőben mégis négy ponttal a Szeged vezetett (46-42).

A második félidőben is aktívabb maradt a hazai együttes, Persons közelijét követően 58-46 állt az eredményjelzőn. Paksi oldalon leginkább Edwin jelentett veszélyt a gyűrűre, de az amerikai hátvéd egyedül kevés volt ahhoz, hogy meccsben tartsa csapatát. Bognár büntetői után már 15 pont is volt a felek közötti különbség, de ebből némileg sikerült faragnia Csirke Ferenc csapatának (71-62).

Ideje még bőven lett volna az atomvárosiaknak arra, hogy megfordítsák a találkozót, ám az sejthető volt, hogy ezen az estén ez nem fog összejönni, amikor Washington újabb hármasát követően 16 ponttal vezetett a Szedeák. Ekkor még csak két perc telt el a negyedből, a különbség azonban mégsem csökkent érdemben. A szegedieknek nem kellett izgulniuk, magabiztos győzelmet arattak (95-74).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ballmegtormentor4.negyed Recent comment authors
tormentor
Olvasó

Nincs még vége ennek a bohóckodásnak? Nyír1 kiesett, a többi mehet nyaralni. Nem lesz egyszerű még legalább egy közepes magyart találni jövőre. Remélem az új vezér kicsit oda fog hatni….

4.negyed
Olvasó

Pajor , Frank kettőst ismét rossz volt nézni….. Kékesinek viszont gratula! Nem értem miért nem kap több lehetőséget pedig ez az alsóház pont erre lenne jó

ballmeg
Olvasó

Sokszor nem értem, miért nem léphet pályára egy fiatal többször és miért nem kaphat több lehetőséget. Nem elsősorban a családi háttérre gondolok, ki kinek a kije. De Kékesi sokkal több lehetőséget érdemelne, ezzel teljesen egyetértek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés