Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Sikerrel fogja megvívni élete legnagyobb harcát”

Kedden megkezdődött Gereben Lívia második kemoterápiás kezelése.:

:

A 19 éves Gereben Lívia, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége még nagy lehetőségek előtt áll. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa nem a pályán vívja élete eddigi legnagyobb csatáját, hanem egy kórházi szobában. Lívia, akinek kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése, azt mondta, az emberek szeretete akkora erőt ad neki, hogy győzni fog most is – áll a magyarhang.org cikkében.

Nagyon kevés magyar sportolót említenek a külföldi szaklapok nemzedéke legjobbjai között. Gereben Líviát, a Szekszárd fiatal játékosát azonban a tíz legígéretesebb Amerikán kívüli kosaras közé sorolják, ez szerepel a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) honlapján is. Lívia a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd 2016-ban igazolt a Szekszárd NB I-es csapatához, ahol azóta is kimagaslóan játszott. Ám az élet most egy nem várt, nagyon kemény küzdelem elé állította.

A sportoló csomót érzett a tarkójánál, elment orvoshoz, és a vizsgálat kiderítette, nagy a baj. Május 10-én, pénteken tudta meg, hogy gyilkos kór támadta meg a szervezetét. Az akut leukémia egyik típusát diagnosztizálták nála. Az első órákban el sem akarta hinni, hogy ez vele is megtörténhet, ám utána már csak arra koncentrált, és koncentrál ma is, hogy ebből a csatából is győztesen jöjjön ki. Ugyanúgy, mint az eddigi pályafutása során mindig. Édesanyja minden pillanatát lánya mellett tölti, és elárulta, az első kezelésen már túl is van Lívia.

– Már megkapta az első, tíznapos kemoterápiás kezelést. Az állapota hadd maradjon a család belügye, de ahhoz tökéletesen megfelelők voltak az eredményei, hogy a következő kezelésig a megszokott környezetében, a kecskeméti otthonunkban töltse a napjait. A hét elején dőlt el, hogy kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése Líviának a Szent László-kórházban. Biztosak vagyunk benne, hogy a kosárlabdapályán kívül sem adja fel, és sikerrel fogja megvívni élete legnagyobb harcát – jelentette ki Gerebenné Bresák Zita.

A már a felnőtt válogatottnál is számításba vett tizenkilenc éves játékos biztos benne, hogy ezt a betegséget is le fogja győzni. Családja, barátai és csapattársai is mellette vannak, ahogy az egész kosárlabda-társadalom itthon és külföldön, legyen szó edzőről, szurkolóról, játékosról.

– Nagyon sokat számít, hogyan állok hozzá a dologhoz, minél előbb meg szeretnék gyógyulni. Most rengeteget jelentett, hogy itthon lehettem, hiszen itt, a szeretteim körében teljesen más volt a közérzetem, mint a kórházban. A szüleim és a nővérem, Dorka minden pillanatban velem van. Sok erőt ad, hogy a kecskeméti nevelőegyesületem és a jelenlegi klubom minden anyagi és erkölcsi támogatást megad ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjak küzdeni és gyógyulni, illetve az egész kosártársadalom szeretete is segít testben és lélekben, hogy küzdjek. Ígérem mindenkinek, hogy harcolok és meggyógyulok! – mondta a Magyar Hangnak a kosárlabdázó. Líviát pszichológus is segíti élete nagy csatájában az onkológusokból álló orvosi csapat mellett.

Fotó: Jantner Zsolt

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tamás Recent comment authors
Tamás
Olvasó

Sok erőt a betegség leküzdéséhez, kitartás, nem lesz probléma, szurkolunk neked!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés