Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sebastjan Krasovec: A Göcsej Kupa remek teszt a bajnokság nyitánya előtt

“A hazai rendezésű tornán természetesen sikeresek akarunk lenni.”:

:

Az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán az újjáalakult Zalakerámia ZTE KK először lép parkettre hazai pályán saját közönsége előtt. Pénteken 17 órától a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban az első ellenfél a Sopron KC együttese lesz.

Az immár több, mint fél évszázados múltra visszatekintő felkészülési torna előtt a csapat vezetőedzőjét, Sebastjan Krasovec-et kérdezte a klub honlapja arról, miként értékeli az eddig elvégzett munkát és természetesen arról is, hogy az 53. Göcsej Kupán milyen elvárásai vannak.

Miként értékeled a csapat eddigi felkészülését?

– Az előzetes tervek szerint zajlott minden. Van még néhány dolog, amin javítanunk kell, de azon dolgozunk, hogy ezt mérkőzésről mérkőzésre kijavítsuk.

Az eddig lejátszott előkészületi mérkőzéseken mutatott játékkal meny-nyire voltál elégedett?

– Két mérkőzést játszottunk az Egis Körmend csapata ellen, amely a bajnoki döntőben szerepelt a legutóbbi bajnokságban, valamint a címvédő Falco ellen is pályára léptünk egy alkalommal. Ezek a mérkőzések tökéletesen megmutatták azt, hogy mely dolgokban szükséges még fejlődnünk, ha sikeresek akarunk lenni. Mivel az összes külföldi játékosunk újonc a magyar bajnokságban, ezért nagyon fontos volt, hogy megtapasztalják azt, hogy a honi topcsapatok milyen szinten játszanak. Az elmúlt hétvégén az osztrák bajnok BC GMMT Vienna csapata ellen egy nemzetközi mérkőzést is tudtunk játszani, ami szintén egy nagyon pozitív felmérő volt, hiszen a bécsiek rengeteg tapasztalt játékossal rendelkeznek. Ez a mérkőzés és tökéletesen megmutatta, hogy min kell még dolgoznunk.

Mit vársz a hétvégi Göcsej Kupától?

– A hazai rendezésű tornán természetesen sikeresek akarunk lenni és meg szeretnénk mutatni a szurkolóinknak, hogy a csapat harcol a pályán és mindent megtesz a győzelem érdekében. A torna remek teszt lesz együttesünk számára, másfél héttel a bajnokság kezdete előtt. A Sopron és a Szolnok is a legjobb öt csapat között volt a legutolsó bajnokságban, így ellenük fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk jelenleg. A felkészülésből hátralévő időszakot pedig igyekszünk arra felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokság nyitányára.

Az 53. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa programja:
Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok.

Péntek:

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 17:00
Basket Brno (cseh) – Szolnoki Olajbányász KK 19:00.

Szombat:

A 3. helyért: 17.00
Döntő: 19:00

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés