Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sikeres MVM Torna Kecskeméten

Hat meccset játszottak le a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián.:

:

A fiú U14-es korosztályban rendezték meg 2022 első tornáját, amelynek eseménynek kiemelt szponzora az MVM volt. A résztvevők a kecskeméti csapat mellett az oroszlányi, a szolnoki és a kőbányai csapatok voltak.

A mérkőzések eredményei:

MVM-OSE Lions U14/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 59 – 62
Kecskeméti KA/A – Szolnoki KA/A 107 – 46
Szolnoki KA/A – MVM-OSE Lions U14/A 67 – 87
Kecskeméti KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 73 – 84
Zsíros Akadémia/A – Szolnoki KA/A 71 – 47
MVM-OSE Lions U14/A – Kecskeméti KA/A 67 – 92

A tornát három győzelemmel a Zsíros Akadémia nyerte, a Kecskemét a második lett, míg a bronzérmet az Oroszlány szerezte meg.

Az MVM Tornán szokás, hogy minden csapatból különdíjra jelölnek egy, a két nap folyamán kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékost. A Kecskemét különdíjasa Gera Viktor lett, a győztes csapatból Pelle Péter választották, míg a Szolnokból Faragó Ádám, valamint az OSE csapatából Czermann Zétény kapott elismerést.

All Star: Asztalos Miklós (Kecskemét)

Az MVM Torna All Star csapatát is kijelölték: legjobb ötbe Pelle Péter és Horváth Bernát (Zsíros Akadémia), Asztalos Miklós (Kecskemét), Barát Zsombor (Oroszlány), illetve Dávid Tamás (Szolnok) került be.
A legértékesebb játékosnak járó MVP Díjat Horváth Bernát érdemelte ki a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdájából.

All Star csapatból Pelle Péter (Zsíros Akadémia), Horváth Bernát (Zsíros Akadémia), Dávid Tamás (Szolnok)

A díjakat dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője és Wittmann Krisztián, a Duna Aszfalt DTKH NB I/A osztályú gárdájának csapatkapitánya adta át.

Barát Zsombor (OSE) is bekerül az All Star csapatba

– Nagyon hasznos tornán vagyunk túl, sokat tanulhattunk belőle – nyilatkozta az ezüstérmes kecskemétiek vezetőedzője, Hegedűs Gergely. – Nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen úgy érzem, jó esélyünk volt ezt a hazai kupát elhódítani. A vereségből viszont gyakran többet lehet tanulni, mint a győzelemből. Mint később kiderült, a szombati napon a Zsíros Akadémia elleni meccs döntött az aranyérem sorsáról. Azonban az örömömre szolgál, hogy abból a vereségből fel tudtunk állni, fejlődni és másnap a jó erőkből álló OSE csapatát magabiztosan legyőztük – mondta a tréner.

Hegedűs Gergely

Hegedűs Gergely hangsúlyozta: az U14 MVM Tornán nyújtott teljesítményük alapján, a jutalmazott kecskeméti játékosok mellett, több csapattag játéka is dicséretet érdemel.

– Jambrik Áron kitűnően teljesített, remélem, hogy ő is meghívást kap a korosztályos válogatottba, két csapattársa mellett, továbbá Boda Gerit dicsérem, aki szinte hiba nélkül játszott a sorozatmérkőzéseken – tette hozzá.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés