Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Sima ZTE győzelem a PINKK ellen

A PINKK csak 38 pontig jutott a kék-fehérek ellen.

PINKK Pécsi 424 - ZTE NKK 38-62 (10-13, 11-18, 9-17, 8-14)


Kozármisleny
Játékvezetők: Ádám, Tóth, Gál

PINKK Pécsi 424: Dzankic 8/3, Szűcs R. 9/6, Jáhni 4, Sánta 5/3, Podrug 7. Cserék: Vári -, Szűcs L. 1, Raus -, Markovic 4, Zsilinszk -.

ZTE NKK: Horti 14, Koizar 8/3, Ndiba 9/3, Pusztai 2, Kovács 6/6. Cserék: Szalay 4, Benke 5/3, Preisinger -, Parker 14.

Az első támadásból Ndiba egy triplával kezdett, majd Pusztai és Koizar csatlakozott társukhoz és a 3. percben 0-8-ra vezettek a vendégek. A PINKK Podrug és Dzankic pontjaival zárkóztak (5-8). Mindkét csapat nagyon akart, de pontatlanul céloztak. A negyed felénél Horti kettő közelijével mozdult el a holtpontról a ZTE (5-12). Pécsi időkérés után Szűcs hármasával és Dzankic duplájával kettő pontra csökkent a vendégek előnye, amit a negyed végén még Parker egy büntetővel megtoldott (10-13) – derül ki a zaol.hu tudósításából.

A második negyed elején kimaradt hazai büntetők után lemásolta a ZTE NKK az első játékrész kezdetét. Parker hat, Gáspár-Szalay kettő, valamint Kovács triplájával 11-0-át rohantak a zalai lányok (10-24). A vendéglátók három perc elteltével, büntetőből tudtak csak pontot szerezni. Dzankic és Jáhni gyakorolhatta a büntetődobásokat, majd a 16. percben Gáspár-Szalay, majd Horti duplájával tartotta kétszámjegyű előnyét a ZTE (15-28). A félidő hajrájában sikerült megtartania tíz pontos előnyét a zalaiaknak (21-31). Érdekesség, hogy a pécsiek a11 pontjukból kilencet büntetőből szereztek.

A nagyszünet után próbált felzárkózni a PINKK, de a zalaiak koncentrált játékkal tartották előnyüket. A 24. percben Koizar és Kovács hármasával és Ndiba duplájával távolodott a ZTE, közte Jáhni és Szűcs tudott csak kosarat szerezni a hazaiaknál (30-43). Az időkérés sem tudta kizökkenteni a vendégeket a ritmusukból és a negyed végén Horti duplájával és Benke hármasával megszilárdította vezetését Gáspár Dávid együttese (30-48).

Jó védekezésével teljesen elbizonytalanította a ZTE a hazaiakat, akik több mint hét perc elteltével tudtak kosarat szerezni Sánta révén (33-52). Lassan 20 pont fölé szökött a vendégek előnye. A 37. percben Parker duplájára Szűcs egy hármassal válaszolt (38-58). A végén Preisinger is lehetőséget kapott, hiszen már korában eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percbe kanyarodva Parker és Horti büntetőivel alakult ki a 38-62-es végeredmény.

fotó: Zsu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MilenkoSesylleMegyeri 80 Recent comment authors
Milenko
Olvasó

Hivatalosan a jegyzőkönyvekben Boonstra szerepel. Janis Ndiba Boonstra. Ez a teljes neve.

Sesylle
Olvasó

Gratulálok csajok nagyok voltatok.Mellékesen megjegyezném és javítsátok ki Boonstra nem játszik a ZTE NKK csapatában.De Janis Ndiba igen!!!!!

Sesylle
Olvasó

Gratulálok Csajok nagyok voltatok.A jegyzőkönyvöz ha lehetne javítsátok már ki Janis Ndiba játszik a ZTE NKK csapatában nem Boonstra.

Megyeri 80
Olvasó

Grat…. Szép volt csajok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés