Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simán nyert a Pécs a nyitányon

Már az első negyed után eldőlt.

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák 103-73 (28-12, 27-30, 23-16, 25-15)

Bajnokság, 1. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Papp P., Farkas G., Hervay T. (Gorka Sz.)

Pécs: Pongó 6, Smith 19/3, Diggs 13, Budimir 8, Aiken 15. Csere: Antóni 11/9, Bíró 6/3, Csirics 12/3, Dragasevics 4, Kocsis 1, Horti 8.

Szeged: Miliszavljevics 17/3, Wirth 5, Vágvölgyi 3/3, Krapic 2, Asbury 23. Csere: Balmazovics 15/12, Kerpel-Fronius G. 1, Kerpel-Fronius B. -, Olasz 7, Mayer -, Polányi -.

Budimir 2+1-es akciójával indult a találkozó, amelyre még Asbury válaszolt, de ezután magához vette a kezdeményezést a Pécs és állva hagyta a Szegedet (5. perc: 17-2). A vendégek centerén kívül nem igazán találta a gyűrűt a Szedeák, míg a PVSK remekül támadta a festéket az első negyedben (28-12).

Miliszavljevics büntetőjével folytatódott a játék, de Csirics triplája után már 18 pont is volt közte. Ezután megtáltosodtak Wirthék és visszahozták a csapatukat a meccsbe, így a tizenhatodik perc után már 39-31 állt az eredményjelzőn. Mindkét csapat eredményesen játszott ebben a szakaszban, de leginkább a magasemberek lubickoltak a palánkok alatt. Ezt jól bizonyítja, hogy a hazaiaknál Aiken 12, a vendégeknél Asbury pedig 22 pontot szerzett a nagyszünetig (55-42).

A fiatalok is játéklehetőséghez jutottak. (fotó: pvsk-panthers.hu)

A fordulás után Balmazovics vette hátára a csapatát és két tripláját követően ismét tízen belülre került Andjelko Mandics gárdája (23. perc: 61-52). Ezután zsinórban 10 pontot szerzett a Pécs, miközben hátul egyet sem kapott, így a záró felvonásra tetemes különbség alakult ki (78-58).

Az utolsó játékrészben tovább nyílt az olló, 5 perc után már majdnem harminc volt közte (94-65). A végjátékban mindkét tréner pályára küldte a fiatalokat is, ami után a százat is átlépték Csirke Ferenc tanítványai (103-73).

Az első perctől kezdve ellenálhatatlanul játszott a Pécs, amely teljesen megérdemelten nyerte meg az első bajnokiját a Szeged ellen.

Fotó: pvsk-panthers.hu

 

 

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Pvsk FanaticlddMegmondoAramisSopronKCfan Recent comment authors
Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Ma tényleg igazi csapatként játszottunk, öten is 10 pont fölött dobtak, ami a jövőre nézve bíztatónak tűnik. Diggs és Smith szerintem tudják majd pótolni Taylort, Aiken is jó választásnak tűnik, úgyhogy szép reményekkel nézhetünk a szezon elé.

Hozzátartozik persze, hogy a Szeged nem fejtett ki túl nagy ellenállást, Asbury okozott csak kellemetlen pillanatokat, furcsa, hogy csak 22 percet játszott, de a mai produkció alapján szerintem az egyik play out résztvevő a Szeged lesz.

Két hét múlva az alba ellen jön az első igazán komoly próbatétel.

Hajrá Vasút!

ldd
Olvasó

Fix X

ldd
Olvasó

Gratula Pécsre !

Megmondo
Olvasó

Szegedre kellene még egy kulfoldi meg egy jó magyar jatekos is. Ez igy tuti play OUT lesz…

Aramis
Vendég
Aramis

Gratula Pécsre!
Sok sikert a nemzetközi kupában is!
Megérdemelten vagytok ott!

SopronKCfan
Olvasó

Szeged megvette a jegyet a PlayOutra. Sajnos. Gratulálok a Pécsnek!

Csakegyfan
Olvasó

Szép vót Szeged
Irány a B

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés