Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sima sikerrel kezdte a bajnokságot az Egis Körmend

Végig domináltak a piros-feketék.

Egis Körmend - Kaposvári KK 93-72 (23-18, 28-11, 22-26, 20-17)

Bajnokság, 15. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Török R., dr.Mészáros B.

Körmend: Takács 11/6, Thames 21/6, Mócsán 17/9, Williams 16/6, Durázi 10/3. Csere: Németh 4, Martinez -, Érsek -, Balogh 4, Mosley 10, Kenéz -, Kiss -.

Kaposvár: Krnjajski 8, Curry 7/6, Rivers 20/12, Hendlein 11, Jukic 5. Csere: Hock -, Miliszavljevics 11/3, Sinovec 8/6, Baki 2.

Három meghatározó játékosát nélkülözve játszotta le első tétmérkőzését az Egis Körmend, amely az 1-1-el álló Kaposvárt fogadta a 15. fordulóból előrehozott találkozón. Ezen az összecsapáson mutatkozott be a közönségnek a piros-feketék új vezetőedzője, Ziga Mravljak.

Thames 2+1-es akciójával indult a meccs, majd Mócsán dobott be egy hármast. Kemény védekezéssel kezdtek a körmendiek, kétszer is eladott labdába hajszolták bele a kaposváriakat. Takács büntetőjével és Mócsán közelijével már 9-0 volt az állás, aztán végül Rivers saroktriplájával megszületett a Kaposvár első kosara, de Mócsán azonnal válaszolt, sőt, Thames is begyalogolt a gyűrűig, 13-3-nál kért időt Fekete Ádám. Rivers szépen fordult le az emberéről, Takács volt sikeres a túloldalon. Durázi egy labdaszerzést követően állhatott a vonalra, de mindkettőt kihagyta. Thames viszont jól célzott, míg a kék-fehéreknél Miliszavljevics szállt be jól a kispadról (17-7). Krnjajski két egymást követő ziccerével feljött hatra a somogyi alakulat, viszont Mosley betörését nem tudták kivédeni (19-11). Hendlein faulttal együtt is be tudta küzdeni a gyűrűbe a labdát és a szabaddobása is bement. A vendégek csapatkapitánya még kettőt hozzátett, ezúttal Némethtől érkezett gyors reakció a hazaiaktól. Az utolsó támadást a Kaposvár vezethette, amelynek a végén Krnjajski tört be sikeresen, a negyed végére abszolút visszajött a meccsbe a KKK. 23-18.

A második felvonás Németh duplájával indult, majd Thames csinált egy szép visszalépős tempót. Kisebb kosárcsend után Mócsán törte meg a rossz szériát, amivel újra kétszámjegyű volt a különbség, kisvártatva pedig Ziga Mravljak hívta magához az övéit. Baki lépett be az üres területre, két pont volt a jutalma, de Thamesnek erre is volt válasza, szinte lehetetlen helyzetből talált be távolról. Egy labdaszerzést követően Mócsán volt a középpontban, aztán Durázi zsákolt egyet, mínusz tizenhatnál kért időt Fekete Ádám (36-20). Jukic iratkozott fel a pontszerzők közé egy büntetővel, viszont megint volt válasz a hazai oldalról, mégpedig egy Williams tripla. Curry is az első kosarát szerezte, aztán gyorsan egy hármast is hozzátett. Balogh maradt higgadt, majd Rivers trojkája esett be. Thames kettőből kettőt küldött a helyére a vonal mögül, aztán Williams célzott jól. Miliszavljevics első kísérlete ment csak be a vonal mögül, majd újfent Thames lépett elő, sőt, a félidő végén még egy dudaszós triplát is elsüllyesztett. 51-29.

Durázi erőszakos megoldása után a piros-feketék nyitották meg a pontszerzést a fordulás után, Rivers triplája érkezett a túloldalon. Egy újabb vendég eladott labdát követően Mócsán állt bele egy hármasba, majd Takács kísérlete is jó volt. Hendlein kozmetikázott az eredményen, aztán Sinovec is megszerezte az első kosarát. Durázi közelije és Sinovec két büntetője következett, majd Takács hármasa is bement. Rivers a vonal mögül célzott pontosan, de megint könnyedén alakított ki üres dobóhelyzetet a Körmend. Egy Sinovec tripla és egy Williems dupla is a helyére ment, sőt, utóbbi újabb kosarával már 71-44 volt az állás. Rivers kosarával és Jukic büntetőivel jött közelebb a Kaposvár, majd ismét Rivers tolta meg a somogyiak szekerét (71-50). Curry hármasával bejött húsz alá a kék-fehér mezes csapat, Hendlein közelijével pedig már tizenhat volt közte. Mosley betörése a legjobbkor érkezett hazai szempontból, egy 11-0-ás futást állított meg ezzel, ami egyébként a negyed utolsó momentuma is volt. 73-55.

A záró etap Duzári távolijával indult, Miliszavljevics válaszolt a sarokból. Williams találta üresen magát a festékben, majd Hendlein lépett be. Williams tett vissza egy támadólepattanót, amire Miliszavljevics kosara érkezett. Thames könnyen verte meg az emberét, aztán Mosley is sikeres volt, kaposvári időkérés érkezett. Mócsán triplája beesett, ahogy Rivers kísérlete is jó volt és Miliszavljevics betörése is eredményesre sikerült. Egy újabb vendég eladott labda után Takács zsákolt, aztán Mosley is hasonlóképp fejezte be a körmendi támadást. Ezzel összességében be is igazolódott, amit már a második negyed után sejteni lehetett, az Egis Körmend szinte végig dominálva győzte le a kissé enerváltan kosárlabdázó Kaposvárt. 93-72.

Fotó: Egis Körmend Facebook

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
TrottersMásikVégétFújdMegjozsi67SárgaPárnaDennis Recent comment authors
jozsi67
Olvasó

Bemásolok egy hozzászólást, a körmendi vendégkönyvből. Nagyon figyelemre méltó.

“A tegnapi keretünkben egy játékos volt 23 évnél idősebb (Thames 29 évesen).
2 játékos volt 23 éves: Williams és Mócsán.
2 játékos volt 22 éves: Mosley és Durázi.
Mindenki más fiatalabb. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez valamiféle nb1-es rekord lehet.”

SárgaPárna
Olvasó

A Körmend erkölcsileg már meg is nyerte a bajnokságot…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Na, érted is kár volt apádnak letolnia a gatyáját… 🙁 🙁

Redbid
Olvasó

A bekötőutak “király”a …. 🙂
Lehet annó ő is valami félreeső trágyaszagú helyen csúszott be, ami “tudta” nélkül nyomasztja, azért ilyen félnótás 🙂

Dennis
Olvasó

Gratulálok a körmendi csapatnak, hogy ilyen nehéz helyzetben hozták a meccset. Szerintem Durázi mai játéka is említést érdemel, nagyon hasznosan, éretten, jól játszott.
Látva az eddigi meccseket a Kaposvár és a Jászberény drukkerek nem lehetnek nyugodtak….
Azt hiszem idén velük leszünk harcban a bennt maradásért.
Hajrá OSE!

Redbid
Olvasó

Én szóltam, hogy extra lelkesedéssel számoljatok! 🙂

Repesztettünk is rendesen, de mondjuk azt sokakkal együtt én sem gondoltam, hogy az előzetesen Fortuna közbenjárásának remélt jó dobóformához most másoknak inkább több köze lesz, de így aztán úgy alakult, hogy sima győzelem született. 🙂
Szerintem sebességben és agresszivitásban volt nagy különbség, amiért nagy gratuláció az egész csapatnak!!

Az elején említettel meg persze nem a Kapos szurkereknek kellett volna számolni, hanem Mr.Blacknek, de úgy tűnik ennek átadása továbbra is a gyengéje!

KPSVRKK
Olvasó

A mentális erő hiánya, amire utalsz.
Évek óta gond nálunk.
Itt valahogy mindenki “elromlik”.

KKK72
Olvasó

“Elromlik” ? vagy elveszik a kedvüket a játéktól Pl. Dramicsanyin legutóljára. A fiatalok meg félnek játszani -kitől vagy mitől mindenki döntse el maga- nem úgy mint más csapatoknál megakarják mutatani magukat.
Rossz érzésem van,hogy ezzel a hozzáállással a Szeged lesöpör bennünket a pályáról szerdán.
Elcsépelt már de újra csak azt tudom mondani Ádám ideje lejárt ha más az oka akkor sürgősen meg kell találni és bármennyire is fáj őt kell elküldeni.

KPSVRKK
Olvasó

Igen, ezért is raktam idézőjelbe.
Boriszon csodálkozom, egyedül ő fejlődik. Senki másnak nincs önbizalma, vagy kedve. Valami a közeggel nagyon nincs rendben. És azt a vezetőség alakítja.
Ennyi pedagógus között, mintha pont a pedagógia hiányozna.
Ezekkel az emberekkel foglalkozni is kell, nem csak hajtani őket.
Úgy tudom Ádám végre váltott és már főállású edző, hát akkor apait-anyait! Egyelőre a csapaton nem sok munka látszik.
Szeged? Jó keret, ráadásul Szrecskóval. Hát…nem a mi meccsünk lesz.

Bezse
Olvasó

Borisz fejlődik ? Hát igen ha úgy vesszük : nb2-ről nb1b szintre . Jelenleg : negyedenkénet 5-10 eladott labda . Dobása kb. mint nekem ( vagyis semmilyen ) . Önbizalma zéró . Hogy írjak valami jót is , a betöréseivel tud 5-10 pontot hozni és összeszed néhány lepattanót .

Trotters
Olvasó

Eladott labda átlag (3 mérkőzés):
Curry:5
Borisz:3
Okosnak elég!!!!!
Gondolkodj, mielőtt írsz!!!!

baltazar
Olvasó

Gratulálok szeretett csapatomnak!

Nem csak a győzelem és a mutatott játék miatt, hanem azért is, mert kulcsemberek kiválása után nem a sumákolós úton indultunk el, hanem becsületesen kiálltunk játszani. Csak így tovább!

Mócsán, Thames extra. Kristóf több, mint biztató.

A jó dobószázalék többnyire az üres ziccerekből, zsákolásokból is következett, sokszor lerohantuk az ellenfelet.

Hajrá MTE!

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

És még a rotációhoz hozzájön nektek egy Ferencz, meg egy Taylor. Kérdés elfogadja-e minden játékos, hogy kevés idő jut neki. Norbinak kb percei lesznek.
A fiatalok előtt le a kalappal, a vasiak már kb tavaly is készültek erre a szabályra, rémlik, hogy sokat játszottak ott fiatalok. Aki képbe van korokkal, összegezhetné u23as perceket. Az Érsek, az az Érsek István fia? Az öregnek jó 3as dobó keze volt.

Amúgy az u23as szabaly a Magyar Válogatott célját hivatott szolgálni. Kicsit gáz, hogy Kaposváron ezt kosárlabda magyarral oldják meg, aki kb valós honosítással lehetne csak válogatott.

KPSVRKK
Olvasó

Néhányan ma fejben Kaposváron maradtak.
Semmi elképzelés sem támadásban, sem védekezésben. Mindenki csinálja amit hozott valahonnan, mintha nem edzenének együtt.
Gratula Körmendre, jobbak voltak.

Rubik75
Olvasó

Körmend ma extrát dobott,60 százalèk feletti dobó százalèkkal akkor sem lehet mit kezdeni ha ma csúcs formában játszunk de a mai teljesítmény siralmas volt.Minden elismerésem Mravljaké aki bátran játszatta a fiatalokat Ádám tanulhatna tőle.Ha jól emlékszem màr tavaly is sok játék percet kaptak a körmendi fiatalok a másik edzőtöl.Lehet ha nálunk is megkezdődött volna pár ève az ifjak beèpitèse bátrabban lehetne hozzájuk nyúlni.Remélem Borisz már nem ad el ennyi labdát idén.Lègiósok nálam Sinovecet leszámítva rendben vannak.A magyar mag ahogy már előttem is írt valaki az nincs,sajnos.

Redbid
Olvasó

39/28 a kettesek, ami 71.8%
24/10 a hármas ami 41.6%
A kettesek nagy része ziccer, vagy üres közeli dobás voltak, ami ellen azért lehetett volna mit tenni, de a középtávoli dobások is elismerem ma az előzetesen reméltnél jobban ültek!
Mint ahogy azért a közel 42%-os triplázás sem rossz!!

Luffanat
Olvasó

Most már kiírom magamból: a BB1-es közvetítések mikor váltanak már szintet? A szerkesztőknek tényleg elég ez a színvonal, amit ebben a cikkben is látunk? (Ne sértődjön meg a cikkíró, minden eddigi meccs tudósításának ez a színvonala…) Komolyan azt gondolják, hogy olvasóként arra vagyunk kíváncsiak, hogy percről-percre ki dobott kosarat? És mennyi volt éppen az eredmény? Plusz etetjük sztereotip sémákkal a népet – rosszul vagyok, amikor ezredszer is azt olvasom, hogy az edző “magához hívta az övéit”. Gondolom többségében amatőrök írják a cikkeket, de azért az oldal működtetői profik, nem? Ezen a stíluson 30 éve túl kellett volna lépni – nagyon… Olvass tovább »

hopehely
Olvasó

Fekete Ádám egy lelkes tornatanár, aki szereti a kosárlabdát.

makelovenotwar69
Olvasó

Ha a Kaposvár ma teljes csapattal állt ki, akkor ott nagy a baj. Szimpatikusak, de olyan Tesco Gazdaságos csapat benyomását keltik – sajnos, mert Kaposvár a hazai kosáréletnek több jó “alapanyagot” adott már. Sokan ekézik az edzőt, tényleg nem sok tudatos játékot lehetett felfedezni, a védekezés is nagyon lyukas. Nem volt karmester a pályán, Curry súlytalan, Krnjajski/Sinovec max. lelkesnek mondható, de amatőr szint. Körmendben Takács és Mócsán abszolút pozitív, örülök, hogy jól mutatkoztak be ebben a szezonban, további sok sikert nekik.(ott lehetnének a válogatott környékén!!) A csapat látszólag edzett egy jót, ennyi. Az MTV (végre közvetített egy meccset) meg találjon… Olvass tovább »

Justice
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek ! Nem hinném ,hogy a Körmendi csapat így gyengébb lett volna nálunk..Van 5 légiósunk amiből Rivers, Milos és talán Curry (utóbbin ma nem látszott) használható.Va negy Sinovec aki nulla…jött egy fiatal center Aiken helyére aki valószínű a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás volt csak ,hogy ne maradjunk center nélkül…a magyar magunk meg…Roli az Roli szeretjük …Baki sajnos már nem ez a szint..Boris viszont idén egyenlőre pozitív csalódás hálisten..és kb ennyi a magyar mag aki nem szarja teli a gatyát a pályán. Sinovec helyére nagyon kellene egy használható játékos…Jukic meg még kérdéses de kétlem ,hogy légiós szintet fog érni…Sajnos… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Gratula Körmendre. Látszik, hogy ott van edző. Volt elképzelés, jó védekezés, brutális dobóforma . Az ottani fiatalok szárnyalnak. A Kaposvár meg mínusz harmincnál sem játszanak. Nyugi, plusz harmincnál sem ? Azok meg ne szálljanak fel reggel a buszra, akik nem akarnak aznap játszani. Pl. a curry. Kranjski pedig Halász Ákosi magasságokban : 8 eladott labda egy negyed alatt. Sinovec ? Szót sem érdemel. Addig nem megyek meccsre, amíg itt rontja a levegőt. Baki évek óta off. Iskolaigazgató az elnök + iskolai tornatanár edző = iskolai színvonal. Tényleg remélem hogy nem lesz kieső. Tuti kapos-berény playout….

Answer
Olvasó

Gratula a körmendnek.sikerült megint megalázni saját magunkat.edző nélkül sajnos ez lesz egész szezonba

Mtefan11
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, különösen Takács Kristófnak! Bravó Ala!

Gecse J. Márió
Olvasó

Szkeptikus voltam, de Körmenden sosem szabadna annak lennem! 🙂 Főleg nem egy ilyen gyenge Kaposvár ellen…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratuláció a Körmendnek minden szinten jobb volt nálunk teljessen megérdemelt a győzelme .

Pbask
Olvasó

Remélem a sunnyogó csapatoknak levetítették ezt az oktatófilmet,hogy kéne kezelni ezt a helyzetet amiben vagyunk. Sajnos a nézőszámon,szurkololáson ez a Covid mizéria meglátszik,pedig többnyire időseket érinti,mégis azt látom sok fiatal sem jön élőben meccsre.Ennek mi az oka?
Azt kell mondanom, Körmenden semmi idény eleji formát nem látok,sőt szerintem nálunk sokkal jobban védekeznek már most(szerintem a Szolnok is),Mócsán Voja,Zozó szintű játékos, nem is értem a mester eddig miért nem hívta meg legalább a válogatottba,reméljük jó ember(lol),kell egy ilyen játékos oda,és sokra lenne hivatott a válogatott.
Gratulálok a Körmendnek.

Marillion
Olvasó

Mi az oka? Bocs ha hülyeséget irok…(csak magánvélemény)…de hiába szeretjük ezt a sportágat…de sokaknak a maszk viselés még egy bevásárlás hosszúságára vagy egyéb helyen is (a SZÜKSÉGES de komfort kellemetlen) nemhogy közel két órát zárt térben! Kifújod az elhasznált levegőt aztán az orodon meg egyből vissza! Aki ráadásul szemüvegben kényszerül lenni annak meg párásodik a maszkból felfelé orr mellől… + Hol a tüdönek a friss oxigén sokaknak fulladás érzetük is lehet… Hát inkább sajnos de ezeknek az embereknek ez igy most nem pálya! A meccsről annyit grat Körmendre….tényező lesz a bajnokságban…már ha lefut…mert ennek igy nem sok értelme van…és akkora… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

Nem gondoltam volna, hogy 3 kulcsjátékos (Ferencz, Tóth Norbert, Taylor) hiányában ennyire sima Körmend győzelem születik. Jók voltak a magyar fiatalok, különösen Mócsán. A leigazolása főnyeremény a Körmend számára, hiszen légiós szinten tolja. Remélem Ivkovics is felfigyel rá.

Rekettyés
Olvasó

Ez a meccs oktatófilm kellene hogy legyen a többi csapat fiatal, magyar játékosainak, hogy hogyan kell bizonyítani. Mócsán Euroliga kategória .Viszont valaki magyarázza el nekem, amit én már nagyon régóta nem értek: a Németh kinek a fia/csókosa? Egész egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mit keres ő kosárlabda pálya közelében. Ez a felépítés, mozgás, a “teleszart gatya “ tekintet az arcán, a nulla védekezés/támadás…nem értem.

balldontlie
Olvasó

Ja, végülis csak Heindlent kellett fognia négyes poszton, úgy hogy amúgy eddig hátvédként játszott. Most jobb lett volna csendben maradnod.

Rekettyés
Olvasó

Mert amúgy a Németh egy kiváló játékos, amikor hátvédként játszik, igaz? Sok közöd nincs a kosárlabdához, öreg.

balldontlie
Olvasó

Nem, nem ezt mondtam, de amíg Thamesen kívül nem volt az egész meccsen 97-esnél öregebb játékos a pályán és így is 21 ponttal, egyetlen veszített negyeddel, karantén után, első meccsen nyertünk a két meccsből jövő Kaposvár ellen, szerintem rohadtul nem sportszerű beleszállni akármelyik játékosba. Öreg.

Rekettyés
Olvasó

Hűha…nagyon a kis érzékeny lelkedbe gázoltam a Németh kritikámmal. Valószínűleg családtag vagy. Megértelek. További szép napot!

balldontlie
Olvasó

Családtag a fene meg az Ákos sem egy Vassilis Spanoulis, nem is fogom ezt mondani, de a fenti véleményemet hadd tartsam már egyszerű szurkolóként, hogy nem ez az a szituáció, ahol el kellene kezdeni bárkit is sarazni. Neked is 🙂

Zsarkov
Olvasó

Mócsán nem rossz, magyarként nagy fogás, de azért nem Euroliga szint és már nem is tinédzser…, amiben viszont a legtöbb magyar játékos felett áll, az az önbizalom…, ha hibázik is, legközelebb nyugodt szívvel felemeli ugyanúgy…, kint sikerült átvennie az amerikai mentalitást és ez – ha keményen dolgozik- még messzire repítheti…, én drukkolok neki

Sajka
Olvasó

Nem tinédzser…ez igaz, de csak 23 éves. 🙂 Szóval van előtte még jócskán idő, hogy Voja szintű játékos legyen.

Zsarkov
Olvasó

Vojcikánál már most jobb…, Mócsán felszálló pályán van, Dávidka meg már lefelé megy…

Pbask
Olvasó

Mócsán nem euroliga szintű azért,de minden megvan benne,hogy az legyen.

Milo
Olvasó

Remélhetőleg Mócsán nem csak a pályán jó, hanem jó ember is. Szükség van rá a válogatottban. Gratulálok Körmendre, Mócsán az offszezon legnagyobb igazolása egyértelműen. Kaposvár meg küzdhet a Berénnyel a kiesésért.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/pfs6P1N

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés