Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Simán hozta a papírformát a ZTE

Majdnem 50 lett közte.

Zalakerámia ZTE KK - BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers 107-59 (27-17, 18-17, 32-13, 30-12)

50. Nemzetközi Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

ZTE: Doktor 8/6, Johnson 20/6, Williams 23/12, Djurics 21/6, Agafonov 12. Csere: Farkas 4, Gulyás 9, Simó 6, Kovács 4.

Fotó: Zsu

A Göcsej Kupa zárómérkőzésén a Zalakerámia ZTE KK a Fürstenfeldet fogadta. A Sopron vereségével eldőlt, hogy a körbeverések miatt a ZTE győzelme esetén 2. helyezett lehet a tornán.  A zalaiak ismét nélkülözni voltak kénytelenek Ubillát, Szabót és Bagót, így a négy légiós mellett Doktor Péter kezdett. Az első percekben még tartani tudta a lépést az osztrák csapat a ZTE-vel, aztán igencsak beindult a zalai támadógépezet. Előbb Johnson-Williams alley-oopnak tapsolhattak a nézők, majd Williams blokkolt hatalmasat, indításából pedig Gulyás Milán zsákolt. A negyed végén ismét a későbbi MVP villant: hármast hintett, majd Agafonov szép centerezése után Gulyás újabb labdalopás utáni zsákolása zárta az első játékrészt: 29-17-re vezettek a hazaiak.

Szépségdíjas momentumoknak ezután sem volt híján a közönség: Johnson szép tempója után labdát lopott, majd szintén zsákolással juttatta a hálóba a játékszert. Pályára lépett Kovács Kristóf is, aki rövidesen pontokat is szerzett, a szurkolók legnagyobb örömére. Johnson nagyon elemében volt, már 15 pontnál járt. A félidő végén Williams szép ziccerének tapsolhattak a nézők 45-34-es állásnál.

Egyre jobban nyílt az olló a nagyszünet után, Bencze Tamás valamennyi játékosának lehetőséget adott, pályára lépett Simó Bence is, a különbség pedig már a 25 pontot is elérte. Sőt, Williams újabb hármasa után kereken 30 pont volt közte.

77-47-ről indult a záró játékrész, s a zalai hatékony támadógépezetet látva csak az volt kérdés, ki szerzi a 100. pontot. Záporoztak a hármasok: Johnson, Djuric, majd Doktor is betalált távolról, Bencze Tamás pedig már egyszerre négy fiatalt is a pályára küldött: Doktor, Kovács, Simó és Farkas mellett Agafonov volt az egyetlen légiós a parketten. Simó Bence egymás után három kosarat is szerzett, a közönség hatalmas üdvrivalgása közepette. Farkas Attila tempója jelentette a 98. pontot, a százados pedig Kovács Kristóf lett. Agafonov hatalmasat zsákolt, majd nagy tapsot kapott, amikor lecserélte Bencze Tamás – az ukrán center ezen a délutánon is 100%-al célzott, az egész tornán alig tudott hibázni. Szólt a „Ria, ria Hungária”, hiszen Gulyás is pályára lépett ismét, a kispadon pedig csupán a négy légiós ült ekkor a sérültek mellett. A zalai részről látványos kosárparádét hozó találkozón 107 pontig jutott végül a ZTE, az osztrák másodosztályba sorolt Fürstenfeld nem tudta komolyabb erőveszítésre késztetni a zalaiakat. A 48 pontos győzelem mellett a 136-38-as VAL-mutató is jól tükrözi a két csapat közti különbséget. Igazi csapatsikert aratott a ZTE, a meccs végén szurkolói állva tapsolták meg a produkciót.

A találkozó után került sor a Göcsej Kupa legjobbjainak díjazására. A Recska László-különdíjat, s ezzel az MVP-nek járó ajándékot Dirk Williams kapta (Zalakerámia ZTE KK), a torna legjobb játékosa Reggie Johnson lett (Zalakerámia ZTE KK), míg a Polster Péter-különdíjat (legjobb centernek járó különdíj) Eric Jordan Carter, a Sopron magasembere érdemelte ki.

A torna végeredménye:
1.Léva
2.Zalakerámia ZTE KK
3.Sopron
4.Fürstenfeld

Szerző: Bálizs Zsuzsa

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tomika2JEGYZŐ45csakhogymegmondjam Recent comment authors
JEGYZŐ45
Olvasó

Elismerésem a SZERVEZŐK részére! Megsüvegelendő, hogy évek óta színvonalas férfi és női tornát tudnak rendezni. Egyedülálló az országban, hogy már 50. alkalommal rendezik meg a Göcsej Kupát!
További sok sikert és eredményes munkát kívánok a Zala Megyei Kosárlabda Szövetségnek és vezetőinek!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Sajnos a színvonal már jó ideje nem a régi. Tudom hogy ez nem csak a szövetség hibája, de pl. ilyen Fölöstöm szintű csapat meghívása senkinek sem szolgálta kellő mértékben a felkeszülését. Úgy tűnik mintha a megyei szövetségnek fogalma sem lett volna, hogy ők milyen játékerőt képviselnek.

csakhogymegmondjam
Olvasó

Ez a Fürstenfeld tényleg otthon maradhatna.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés