Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Saját nevelésű játékosaival kötött szerződést az NKA

Közleményben tudatta a klub.:

:

Az NKA Universitas Pécs hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést kötött két fiatal saját nevelésű játékosával, Mezőfi Márkkal és Szita Mártonnal.

A közelmúltban három olyan fiatal, saját nevelésű, nem mellesleg pécsi játékossal hosszabbítottunk szerződést, akik a legutóbbi szezonban szerepet kaptak NB I. A-csoportos felnőtt csapatunkban, az NKA Universitas Pécsben. Herger Salamon, Rátgéber Tamás és Scherer Bálint mellett korábban már aláírt Kollár Bence és Bor Gábor is, vagyis jó néhány olyan tehetségre számíthat majd a szakmai stáb, akik előtt szép jövő állhat.

Ugyanebbe a sorba tartozik Mezőfi Márk és Szita Márton, akik most írták alá életük első profi szerződését. Nem kérdés, kiérdemelték: junior fiú csapatunk meghatározó játékosai, a közelmúltban Akadémiánkon megrendezett U18-as országos döntőn is bizonyították, hogy sok van bennük – nekik is köszönhettük, hogy végül bajnoki címmel zártuk a szezont! – áll a csapat közleményében.

 

– Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy a következő szezonra már szerződést kaptam a felnőtt csapatnál – mondta a mindössze 17 éves Mezőfi Márk, aki három idényt töltött már Akadémián, ezalatt részese volt egy junior és két kadett országos bajnoki címnek, valamint egy junior bronzéremnek, továbbá az U18-as válogatott tagja. – Tisztában vagyok vele, hogy most már nem lesz fiatalszabály, szóval nekünk így még nehezebb lesz pályára kerülni, de az biztos, hogy mindent meg fogok tenni érte! Sokat kell még dolgoznom, fejlődnöm kell a folytatásban is. Nagyon jólesik, hogy érzem, szeretnék, hogy itt kosarazzak tovább, minden lehetőséget megadnak, nekem pedig csak élnem kell vele!

– Óriási fejlődési lehetőség számomra, hogy a felnőttekkel edzhetek, játszhatok a következő szezonban – fogalmazott a napokon belül 18 éves Szita Márton, aki három és fél esztendőt töltött már Akadémián, ezalatt bemutatkozhatott a korosztályos válogatottban, valamint nyert egy kadett és egy junior bajnoki aranyérmet is. – Különösen jó érzés az, hogy erre itt, az Akadémián van lehetőségem. Az biztos, hogy mint eddig, a folytatásban is minden nap arra törekszem, hogy kiadjam magamból a maximumot, a többi úgyis jönni fog magától. Érzem magamon a fejlődést, és nagyon várom a következő idényt!

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
IgazCsakAVasutBuborkavasipasiCimbi Recent comment authors
Igaz
Olvasó

Én már látom….semmi se lesz belőle

CsakAVasut
Olvasó

Sok sikert nekik, de úgy gondolom egy erős B csoportos csapatban többet tudnának fejlődni, ahol érdemi játékperceket töltenének a pályán. Persze nagy dolog az A csoportos csapattal edzeni, de ez nagy részben csak a bemelegítés jelenti, 5-5 játékba már edzésen sem állnak be. Ügyesek mindketten, és kívánom nekik hogy sokat fejlődjenek ennek ellenére is!

Cimbi
Olvasó

Sajnálom őket! Bele ragadnak a mocsárba!

vasipasi
Olvasó

Hol lenne jobb neked? Menjenek a tehetségtelen fiad után a B csoportba? Az nem jó neked, mert a kölök onnan is kiszorul!

garcia
Olvasó

Egyik sem sajátnevelés.

SárgaPárna
Olvasó

Mármint, hogy érted? Nem a Rátgéber csinálta őket? Ennyi idiótát…

Cimbi
Olvasó

A saját nevelésüek már leléptek innen amint tudtak!

vasipasi
Olvasó

Egy állami akadémiának nem is az a dolga, hogy csak saját nevelésű játékosokkal dolgozzon, sehol a világon.

Buborka
Olvasó

Nincs is ezzel baj, csak ne mondják, hogy saját nevelés, ha nem náluk kezdett kosarazni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés