Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Semmit a lomtalanításnak, mindent a múzeumnak, avagy ereklyegyűjtők figyelem!

A Magyar Kosárlabda Archívum Alapítvány belekezdett a sportág múltbéli emlékei összegyűjtésének.:

:

A Magyar Kosárlabda Archívum Alapítvány belekezdett a sportág múltbéli emlékei összegyűjtésének, azzal a céllal, hogy ezekből az örökbecsű tárgyakból jövő tavaszra létrejöjjön a Magyar Kosárlabda Múzeuma. Az állandó tárlat kurátorai Lugossy Norbert (30/622-8530) és Dobor Dezső (30/941-4290) szisztematikusan gyűjtik össze a már letűnt idők tárgyait, igyekezve minél több egykori játékost és szakembert megtalálni. Ez a munka szépen halad előre, eddig többek közt Seres Éva, Balogh Bubu, Németh Ágnes, Kiss Lenke, Pálinkás Joci, Székely László, Prieszol József, Buttás Pál, Liptai István, Dallos János, Dávid Kornél, Juhász Sándor, Telegdy György, Bencze Jánosné, Zsíros Tiborné, Horváth Frigyes és Judik Zoltán szánták már rá magukat a kölcsönzésre, hogy egy időre átadják a leendő múzeum számára a legféltettebb ereklyéiket, egykori dicsőségeiket hirdető „kincseiket”.

Előkerültek a legjavából egykori válogatottbeli és klub szerelések, persze mind korszakos mérkőzésekhez kapcsolódnak, idő előtti bőrkosárlabda, értékes érmek, veretek, különleges fotók, dokumentumok, jegyzőkönyvek, levelezések, naplók, 100 éves szabálykönyv, serlegek és kupák. Nem is beszélve például dr. Hepp Ferenc, Kassai Ervin, Killik László, Bokody Béla felbecsülhetetlen értékű hagyatékairól.

Szóval mindenre szükség lehet, ami fontos és jelentős, esetleg kivételes a magyar kosár történelme szempontjából! Ne hagyjuk kárba veszni a történelmet őrző és tanúsító értékeket, minden tárgynak helye lehet a sportág múzeumában! Eddig nincs még például régi fapalánk darabunk és hasonlóan őskori gyűrűnk, régi parkettánk (ki őriz ilyet?), győztes bajnoki év hálója, MVP különdíj, meccsjegyünk ikonikus mérkőzésekről, csak úgy a példa kedvéért.

Kérjük, hogy aki tudja, tárgyaival segítse ezt a különleges munkát, ami mindannyiunk örömére eleveníti meg a sportág több mint 100 éves magyarországi históriáját.

A fogadókészség határtalan! Semmit a lomtalanításnak, mindent a múzeumnak – írja az MKOSZ honlapja.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
majerle09 Recent comment authors
majerle09
Olvasó

Van még egy pár Hunbasket újságom a 90es évekből.
Azt írkák az egyikben, hogy Csikre Ferenc lett a torna legjobb játékosa egy kadett kupán.
Húúú, de rég volt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés