Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Schmitt Pál: A Magyar Kosárlabda-múzeum a magyar sport igazi gyöngyszeme

“Aki ide bejön, az gazdagodva megy el, mert megismeri a magyar kosárlabdasport.”:

:

Ma délután a Magyar Kosárlabda-múzeumban járt Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója, a MOB egykori elnöke (1983-2010), a NOB egykori alelnöke (1996-1999), volt köztársasági elnök (2010-2012).
“Nagy örömmel jöttem Szalay Ferenc elnök úr meghívására. Ez egy csoda, ez egy igazi sporttörténeti csoda.” – jellemezte a múzeumot a Nemzet Sportolója, akit barátja, a kiállítás  kurátora, Dobor Dezső kalauzolt végig.
A MOB egykori elnöke kiemelte, nagyon örül neki, hogy a Múzeumban látható sportolók közül nagyon sokakat személyesen is ismert – fiúkat, lányokat, edzőket és versenybírókat egyaránt.
“Aki ide bejön, az gazdagodva megy el, mert megismeri a magyar kosárlabdasport és a világ kosárlabdasportjának történetét, amely fantasztikus fejlődésen ment át.” – mondta az egykori köztársasági elnök, aki azt is hozzátette, hogy számára egy kicsit sok most a külföldi játékos, de ezzel együtt még mindig magával ragadó ez a sport.
“Nagyon sokan élvezik, nagyon sok nézőt vonz akár TV elé, akár a helyszíneken, úgyhogy a magyar kosárlabda története és ez a múzeum egy igazi gyöngyszeme a magyar sportnak.” – zárta szavait.

Forrás: MKOSZ

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
neszojjabele Recent comment authors
neszojjabele
Olvasó

Az az alcim :’(
… mert megismeri a magyar kosárlabdasport…
Ez is csak ossze van smittelve…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés