Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sebastjan Krasovec: Az első naptól kezdve hittünk magunkban

A Zalaegerszeg mesterével beszélgettünk.:

:

A szezon meglepetés csapata kétségtelenül a jelenleg harmadik helyen álló Zalakerámia ZTE KK. A siker titkáról, a edzői szakma nehézségéről és a célokról beszélgettünk a gárda vezetőedzőjével, Sebastjan Krasoveccel.

Térjünk vissza kicsit a nyárra. 4 év után hagyta el Oroszlányt, nagyszerű sikereket elérve a csapattal, akkoriban az egész ligában Ön dolgozott legrégebben edzőként egy klubnál, az OSE pedig stabil első osztályú csapat lett a keze alatt. Mennyire volt nehéz a távozás?

– Jó szívvel emlékszem vissza erre az időszakra, nagyszerű körülmények között dolgoztam Oroszlányban, amiért mindig hálás leszek. A vezetőség, az iroda, az egészségügyi személyzet és a játékosok is keményen dolgoztak azokért az eredményekért. Egy teljes olimpiai ciklus a négy év (nevet), hosszú idő, egyszerűen elérkezett a pont, hogy mindkét fél számára kellett a változás, így természetes döntés volt.

Mi volt a fő indok, ami a ZTE mellett döntött végül?

– A Zalaegerszeg az elsők között volt akik erős érdeklődést mutattak irányomba, a beszélgetések során pedig nagyszerű projektet vázoltak fel új arénával és európai kupaindulási célokkal, nyilván az energiaválság ebbe bele szólt, de jó irányba haladunk.

A ZTE az elmúlt években nem volt túl sikeres, persze egy nagy múltú klubról van szó. Mikor és melyek voltak az első jelek amiket észre vett, hogy idén valami különlegesre is képes lehet a csapat?

– Még azért mindig korai ezt kijelenteni, reméljük, hogy nem kiabáljuk el (nevet). Sikerült jó keretet összerakni, akik keményen dolgoznak, remek karakterek, mindent megtesznek a győzelemért és nem a saját számaik érdeklik. A csapatkémia is erős, mindenki kiveszi a részét a munkából a labda mindkét oldalán. Maradjunk annyiban, hogy egyelőre jól állunk, szeretnénk, ha ez a szezon végén is így lenne.

Mi a sikerének titka?

– Nem tudom, szerintem nincs semmi különös titok. A játékoskiválasztáson sok múlik, a tehetség az alap, de ugyanolyan fontos a karaktere, a személyisége is a kosárlabdázónak. A kemény munkában hiszek, minden ellenfélből maximálisan felkészülünk és hiszünk a rendszerünkben. Szerencsére a játékosaim mindezekben partnerek.

A 2022-es év minden klubnak nehéz volt, Önöknek főleg a válogatott szünet utáni időszak, hiszen költöznie kellett a csapatnak, sérülésekkel bajlódtak és az utolsó 8 meccsükből 6-ot idegenben játszottak. Mindezek ellenére nyugodtan mondhatom, hogy a csapat és Ön is remek munkát végzett. Hogyan sikerült ilyen jól átvészelni ezt az időszakot?

– A szezon elején hullámzó volt a teljesítményünk, hiszen a Körmend elleni idegenbeli mérkőzésen nagyon közel álltunk a győzelemhez és az Alba ellen is meg volt az esélyünk. Főleg az első félidőkben játszottunk gyengén, de ez természetes, a játékosoknak az új rendszert és engem is meg kellett szokniuk és nekem is idő kellett, mire teljesen megismertem a csapatomat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencsések is voltunk, minden jól összeállt, a játékosok és a stáb összhangban haladt a jó irányba, a szurkolók rengeteget segítettek és a meccseken is jól jött ki a lépés, ami miatt az önbizalmunk is nőtt. Azt gondolom ezeknek volt köszönhető, hogy jól reagáltunk a nehézségekre, nincs itt semmiféle mágia (nevet).

A mondás szerint evés közben jön meg az étvágy. A Magyar Kupában nyolcaddöntő, top 3 helyezés a bajnokságban…változtak az elvárások a csapattal szemben a nyáriakhoz képest?

– Számomra nem, de persze megértem, ha a szurkolóknak “nagyobb az étvágya” és a közvélemény is fokozottabb figyelmet szentel nekünk. Mi hittünk magunkban az első naptól kezdve, de továbbra is csak a soron következő mérkőzéssel foglalkozunk és mindent megteszünk azért, hogy folytassuk a jó sorozatunkat. Nem szabad elszállnunk magunktól, keményen kell dolgozni továbbra is, ez egy hosszú és nehéz bajnokság, bármikor megfordulhat a szerencsénk, egy rossz szériával hamar bajba kerülhetünk. Szerénynek kell maradnunk és haladni a megkezdett úton.

Sikeres edző egy profi csapatnál, sokaknak ez az álmuk. Nyilván nem móka és kacagás ez a szakma sem, az Ön szempontjából mi ebben a legnehezebb?

– A családomtól való távolság mindenekelőtt. Már hozzászoktunk és amikor csak lehet meglátogatnak, – vagy én megyek haza – emellett telefonon folyamatos kapcsolatban vagyunk. A kritikák annyira nem zavartak soha sem, a világon mindenhol úgy van, ha a csapat nyer mindenki boldog, ha nem akkor jön a hidegzuhany, de ez így természetes.

Amennyiben a szezon végén leülnénk beszélgetni, mikor lenne elégedett a ZTE szezonjával?

– Akkor, ha csapat elérné azt, ami potenciálisan benne van. Ha mindent megtettünk, azt tudjuk mondani, hogy nem maradt bennünk több és pozitív tapasztalatokkal gazdagodunk, azt gondolom elégedettek lehetünk.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszHorvath BelaheraklithkormendmindorokkeWilson Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A korábbi ellentéteket félretéve, Seba miatt őszintén szurkolok a Zegnek.
Remek edző, aki a szurkolókkal is megfelelő hangsúlyt tud találni. Becsüljétek meg, ritka az ilyen karakter a hazai padokon.

kormendmindorokke
Olvasó

Jó látni újra ott a zte-t ahol a helye van.

Wilson
Olvasó

Jövőre a bohóc helyett szívesen elnézném az Alba padján.

Pojaca
Olvasó

“Az utolsó 6 meccsükből 8-at idegenben játszottak.”

Bb1, én így szeretlek!

Horvath Bela
Olvasó

A helyesírás meg botrányos. Nem gyanús, hogy különbség van a “játékoskiválasztás” és a “játékos kiválasztás” között? És sajnos nagyon sok ilyen van az írásban. (meglepetéscsapat, csapatkémia, sohasem stb. stb.) A vesszőhibákról ne is beszéljünk! 🙂

Horvath Bela
Olvasó

Segítek, mert látom, hogy bizonytalanok vagytok:

„Az olyan szavak, amelyek gyakran fordulnak elő egymás mellett, nemegyszer új jelentést hordozó összetételekké forrnak össze. Az ilyen kapcsolatokat egybeírjuk, például: nemsokára, sohasem; dehogy, hogyne; kétségkívül (= biztosan); csakhogy, hanem, ugyanis.”

„A »meglepetés« főnevet és a »csapat« főnevet egybeírjuk az alábbi szabály alapján:
A két főnévből álló – jelöletlen birtokos jelzői vagy jelentéssűrítő – alárendelő összetételeket egybeírjuk. [AkH11-128c, AkH11-129, AkH12-110, AkH12-111, OH-119–120]”

zterulez
Olvasó

A nemzetközi kupás tervekről most hallok először, pedig eléggé odafigyelek a csapat körüli hírekre. Szépen hangzik, de látva a Körmend idei példáját nem sok értelme van nemzetköziben vitézkedni, ha nem tudják megtölteni tartalommal és mindenekelőtt pénzzel. Amit a Szolnok csinált az elmúlt 10 évben vagy a Falco az elmúlt 2-ben, ott már beszélhetünk a nemzetközi szereplés létjogosultságáról, az más kérdés, hogy profitál-e ebből a klub valójában hosszútávon vagy “csak” a pénzt égetjük el feleslegesen drágább légiósokkal és plusz költségekkel. A csapatnak gratulálok az eddigi eredményekhez! Remélem, hogy kitart a jó forma és mindenki egészségesen tudja végigjátszani a szezont, és akkor… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Örülök, hogy bizonyított másik csapatban is. Jó edző.
Sok sikert a ZTE-nek (a szombatot kivéve 🙂 ), már kijárt nekik.

donnarumma
Olvasó

Szimpatikus edző, szimpatikus nyilatkozat…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés