Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sabáli újra kispadot kaphat?

Új kihívás várhat a szakemberre.:

:

A BB1.hu információi szerint Sabáli Balázs újra férfi csapatot irányíthat a közeljövőben.

Úgy tudjuk, az egyik legkiválóbb magyar edző a másodosztály Piros csoportjában szereplő, nagy terveket dédelgető Budapesti Honvéd SE szakmai irányítását veheti át.

Sabáli legutóbb az élvonalbeli Sopron KC vezetőedzője volt, tavaly novemberben közös megegyezéssel váltak el útjai a kék-fehérekkel. Néhány évvel ezelőtt Magyar Kupa ezüstéremig és bajnoki bronzig vezette a csapatot.

A 43 éves szakember Zsebe Ferenc másodedzőjeként 2003-ban bajnok lett a Körmenddel, amelyet aztán később irányított is, bajnoki- és kupaezüst, valamint bronzérem fűződött ahhoz az időszakhoz. Később a Paks vezetőedzője lett, az Atomerőművel kupát nyert. Dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként is, volt a MAFC edzője is.

fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
efeli9633goldmedalsMAFCdrukkerSopronKCfanZsarkov Recent comment authors
33goldmedals
Olvasó

Friss hírek a zuhanyhíradóból ezzel kapcsolatban (remélem így is marad). Sabáli a jelek szerint valóban jön , de az Akadémiához, nem lesz a felnőtt csapat edzője, jelen állás szerint az U-20 edzője lesz egyéb feladatai mellett. Állítólag nem is akart a felnőtt mestere lenni, de a vezetőség abban a tudatban volt, hogy ha az Akadémiához jön, akkor automatikusan vinnie kell a felnőtt csapatot is… Nagy örömünkre marad Artúr, és ha minden jól megy, a keret is egyben marad egy számunkra igen jelentős erősítéssel. Egy volt Honvédos, saját nevelésű spíler térhet vissza ismét, akivel viszont tényleg sokkal izmosabb és komplexebb lesz… Olvass tovább »

efeli96
Olvasó

Ha jól gondolom, akkor ez alapján Kerpel-Fronius Balázs érkezik.
Légióssal terveznek, vagy Artúr továbbra is köti az ebet a karóhoz?

33goldmedals
Olvasó

Legyen így! ? Légiós viszont tuti nem lesz. Pénz sincs rá, és továbbra sem cél a feljutás, így felesleges is. Meg így több játék lehetőség jut a fiataloknak (Kármán Doma, Tanoh Andris, Kopácsi Ákos, Szentirmai Ákos, Tichov Domi, Erdei Márk.)

SopronKCfan
Olvasó

Sok sikert Sabi! Hozd fel őket az A csoportba!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Azt hiszem látjuk mi még Jokert A csoportos Honvéd meccsen. Én örülnék neki.

MAFCdrukker
Olvasó

Joker a Honvéd-tábor dobos-főszurkolója?
És ezt a Naményi-ügyet kifejted nekem (vagy valaki más)? Köszi

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Igen, Joker a Honvéd legendája. Egy jó értelemben vett őrült, aki még a legutóbbi A csoportos meccsen is ott volt.
Naményi? Minden egyes Veszprém-OSE meccsen elment a falig, hogy konfliktust szítson. Szurkolók, játékosok lökdösése, vendéglétszám limitálása, bérszurkolók felkérése. És a pont az “i”-n, amikor a döntőnk előtt lenyilatkozta a Veszprém TV-nek, hogy az első meccset behúzzák, Oroszlányba pedig azért jönnek, hogy levágják a hálót. Nulla tisztelet, nagyképű pöcs.

MAFCdrukker
Olvasó

Köszönöm a tájékoztatást!
Jokert ezek és egy Honvéd-MAFC helyszíni megtekintése után be tudom azonosítani.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szívesen!
Jokert amúgy a MAFC-OSE elődöntő alatt is láthattad. A Honvéd-Vasas helyosztó után átjöttek a srácok szurkolni az ősi rivális ellen. 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Tudom, láttam őket a másik palánk mögül. Legalább fordítva tartották a zászlót. Micsoda rémálom meccs volt…
Volt már korábban is kapcsolat a két tábor közt?

33goldmedals
Olvasó

Köszi, sajnos az A csoport még messze van… Még ha meg is csípnénk a feljutást, egyelőre nincs pénz A csoportra…

Incicica
Olvasó

Már az jelent valamit, hogy Báder Marci az igazgató a Honvédnál.

Kendeffy Botond
Olvasó

Akkor ott lehet forrás is!

Zsarkov
Olvasó

Milliárdos a nagyságrend, igaz, hogy az állami Akadémia köntösébe bújtatva, de biztosan jut máshova is belőle…, ha jól tudom, vadonatúj komplexum épül, új csarnokkal, uszodával, persze ez az éves támogatáson felüli összegből…, nyilván egy körön belüli “edző” kell…, sajnálom Artúrt, nem ezt érdemli

33goldmedals
Olvasó

Nos, a milliárdos akadémiai költségvetésből egyetlen fillér sem kerül a felnőtt csapathoz! Ez ugyanis nem is lehetséges, a felnőtt csapat a szakosztályhoz tartozik, az Akadémia pedig a 12 éves – 19 éves korosztályt öleli fel. Persze, az Akadémiához tartozók játszhatnak a felnőtt csapatban, ez eddig is így volt, különösen nálunk, ahol a felnőtt csapat keretének felét évek óta utánpótlás korú játékosok teszik ki. Az új csarnok átadása meg még rettentően messze van, addig marad a Ludovika.

Zsarkov
Olvasó

Elvileg a TAO pénzek sem hasznàlhatóak fel a profi játékosok fizetésére, aztán látjuk, hogy mi a valóság…., talán annyiban más a helyzet, hogy az Állami Akadémiák nem az MKOSZ, hanem a Minisztérium felügyelete alatt lesznek, bár ez önmagában nem jelent semmit…, ami biztos, hogy az Állami Akadémia státusszal soha nem látott, brutális pénzek kerülnek a kiválasztott utánpótlás bázisokhoz…, az meg, hogy ezt miként használják fel, az néhány év múlva kiderül…

MAFCdrukker
Olvasó

Miért nem alkalmas a régi csarnok NB I./B-s meccsek rendezésére?

33goldmedals
Olvasó

Alkalmas, csak rövidesen teljesen felújítják. Ezt már tavaly nyáron el kellett volna kezdeni, de végül elhalasztották idénre. De mire ez kiderült, már leszerződtünk a Ludovikára.

Kendeffy Botond
Olvasó

Ezzel az igazolással gondolom, hogy a Honvéd bejelentkezett az A-csoportra.

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem is forró lesz már idén a pesti örökrangadó. Ugyanakkor ha nem apadnak el a Honvéd forrásai, hosszú távon bizonyára nem versenyezhetünk velük… Az viszont álomszerű lenne, ha néhány év múlva újra az A-csoportban zajlana ez a nagy múltú rivalizálás (tudom és megértem, hogy a vidéki drukkerek nagyon nem így gondolkodnak). Hajrá MAFC!

33goldmedals
Olvasó

Legyen így, mármint a feljutás, de azért ez jelenleg elég utópisztikus… Viszont – sajnos – vicces a “forrásainkra” hivatkozni, mert a felnőtt csapat költségvetése az előttünk álló idényre kevesebb lesz, mint a csonka idényben volt… Szerencsére a kellő összeg a jelek szerint meglesz, de a hozzászólásodból az jön le, hogy ránkszakadt az OTP. Pedig nem.
Az Akadémia valóban hatalmas összeggel gazdálkodhat, ám annak semmi köze a felnőtt csapathoz, törvényileg sem lehetséges ez.

MAFCdrukker
Olvasó

Ilyen híreket hallani mindenhonnan, hogy milliárdos költségvetésetek lesz, de akkor ez CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ AKADÉMIA? Tényleg nem kerülnek ezek a pénzek a felnőttcsapatba, mint a korábbi ilyen-olyan támogatások elég sok csapatnál?

33goldmedals
Olvasó

Nem, nem kerül, külön költségvetése van az Akadémiának és a szakosztálynak. Annyiban persze segítség, hogy a fiatal tehetségeket nem tudják elhappolni a tehetős A csoportos csapatok, mert nekik komoly ösztöndíjat lehet adni. De 19 évnél idősebbek már nem kaphatnak akadémiai pénzt. Vagyis ez a keretből 4-5 fiatal megtartására lesz elég. Aminek persze nagyon örülünk. Ám mondjuk Horváth Ákost, vagy Stefán Dávidot ebből nem lehet fizetni. Az már a szakosztály költségvetéséből megy.

higgadjle
Olvasó

Sok sikert!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés