Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sabáli: három éve felajánlottam a lemondásom, de most határozottan kijelentem, hogy nem fogom

A sajtótájékoztatón a Sopron edzője és egyik játékosa is kifakadt.:

:

Mint megírtuk, megszerezte első hazai győzelmét a Kaposvár Arénában a KKK, amely 87-59-re legyőzte a Sopron.

A találkozó után a sajtótájékoztatón a vendégek játékosa, Takács Norbert és vezetőedzője, Sabáli Balázs is kifakadt.

– Az egész mérkőzést rosszul kezdtük, nemcsak az utolsó negyedet. Visszajöttünk a meccsbe, mert a folytatásban elkaptuk a ritmust, de akkor is inkább az egyéni teljesítményekre támaszkodtunk.

Nem tudom, hogy ez hogyan fog változni, de már meccsek óta nem jár a labda, nem tudom, hogy mikor fognak az emberek rendet tenni a saját fejükben. Nyilván náluk van legtöbbször a játékszer, de nem tudom, hogy mit szeretnének vele csinálni. Azt már az ellenfelek is kitapasztalták, hogy egyedül akarják megoldani a támadásokat. Folyamatosan hárman segítenek rájuk, ennek ellenére nem akarják kipasszolni egyelőre.

Reméljük a legjobbakat, nem tudok mást mondani. Jelenleg ebben a helyzetben nem sok esélyünk lesz meccseket nyerni, szerintem nagy beszélgetések lesznek a csapaton belül. Amik egyébként már eddig is voltak, de úgy látom, hogy nem voltak elég hatásosak. A találkozó pedig folydogált, majd teljesen kicsúszott a kezünkből, pontosan ezen okok miatt – mondta a vendégek játékosa, Takács Norbert, aki 28 perc alatt 5 pontig és 3 lepattanóig jutott.

Sabáli Balázs vezetőedző egyetértett Takács Norberttel, majd kijelentette, hogy ezúttal nem fog lemondani.

– Először is gratulálok a hazai csapatnak, hiszen abszolút megérdemelten nyertek. Azt gondolom, hogy Norbi már elmondott előttem olyan dolgokat, amikről már az öltözőben is beszéltem. Valóban nem fogunk így nyerni, ha ezt a fajta játékstílust folytatjuk.

Az a probléma, hogy itt egy-két játékos mások egzisztenciájával és állásával játszik. Három éve felajánlottam azt a lehetőséget a Sopronnak, hogy lemondtam, de most határozottan kijelentem, hogy nem fogok. Nem fog játékos edzőt megölni azzal, hogy így viselkedik.

Csinálom tovább a dolgomat, észre kell venni, hogy mi az, ami rossz és mi az, ami nem. Vállalom a felelősséget azért, amiért kell, de azért, hogy két mezőnyjátékosunk a legfontosabb poszton tizenhétből tizenhárom labdát eladjon, az vérlázító. A többiek nem jönnek ritmusba, nem kapják meg a labdát. Az nem elég, hogy edzésen megcsinálja valaki, ha meccsen nem tanul ebből és csak a saját statisztikájára gyúr, akkor soha nem fogunk nyerni.

El kell dönteni, hogy a saját statisztikádra játszol, vagy arra, hogy a csapat nyerjen. Az öltözőben ez nem lesz már új senkinek sem, de még egyszer elmondom: mások hülyesége miatt az ember nem fogja abbahagyni a munkáját.

55-50-ről 18-0-át csinált a hazai csapat. Tizenkilenc pontot kaptunk eladott labdák után. Addig sem játszottunk jól, nem volt megfelelő a kommunikáció, rossz váltások voltak, vagy egyáltalán nem váltottunk. Tudtuk, hogy ki az, aki jól dob, mégsem léptünk ki rá. Nem azt mondom, hogy a mérkőzés egészében, de ebben a periódusban, amikor meglépett a Kaposvár ezek voltak a jellemzőek. Így nem lehet kosárlabdázni. Ez egy ész-játék, márpedig ha ez nem társul ésszel, akkor az problémákat szül. Ez egy csapatjáték, nem lehet csak egyéni kvalitásokból megélni. Sokszor beszélgettünk már erről, de úgy látom, hogy ez nem jutott még el egyes emberek fejébe. Bízom benne, hogy ez változni fog – zárta mondandóját a tréner.

fotó: Nyugat.hu

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
moldi56Oroszlanyi BanyaszJokicjb17darius96 Recent comment authors
Tomika2
Vendég
Tomika2

Ezt csak úgy itt hagyom. Gumi bátyánk mindig tudja a tutit. “Olyan példás hozzállású és nagy tudással rendelkező edző, mint Bencze Tamás és Sabáli Balázs amit kap a légiósok miatt… A magyar játékosainkat ilyen utánpótlás-nevelés mellett becsüljük meg, mert nincs piac a 14 csapatos A csoporthoz, de a légiósokat pont azért hozzuk, hogy jobbak legyenek és folyamatosan teljesítsenek. Én a ZTE tavalyi vesszőfutását a Ware-Thompson-Agafonov trió hozzáállásának, annak megváltozásának tulajdonítom és a sztori idén is folytatódik, nincs új a nap alatt, az Egerszeg mostani problémáinak értékelésénél is észben kell ezeket tartani. Aztán a Sopron komoly befektetéssel megvette Bernard Thompsont és… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Most Gumi írásával mit szeretnél mondani?
Pont azt bizonyítja amit a szurkolók számonkérnek folyamatosan. Amit Gumi csinál az a holló a hollónak tipikus esete. Ez történik a csapatoknál is. Mindenki cimbi. Valahogy átvészeljük, jön egy jobb széria, a szurkolók pwdig elhalkulnak.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ha szerettem volna valamit mondani vele, akkor azt leírom. Ezt csak úgy itt hagytam. Mindenki azt gondol róla amit akar.

Bajuszkiraly
Olvasó

Oroszlányi Bányász meg akarja buktatni Sabáli Balázst…
A 4 db B-csoportos légiósával, az U16-os-os szintü edzőjével, meg a piros csoporthoz is gyenge magyarjaival!? Vicces fiú…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Minden tiszteletem a soproni szurkolóké, de cseppet sem bánnám, ha szombaton edzőbuktató meccset játszanánk.

Jokic
Vendég
Jokic

Sabika, ez mind szép és jó lenne, ha nem te választottad volna nyáron ki ezeket a légiósokat. Arra, azokra húzod rá a vereségeket, akiket te választottál.
Érdekes koncepció ez…

bippa1
Olvasó

Pont erről van szó.Ha a kupi nem megy,men a bútort cserélik.Részemről a két játékos,meg aki kinézte őket mehet ahova akar.Addig lépjenek amíg a nézőtéren el nem szabadul a pokol,mert már így is nagy a feszültség.

Jokic
Vendég
Jokic

Azért az elég fura, hogy Pitts teljesítményénél a “statgyártás” mellett Berényben eredmény is párosult.

jb17
Olvasó

Pitts az előző szezonban is ugyanilyen játékos volt mint most. Mindent ő akart befejezni, passzolni szerintem egy kezemen megtudnám számolni hányszor láttam, inkább bevitte 3 ember közé és úgy volt vele lesz ami lesz. Szerintem tavaly én lehettem az egyetlen berényi szurkoló akit bosszantott amit művelt néha.
Viszont ha a dolgok másik oldalát nézzük sok győztes meccsünket köszönhetjük neki.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Pitts tavaly az 5,9-es gólpassz átlagával a 3. legeredményesebb volt a teljes mezőnyben. Tehát a meccsenkénti gólpasszait sem nagyon tudtad az egy kezeden megszámolni.

darius96
Olvasó

“Egy Sopron nem biztos hogy megteheti, hogy játékost cseréljen”. Ja mert a Kaposvár vagy Szeged sokkal gazdagabb csapat nálunk 2x akkora költségvetéssel igaz? Valamelyik előző szezonban ők is cseréltek légióst.. nálunk mindig csak akkor teszik ezt meg, amikor már tényleg elkerülhetetlen (előző szezon Gilbert). De itt most nem is feltétlenül a légiósokkal van a probléma. A fentebb említett két klubbal kapcsolatban nekem mindig az az érzésem, hogy kihozzák a szezonból a maximumot. Lehet, hogy az egy 9.hely, de hajtanak érte. Nálunk mi van? Sorozatos pofonok nyerhető meccseken, amik miatt aztán elmegy az egész szezon. 1. Miért nem jönnek ide magyarok… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Szerintem sem egy sztár edző a Sabáli, de annyit azért szerintem érdemes megjegyezni a mentségére, hogy nem úgy van az hogy elküldök egy légióst, aztán hozok helyette egy másikat. Egy Falco megteheti ezt, de egy Sopron már nem biztos. Pitts – vagy bármelyik legiós – szerződéséből kiszállni majdnem ugyanannyiba is kerülhet, mint megtartani és hónapokba telhet a megegyezés, ha nem talál gyorsan új csapatot… Tehát, ha elmegy mondjuk csak az éves fizujának a fele az elküldésére, akkor kérdés, hogy marad-e még pénz igazolni, mennyi idő alatt és milyen játékost lehet a helyére találni? Szélsőséges esetben lehet, hogy még akkor is… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Nálad a pont!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az SKC szerintem szokott légióst cserélni. Akkor most miért nem megy. Tavaly nem volt ilyen Pitts (nem láttam minden meccsét). De ha mégis, minek igazolták le, ha nem akkor talán egy edző ( esetleg játékos) kellene, aki tud vele bánni. Sabáli az edző, ő a felelős. Ha nyerne az SKC 5 meccset zsinórban, kiállna és elmondana, hogy beszéltem, megoldottam, átszerveztem, átalakítottam. Most ez egy 28 pontos zakó. Ha nem játszim Pitts akkor sem lenne nagxobb baj. Akkor tegyen Sabáli a statra gyúrás ellen. Tegye be 2 percre és nem lesz jó statja. Azt nem tudja mondani, hogy sérült, mert játszik.… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Valószínűleg Sabáli egyébként nem túl jó pedagógus. Ez is lehet egy megoldás, amit írsz, de akkor a következő zakó után meg majd megkapja, hogy minek hozta ide a sztárjátékost, ha a padon ül. Ráadásul az is lehet, hogy leszarja akkor az egészet és azt gondolja, hogy fizessetek én meg ülök a padon, úgy is el fogok jövőre kelni…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Azért, ne legyen már megoldhatatlan feladat ez a történet. Most elmondta, hogy mi van. A nézők tudnák miről van szó. A másik, hogy a szerződésbe sok minden belevehető (lett volna), ami most könnyíthetné a helyzetet.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ezzel nem tudok vitatkozni, csak nem olyan egyszerű az, mint ahogy azt sokan gondolják itt. Nem úgy van, hogy kirúgom aztán adok fel egy hírdetést…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Tavaly cserélt légióst au SKC?
Előtte való évben cseréltek légióst?

Tomika2
Vendég
Tomika2

Írtam, hogy cserélt-e vagy sem? Írtam, hogy ezt nem lehet megoldani?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Tavaly megoldották, előtte megoldották, más csapatok megoldották. Nehéz?
Válasszon jól, kössön szerződést jól.

Hunter76
Olvasó

A december 22ei hazai szegedi meccsig nagy valószínűséggel 2-9el fogunk érkezni. Ez nem pesszimizmus csak realitás. Ennek mentén most el lehet kezdeni csapatot építeni, mert PO nem várható, bár a bajnokság második felében talán kicsit jobb a sorsolásunk. Ha reális a célkitűzés és nem hozzák az eredményt akkor váltani kell. Ha a játékosok nem tartják be a taktikát akkor büntetés, ha továbbra sem akkor kuka, irány a reptér. Ha egy edző saját legjobb tudása alapján összeválogatott csapata nem kommunikál, nem passzol nem a megbeszéltek szerint játszik az edzői felelősség, egyeztetés majd további sikertelenség esetén ő is kuka. Simán lehetne egy… Olvass tovább »

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Oké Bazsám de te, és az ugyanolyan inges stábod hozta oda Pittst is…

moldi56
Olvasó

Van egy berényi törzsszurkoló aki szerint Pitts a legjobb légiós a posztján az országban.Tény nekünk Olaj szurkolóknak sok borsot tört tavasszal az orrunk alá,elévülhetetlen érdemei voltak,hogy nem végeztünk a dobogón (na meg a sérülések)Talán nem lett volna rossz leigazolnunk,de a posztján játszó Smith annyiban jobb játékos,hogy ő rengeteg gólpasszt ad és már csak akkor dobja rá,ha nincs más megoldás.Akkor viszont be is dobja.

ldd
Olvasó

Szerintem a mai tabella az alapszakasz végére is igaz lehet …

nemKalman
Olvasó

Blablabla… Tipli van! Csak a magyarázkodás megint. Küldjétek már el a f@szba, az erőnléti semmirekellővel együtt! Tanulhatnátok a női csapattól, hogyan kéne működni

ldd
Olvasó

Légióst csak szakembertől!

Magyarországon jó légióst csak véletszerűem igazolnak “Jampi óta” .
“Meghalt Mátyás oda az igazság!”

De a csúcs az, hogy Jampi, a máshol letett, mások számára “szar” játékosokból épített várat.

*Z*T*E*
Olvasó

Nem értem se Sabálit se Benczét ha egy játékos nem azt teszi ami a feladata akkor lecserélem ha nem cserélem le és nézem amit művel akkor az én hibám a vereség!
A magyar fiatalokat ha elszúrnak vmit simán lekapják a pályáról de úgy néz ki az amcsikkal szemben beszariak… Ha ez így van akkor meg ne rinyáljon senki ha a befőtt teszi el a nagymamát…

bippa1
Olvasó

Megint a duma.Ki választotta a játékosokat,talán én?Évek óta nincs játékunk,csak azt látni,hogy veszekszik a játékosokkal.Még mindig a kupa ezüstből él,de azokat a játékosokat megörökölte.Inkább menjen politikusnak,ott mindent meglehet magyarázni

mindenkisoproni
Olvasó

Végülis Pitts csak egy szezont huzott le Mo-n es biztos ismeretlen volt Sabalinak!!Nincs tekintelye,jatekosok nem
Szeretik,igy hogy varja el hogy megtegyenek erte (is) mindent!!!Nem
Kell lemondania,hanem
El kell zavarni vissza Körmendre u-14be!!Iranyitson màs,adjunk esélyt másnak meg sikeresebb szereplésnek!!!!!Sabali Game Over!!!!

Bajuszkiraly
Olvasó

Pittsnek nem számít semmi csak a statisztikája, de Thompson ugyanaz!
Tavaly tavasszal a ZTE-ben nem passzolt senkinek, és nem védekezett.
Bencze Tamást szidta mindenki.

SopronKCfan
Olvasó

Én őszintén kijelentem, hogy amikor Pitts ideérkezett én örültem neki. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy stattgyáros. Sabit általában védeni szoktam, előző hírnél mást írtam róla… Hát nem tudom mi lenne a helyes döntés. Egyetértek vele, hogy nehogy már egy játékos tegye tönkre az edzőt. Na de kérem. Akkor cseréljük le. Ne játszon. Üljön a padon, ha az sem segít irány a reptér. Nehéz szezon áll előttünk. Reméljük a legjobbakat. Hajrá Sopron!

mindenkisoproni
Olvasó

Le lehet cserélni lajhár Jonest is meg fakezű Riverset is,aztan a kettő árán hozni egy jobb légiost!!Meg Sabàli szuperstábjából egy EDZŐT es egy segededzot hozni es mindjart nem lesz annyi ember a kispadon!!szánalmas soproni férfi kosárlabda!!!!

mindenkisoproni
Olvasó

Sabálival beszelgessetek el de végleg!!!Vicc amit évek óta művel,mindig beleválaszt a légiosokba,utàna meg magyarázkodik meg egyik szavával üti a másikat!!Vegyétek észre már,hogy nem csak Sabáli Team körül forog a világ!!!Nincs taktika,se erőnlét se motivácio,ki a hibás akkor???Elég csak azt nézni,hogy meccs alatt is hogy beszel meg viselkedik a pálya szélén!!!!!!Mindenkit megvezet meg mindenki más a hibás,ő a lemondathatatlan!!!GAME OVER!!!

pbask
Vendég
pbask

Nem ő mondja neki,hogy senkinek se passzolj fiam. Az egyetlen szívás,hogy nincs egy Pantelic tipusú játékosotok,aki nem szarozik,ha kell,leüvölti a fejét az ilyenek után.

Skcforever
Olvasó

Na ezt mondtam, hogy mint mindig, most is megmagyarázza baszki, hogy igazából mindenki hibás csak ő nem… Azért az érdekes, hogy szinte minden évben ugyanez van 😀 és persze most is még magából csinál mártírt, beszarás🤣🤣 egyszerűen nem tudod kezelni a játékosaidat, nincs tekintélyed, szarul reagálsz mindenre, egyszerűen összefoglalva szar edző vagy sabika, és ideje lenne eltakarodni innen. Te vagy az edző, ha a játékosok minden meccsen fegyelmezetlenek, az a te hibád is vastagon!! Takarodó!!

Basketballfanatical
Olvasó

Szenvedés nézni , hogy a légiósok egyike másika , mekkora egóval , mekkora szart produkál . Ennél a magyar mag is sokkal többet tud , miért nincsenek fent egyszerre a pályán, sokkal szebb felfogásban játszanak . Ma is akkor gyorsult a játék föl és akkor ment a labda . Persze az utolsó 2.5 perc alatt , nem lehet még bemelegedni sem . Ezt az eredményt , csupa magyarral is simán hozták volna!

KPSVRKK
Olvasó

Pitts elhasználja a labdákat egyedül. Vagy elszórja, vagy eladja.
A jól dobó Thompson alig kapott labdát.
A sok eladást pedig jelentősen a jó védekezés kényszerítette ki.

Trombitás_Frédi
Olvasó

Ennyit a nagy Pittsről… Jó hülyék, ha nem röptetik meg azonnal!

Bármikor találni nála jobb egyest a piacon…

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pár éve Véber György mondta ki először, nyíltan : Magyarországon a sportban játékosuralom van.
Ezzel persze én nem védem Sabálit, nem ismerem a soproni szituációt, de amire céloz a mester, az sajnos létező jelenség.

pbask
Vendég
pbask

Jól mondja Sabi. Nekem ezért se kellett volna soha Pitts,csinálhat bármilyen számokat…Csak egy shooter,semmi több.

red-black01
Olvasó

Egyetértünk. Szezon előtt azt gondoltam, Pitts csak ide hozzánk ne.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés