Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sebastjan Krasovec: Köszönöm az egerszegi szurkolóknak a fogadtatást

Edzői értékelések a hétvégi mérkőzések után.:

:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-103 (20-21, 30-32, 25-25, 21-25)

Forray Gábor : Gratulálok a Falconak. Tudjuk, hogy kiváló csapat, hiszen a BL-ben is ott van még az esély számukra, hogy továbbjussanak. Szomorú vagyok, mert a srácok megérdemelték volna a győzelmet. Sajnos a kulcsfontosságú pillanatokban egy-egy védekezési hiba csúszott be, és a végjátékban több támadó lepattanót engedélyeztünk a Falconak, ami végzetesnek bizonyult. Perl Zoltán klasszis játékára készültünk, de nem tudtunk kellőképpen védekezni rajta. Többször is ez volt már a forgatókönyv, jó csapatok ellen vívtunk szoros csatákat, azon kell dolgoznunk, hogy a mérleg nyelve felénk billenjen a következő alkalommal. Köszönöm a nézőknek, hogy mellettünk álltak. Sajnálom, hogy nem tudtunk örömet szerezni nekik a mai napon. Készülünk a Szolnok elleni meccsre, ahol már szeretnénk behúzni az újabb hazai sikert.

Milos Konakov : A Kecskemét jelenlegi helyezése nem reális, sokkal jobb csapat, és ezt ma is bizonyították. A negyedik negyedben mikor vezettünk, akkor lassítanunk kellett volna a játékot, de pont az ellenkezőjét csináltuk, és az ebből adódó hibákat a KTE megbüntette, és vezetéshez is jutottak. Tudtunk fordítani, fókuszálni és nyerni, ezért szeretnék gratulálni tanítványaimnak. Nem egyszerű sorozatban négyszer is idegenben meccselni, főleg ilyen rövid rotációval. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek a folytatáshoz.

Szolnoki Olajbányász – MVM-OSE Lions 76-70 (16-20, 21-20, 18-17, 21-13)

 

Miodrag Rajkovics : Pontosan olyan kemény meccset kaptunk, mint amilyenre készültünk. Demajeo már-már készen állt a játékra, de az utolsó pillanatban az a döntés született, hogy elhalasztjuk a visszatértét. Őszinte leszek, ez egy kicsit zavart minket. Vele készültünk, vele terveztünk, de más játékot kellett nélküle játszanunk. Lehet, ez okozta, hogy a figyelmünk alább hagyott és sok eladott labdával küszködtünk az elején. Szerencsénkre Máté a padról érkezve újra jó ritmust hozott és elkezdtünk eredményesen kosárlabdázni! Örülök, hogy a játékosok megfogadták a javaslatom és keményen támadták a gyűrűt, nem csak a befejező dobásra akartak koncentrálni. Hálás vagyok, mert rengeteg személyi hibát harcoltak ki! Ennek köszönhetően harmincöt büntetőt dobhattunk. Emmanuel, az új játékosunk, csatlakozott az edzésmunkához és hiszem, hogy a jövőben sokkal többet hozzá tud tenni. Kicsit zavaró lehetett a számára is, hogy bedobóként négyes poszton kellett helyt állnia rögtön a nyitányon. Gratulálok a srácoknak ahhoz nem mindennapi erőfeszítéshez, amit ma felmutattak elsősorban védekezésben. Nagyon büszke vagyok rájuk! Sajnos vannak még nehézségeink a sérülésekkel, de remélem, mihamarabb visszakapjuk a szezon eleji formánkat!


Simon Petrov : Gratulálok a játékosaimnak, igazán nagyot küzdöttek! Rendkívül komoly erőfeszítés árán hoztunk egy jó meccset, de sajnos a szolnoki szurkolók által teremtett hazai Olaj pályán nem győzhettünk. Jó irányba tartunk, és bár a szerencsével hadilábon álltunk, azért javunkra szolgálhat, amit ma tanultunk. Lehet volt bennünk több, de erősebbnek, gyorsabbnak kell lennünk, képesnek maradni, hogy ilyen nyomás alatt is kosárral fejezzük be a támadásainkat. Fejben erősebbnek kell lennünk, hogy az e fajta mérkőzéseket meg tudjuk nyerni.

 

Egis Körmend – SZTE-Szedeák 90-73 (26-30, 20-13, 24-14, 20-16)

Edzői nyilatkozatok hamarosan!

Arconic-Alba Fehérvár – Kometa Kaposvári KK 105-77 (19-22, 29-23, 33-11, 24-21)

Alejandro Zubillaga : Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, szükségünk van rájuk minden mérkőzésen és ma is mellettünk álltak. Ezután szeretném megköszönni a játékosaimnak, az edzői stábnak és az erőnléti edzőnknek, Gödör Marcinak. Az elmúlt két hétben nagyon sokat utazott a csapat, ezért tartottam is attól, hogy milyen állapotban leszünk, sokat kivett belőlünk ez az időszak. A játékosaimra kifejezetten büszke vagyok, mert a mai napon megmutatták, hogy erősek mentálisan is, továbbá a játék minden elemével elégedett voltam. Már a következő meccsre koncentrálunk, ez egy lépés volt a végcél felé.


Váradi Kornél : Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez. Tudtuk, hogy nagyon kemény sorozatban vannak és ismertük az erősségeiket. Az első félidőben jó százalékkal dobtunk, kontrolláltuk az Alba gyorsindításait, ami a legnagyobb erősségük. A másodikban ez szétcsúszott, ritmust kaptak, 20 pontot dobtak eladott labdákból, ami egy ilyen csapat ellen végzetes. Dogozunk tovább, nagyon fontos mérkőzések jönnek.

DEAC – Sopron KC 86-73 (17-20, 18-20, 33-16, 18-17)

 

Andjelko Mandics : Gratulálok a csapatnak! Jól kezdtük a meccset, fizikálisan és koncentráltan léptünk fel, majd nem sokkal később lelassultunk, a Sopron játéka pedig javult. Sok labdát adtunk el az első félidőben, majd a fordulás után sikerült bedobnunk kinti helyzeteinket és kontrollálni tudtuk a találkozót. Az utolsó két perc viszont nem illik egy komoly csapathoz, hogy egyszerűen megállunk, ez nem esett jól, de az a fontos, hogy nyertünk és örülök, hogy a hullámvölgyek már kisebbek, mint a szezon elején.

Bors Miklós : Az első félidőt tudtuk irányítani, a fordulás után viszont beköszöntött a rövidzárlat és rossz döntéseket hoztunk, elvesztettük az önbizalmunkat Mócsán Bálint dobásai után. Nyilvánvaló volt, hogy a DEAC kezdeti dobószázaléka változni fog, és ahogy fáradtunk esett szét a koncentrációnk is, ezen tovább kell dolgoznunk. A rotációnkból hiányzott egy ember, de ezt szépen tudtuk orvosolni, a jövő kulcsa pedig a fegyelmezettség lesz majd számunkra.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 86-92 (16-27, 19-22, 31-18, 20-25)

Lubomir Ruzicka : Gratulálok a Paks csapatának a győzelemhez. Mi az első tizenöt percben gyakorlatilag nem védekeztünk, negyvenkét pontot kaptunk úgy, hogy semmi agresszivitás nem volt a játékunkban Az ellenfélnek önbizalmat adtunk, amely az eddigi mérkőzésein huszonhét százalékkal dobott kintről, ma pedig hatvanhét százalékkal. Ennek az is volt az oka, hogy nem kényszerítettük a paksiakat fizikális kosárlabdára és nem kényszerítettük őket hibázásra. Ebben a szezonban nem először fordul elő velünk ez. Szomorú és fájó ez a vereség, itthon nem lenne szabad így kikapni. A szurkolóktól elnézést kérünk, nem ezt érdemlik.


Sebastjan Krasovec : Először is köszönöm az egerszegi drukkereknek a meleg fogadtatást, amiben részesítettek. Nagyon nehéz heteken vagyunk túl, nagy nyomás volt rajtunk ebben az időszakban a vereségek miatt. Abban bízok, hogy mostantól több bátorság lesz bennünk, hogy megvan az első győzelmünk. Kemény mérkőzésen jutottunk túl, a házigazda érezhetően a gyengeségeinkre próbált építeni, de kivédtük ezt. A fontos dobásokkal és pontokkal megmutattuk az erősségeinket, ezek nagyon jókor jöttek nekünk.

 

NKA Universitas Pécs – Budapesti Honvéd 91-79 (19-24, 20-14, 25-16, 27-25)

Goran Tadics : Mondtam a mérkőzés előtt, hogy ez egy igazi derbi lesz, amelyen sosincsenek favoritok, esélyesek! Nagyon jó ellenfelet győztünk le, olyan együttest, amely hozzánk hasonlóan kiemelkedően jó a csapatjáték terén. Számunkra nagyon fontosak a fiatalok, az akadémia növendékei, az a rendszer, amit képviselünk. A legfontosabb az, hogy folytassuk a csapatépítést!

Dragan Alekszics : A pécsiek a saját játékukat játszottak, főleg a második félidőben. Az elsőben mi kontrolláltuk a mérkőzést, de aztán elveszítettük a ritmust, az egyensúlyt, a koncentrációt. A hazai csapat a nagyszünet után már jól jött ki az lezárásokból, a zónából, nem mellesleg Milan Luzsajics nem kevés pontot tett hozzá a győzelemhez.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
B0nyiKKK72RantottaVulcanoEllenív Recent comment authors
B0nyi
Olvasó

Pontatlan a fordítás. Nem rövid, hanem rövidebb. Benke és Kovács Beni nem játszottak egy ideje (Beni most tért vissza), ez rövidebbnek mondható azért.

Rantotta
Olvasó

Amúgy Konakov milyen rövid rotációról beszél?

Vulcano
Olvasó

4 idegenbeli győzelem zsinórban tényleg szép munka. Gratula Milos!
Kedden pedig nyerjünk itthon is.

KPSVRKK
Olvasó

Nem az Alba javulása döntötte el a meccset, hanem a mi szétesésünk, köszönhetően a liblingednek, Kornél. Jobban gondoldd át a cseréidet és takarítsd el Kaposvárról Koprivicát.
Ne a szurkolóknak kelljen.

Hagyadmár...
Olvasó

Sajnos nem lehet eltakarítani a szerb mesemondó embere ahogy Fazekas és Váradi is…

KKK72
Olvasó

Bár a meccset a csapat edzővel együtt veszítette el nem lehet egy játékos nyakába varrni a vereséget az edzőébe inkább. Koprivica cseréjét már kérik a szurkolók a felkészülési meccsek óta.

Cannibal
Olvasó

Petrov amit védekezés címszó alatt csináltatok az közelebb volt a pankrációhoz, mint a kosárlabdához, aki ott volt láthatta. Szóval ne arról papoljál, hogy nem nyerhettetek, hanem örülj, hogy csak egy embert pontoztak ki. A 35 büntető rátok nézve hízelgő.

Ellenív
Olvasó

Cannibal eszed legyen,ne étvágyad megvan a győzelem nektek, mit kivánsz még ilyen szerencsés győzelem után!a hízelgő szót még ízlelgesd egy kicsit!

Cannibal
Olvasó

Miért lett volna szerencsés? Szarok voltunk, ti meg még szarabbak. Errefelé úgy hívják az ilyet, hogy megérdemelt.

SopronKCfan
Olvasó

Miki! Ha elment 2 bekapott tripla után az önbizalom, akkor nagy gondok vannak. Neked kéne a fejeket rendbe tenni, nem az interjúkban emiatt magyarázkodni.

Bucibaba
Olvasó

Tökéletesen egyet értek, a vezetőedzőnek kellene sürgősen magába nézni és felállni a padról, ez így siralmas !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés