Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Shannon Evans: egész életemben vártam egy nagyobb lehetőségre

A Paks ex-légiósa nem érez nyomást amiatt, hogy egy magasabban jegyzett ligában kell bizonyítania.

  •   :

:

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a francia élvonalban szereplő Elan Bearnais Pau-Lacq-Orthez csapatában folytatja a pályafutását az előző szezonban Pakson szereplő Shannon Evans.

A mögöttünk hagyott idényben 20 meccsen 18.1 pontot, 3.7 lepattanót és 6.9 gólpasszt átlagoló kosaras az Atomerőmű SE hivatalos honlapjának adott interjút.

Egy új fejezet kezdődik most az életében. Miért igazolt Franciaországba?

– A francia első osztály nagyon erős és úgy érzem, hogy rengeteg lehetőség vár rám.

Az Elan Bearnais csapata nagy múlttal rendelkezik, ráadásul az LNB Pro A ligában szerepelnek, mindemellett az egyik legsikeresebb francia csapat, kilencszer sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állniuk és Európa-szerte sikereket zsebeltek be. Óriási lehetőség ez a számára, mekkora nyomást érez most?

– Őszintén szólva egyáltalán nem érzek nyomást, elképesztően izgatott vagyok, hogy újra elindulhat a kosárlabdaélet, szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes egy erősebb ligában.

Távol lenni a családjától és a barátaitól nem lehet könnyű. Hogyan motiválja magát a mindennapokban?

– Egész életemben vártam egy nagyobb lehetőségre, a múltam az amiből erőt tudok meríteni a mindennapokban és ami segít leküzdeni az akadályokat.

Franciaország gyönyörű. Van már terve merre fog utazni a szabadidejében?

– Persze, már elterveztem, hogy ellátogatok Párizsba, San Sebastiánba, Barcelonába.

Hogyan élte meg a koronavírus helyzetet az USA-ban?

– Egy kisvárosban élek Suffolkban, Virginiában, csak akkor hagytam el a házat, ha edzeni vagy élelmiszerért mentem. Őszintén szólva csak arra koncentráltam, hogy minél jobb formában térhessek vissza.

A csapatnak és a szurkolóknak nagyon fog hiányozni.

– Rendkívül hálás vagyok az ASE-nak, hogy lehetőséget adtak nekem az egyetem után arra, hogy megmutathassam, mire vagyok képes magasabb szinten. Hiányozni fog a csapat és a stábtagok is, Lórival nagyon jó lett a kapcsolatunk, rengeteget tanultam tőle, amit egész életemben kamatoztathatok. Ákos sokat segített abban, hogy megértsem azt a stílust, amit itt Európában játszanak, Janra mindig mindenben számíthattam, Dani pedig körbevezetett a városban és segített beilleszkedni.

Fotó: hunbasket.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
szurkolo01 Recent comment authors
szurkolo01
Olvasó

ajánlom Nizzat is 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés