Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Serco-TF-BP – DEAC

Megtörhetik rossz szériájukat a hajdúságiak. De mi lesz Borisovval?

Serco-TF-BP - DEAC

Bajnokság, 17. forduló
Budapest, Ludovika Aréna, szombat, 18:30
V.: Söjtöry T., Balog Gy., Horváth Cs. (Bodrogváry I.)

TF-BP: Krnjajski - Szobi - Clark - McLane - Bergstedt.

DEAC: Dugat - Polyák - Manigat - Ivosev - Amigo.

A statisztika nem minden, de a számok alapján a bajnokság két leggyengébben védekező együttese találkozik egymással szombat este a Ludovika Arénában: az újonc TF 1429, a DEAC 1349 pontot kapott eddig. Mindkét csapat 0/9-es vendég-mutatót tudhat magáénak, ezen a hajdúságiak javíthatnak előbb, ha nyernek, megtörik 287 napja tartó idegenbeli nyeretlenségüket.

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője a klub tájékoztatása szerint egyelőre nem kíván nyilatkozni a sajtónak.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Biztos, hogy nagyon kemény meccs lesz, teljesen más csapattal játszunk, mint ősszel, hiszen légióscsere és edzőváltás is történt azóta a TF-nél, illetve mi is változtattunk egyet a külföldi sorunkon, úgyhogy nem szabad kiindulni abból a találkozóból. Ráadásul a héten elég sok problémánk volt, Borisov nem nagyon edzett, még nem tudom megmondani, hogy vállalja-e a játékot, vagy sem, de a többieket is hátráltatták kisebb-nagyobb sérülések, nem tudom, hogy milyen keret áll majd a rendelkezésemre holnap. Nagyon szeretnénk nyerni, és megszerezni az első idegenbeli győzelmünket, úgy gondolom, erre nincs is jobb alkalom, mint a TF elleni mérkőzés, bár az esélyekről nehéz beszélni a problémáink miatt, de úgy kell hozzáállni a találkozóhoz, hogy csak a győzelem az elfogadható számunkra.

[totalpoll id=”4297″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit az elmúlt évtized legeredményesebb férfi edzője, az EuroChallenge Final Fourig jutó, háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, jelenleg a felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozó Pór Péter latolgatta a BB1.hu-nak.

– Könnyű lenne azt mondani, hogy a Debrecen budapesti látogatása biztos vendéggyőzelmet jelent, de a TF az utóbbi hetekben egyre markánsabb teljesítményt mutat hazai pályán. A DEAC ráadásul igen régen nem nyert már idegenben mérkőzést, ami kifejezetten idegesítheti a játékosokat.

Összességében azt gondolom, Borisovék képviselik a nagyobb játékerőt, s ha képesek lesznek saját, helyenként kifejezetten tetszetős játékukat nyújtani, akkor a TF ezúttal sem tudja otthon tartani a két pontot.

A házigazdának idő kell ahhoz, hogy az új edző munkája az eredményességben is megmutatkozzon. Az új irányító sokat jelenthet, s ha a légiósok mellé a fiatal magyarok is kellően bátran játszva jó napot fognak ki, akkor nem vár könnyű mérkőzés a hajdúságiakra. Kulcs lehet, hogy miként tudják megfogni a remek szezont futó Borisovot, míg a túloldalon Clark válhat nyerőemberré, már persze, ha hagyják.

Mindent egybevetve azért úgy gondolom, a Debrecen ezúttal megszakítja hosszú idő óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatát, a TF-nek még várnia kell a második győzelmére.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
garciaSárgaPárnaTrombitás_Frédiseanmaguiregulyasszabolcs00 Recent comment authors
SárgaPárna
Olvasó

Beszélt vele valaki, vagy az újságírók elhitték, hogy nem akar. nyilatkozni?
Egy olyan profi edző, mint ő, tudja, hogy kötelessége nyilatkozni…
Az más kérdés, ha vezetők eldugják, hogy ne mondja el, nem igazán az várta, amit ígértek neki.

gulyasszabolcs00
Olvasó

A hazai edző nem kíván nyilatkozni a sajtónak??? Nem lepne meg ha már is valami gond lenne a klub háza táján vele kapcsolatban…

seanmaguire
Olvasó

A vadiúj csapatfotón már nincsen is rajta. Szerintem lelépett.

garcia
Olvasó

Nincs semmi meglepő, hogy nem nyilatkozik Pipan. Nincs neki olyan edzői képesítése amit honosítani lehetne Magyarországon. Valószínü más rangba van feltüntetve.

seanmaguire
Olvasó

Nyilatkozathoz nem kell semmiféle papír, maximum a meccseléshez. Valószínűleg befogták a száját, nehogy elmondja, mi folyik ott. Vagy pedig már tényleg nincs is ott…

Trombitás_Frédi
Olvasó

EnterNet 2. Nincs ebben semmi meglepetés.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés