Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sikerrel kezdte az új szezont a Kaposvár

A záró negyedben lelépték a Kecskemétet a somogyiak.

Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83–67 (18–14, 19–23, 26–15, 20–15)

Felkészülési mérkőzés
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Kapitány G., Praksch P., Téczely R.

Kaposvár: Hillard 12/3, T. J. Price 16/9, Plézer 3/3, Ford 12, Martin 12. Csere: Csorvási 7, Hendlein 7, Puska 2, Krnjajszki 6, Bogdán 3/3, Paár 3/3.

Kecskemét: Pollard 19/3, Jaramaz 8/3, Milutinovics 4, Kucsera 2, Karahodzsics 11. Csere: Wittmann 15/9, Dramicsanin 8/6, Lukács -, Körmendi -.

Első felkészülési mérkőzését játszotta szombaton este zárt kapuk mögött a Kaposvári KK férfikosárlabda-együttese. A 2021/2022-es szezonra hangoló somogyi csapat a héten vált teljessé, így ezen a találkozón elsősorban a gyakorláson volt a hangsúly. Nikola Lazics vezetőedző nagyon kemény tréningeket vezényel a játékosoknak, akik nem sokat pihennek ezekben a napokban – írja részletes beszámolójában a delfinek.hu.

A vendég kecskemétiek már korábban pályára léptek. Pécsen 76–67-re ­­­nyerni is tudtak a baranyai alakulat ellen.

A találkozó fél órás késéssel kezdődött, mert a pécsi játékvezetői trió egy baleset miatt csak késve érkezett meg a Kaposvár Arénába. A hazaiaknál Plézer Gábor kapott lehetőséget a kezdőegyüttesben, rá – a fiatalszabály okán is – sokkal nagyobb szerep hárul majd, mint az előző szezonban.

Karahodzsics szerezte a találkozó első pontjait, majd T. J. Price válaszolt hamar a túloldalon. Hiába húztak el azonban a somogyiak, Dramicsanin és Pollard kosaraival tartotta magát az ellenfél. Még a negyed vége előtt több szerkezetben is játszottak Lazics edző tanítványai, akik Puska büntetőivel zárták az első szakaszt. Két gyors triplával egyenlített a Kecskemét, de a csereként érkező Paár azonnal eredményes volt egy hármassal. A félidő végén Dramicsanin büntetői állították be a 37–37-es eredményt.

Rövid pihenőt követően folytatódott az összecsapás, előbb T. J. Price büntetőzött hibátlanul, majd Hillard tette ugyanezt. A mindössze néhány napja együtt edző kaposváriaknál aztán több hiba is becsúszott a játékba, ezt kihasználva fordítottak az alföldiek.  A negyed végére újra összekapták magukat a kaposváriak és Váradi Kornél időkéréséig T. J. Price tripláival 57–52-re alakították az eredményt. A záró szakaszt Bogdán triplája vezette fel, amivel tíz pont fölé nőtt a két csapat közti különbség. Több gyors akciót vezettek a somogyiak a védekezésben szerzett labdákból, így sikerült növelni a különbséget. T. J. Price újabb triplájával már 78–58 állt a táblán, ezzel pedig el is dőlt a találkozó.

A kaposvári együttes legközelebb – immár a szurkolók előtt – Szeptember 2-án, csütörtökön 18 órakor lép pályára az Orosz László Emléktornán. Akkor a horvát KK Vrijedosnice Osijek együttese lesz a vendég a Kaposvár Arénában.

Fotó és forrás: delfinek.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BezseKPSVRKKKareem Abdul-JabbarHajraKapos Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Csak így tovább! Az egyik cikknél egy hozzászóló azt jósolta hogy ennek a szezonnak a KKK lesz a pozitív meglepetéscsapata. Nos, legyen igaza

KPSVRKK
Olvasó

11 játékos és mindenki dobott pontot.
Reményt keltő!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Jó kezdet … folyt. köv.

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés