Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Csak felkészíteni tudom a csapatot, észt nem tudok adni. Kosaras IQ nélkül megrekedünk egy szinten”

Fekete szerint látszik, hogy újra van csapata Kaposvárnak. Benczének nehéz volt kijelenteni, hogy megérdemelten nyert a Szolnok. Pipan megint eltűnt.:

:

Szombaton öt mérkőzéssel véget ért a 19. forduló a férfi élvonalban. A hunbasket.hu segítségével összeszedtük az edzői nyilatkozatokat:

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt 72-73 (28-19, 19-21, 10-16, 15-17)
Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Jó csapatnak van szerencséje. Az első félidőben jól játszottunk, volt ritmusunk, járt a labda, bementek a dobások. Szünet után azonban ismét úgy játszottunk, amitől az embernek feláll a szőr a hátán. Rossz döntéseket hoztunk, eladtuk a labdákat, amikor az ellenfél bónuszban van, szórtuk rá a triplákat, mint molnár a lisztet, az ő triplakísérleteikbe pedig bele faultolunk. Felkészíteni fel tudom a csapatot, de meccs közben észt nem tudok adni, s ha ez így marad, kosaras IQ nélkül megrekedünk egy szinten. Gratulálok a Kecskemétnek, sokat tett azért, hogy a maga javára fordítsa a meccset.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Sok edző sokszor elmondta már, hogy egy egyponttal megnyert meccshez szerencse is kell. Nekünk most szerencsénk volt, de meg is dolgoztunk érte. Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben negyvenhét, a másodikban viszont csak huszonöt pontot kaptunk. Szünetben megbeszéltük, min kell változtatni, s ez hellyel-közzel működött is. Gratulálok a Sopronnak és a soproni közönségnek, amely remek hangulatot teremtett. A sport igazságos, biztos vagyok benne, hogy sok meccset nyernek még, lesz még szerencséjük, mert a sport hosszú távon igazságos. Saját csapatomnak külön is gratulálok, szurkolóinknak pedig köszönöm, hogy ilyen messzire is elkísértek minket.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 88-77 (19-20, 19-19, 26-19, 24-19)
Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy sikerült kijönnünk abból a mély gödörből, amiben voltunk. Látszik, hogy újra van csapata Kaposvárnak, ez pedig a szurkolóink miatt is nagyon fontos. Nem voltunk elég agresszívek, sem védekezésben, sem pedig támadásban. Ezen változtattunk a második félidőben. Hamarabb is eldőlhetett volna a meccs, de Faust extra teljesítménye meccsben tartotta a Paksot. Az utolsó percekben aztán kontrollált akcióink döntőek voltak.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Megérdemelt győzelmet aratott a Kaposvár. Nem 35 percig tart egy mérkőzés. Az utolsó öt percben már elfáradtunk, és mindig hibáztunk védekezésben. Támadásban egyénieskedve próbáltunk kosarat szerezni, ami nem sikerült. Szomorú vagyok, mert azt gondoltam, hogy sikerül elindulni felfelé.

Egis Körmend – JP Auto-Jászberényi KSE 90-72 (19-15, 25-23, 25-19, 21-15)
Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak és az egész körmendi klubnak a győzelemért. Két nagyon fájó idegenbeli vereség után nagyon fontos volt, hogy újra győzni tudjunk. Megmutattuk, hogy még mindig csapat vagyunk, amely nagyon jól tud kosárlabdázni. A mai mérkőzés nem volt könnyű, mert a Jászberény egy nagyon jó csapat, jó edzővel. Nagyon jó játékosaik vannak és nagyon jól megtervezik a mérkőzéseiket. Négy nap múlva újra találkozunk, akkor újra 0-0-ról kezdődik a csata. Nem gondolhatjuk azt, hogy most előnyt szereztünk, és innentől könnyű lesz. Az egy nagyon nehéz mérkőzés lesz és fel kell készülnünk rá.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, abszolút megérdemelten győztek, sokkal jobban játszottak. A második félidőben különösen, de az egész mérkőzésen nem játszottunk jó ritmusban, sem támadásban, sem védekezésben. Sok hibánk volt, sok könnyű pontot dobott a Körmend. Nem védekeztünk jól, ellenfelünk sokkal agresszívabb volt, ahogy mondtam, abszolút megérdemelt volt a körmendi győzelem. Megyünk tovább, megpróbálunk most a következő 2-3 napban javítani a dolgokon és megpróbálunk jobban játszani a kupában.

Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 85-79 (17-22, 18-26, 22-17, 28-14)
Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nehéz mérkőzés volt, nem kezdtünk agresszívan. A második félidőre sikerült változtatni és felébredni, javultunk védekezésben és támadásban is. Örülök, hogy nem rohantak a játékosaim, hanem lépésről lépésre érték utol a ZTE-t, és nyertük meg a mérkőzést. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, nagyon sok energiát adtak nekünk.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak, és nehéz ezt így kijelenteni, de megérdemelten nyertek. Három hiányzó játékosunk ellenére is megtettünk mindent, amit tudtunk, és bár sokat hibáztunk, ettől függetlenül is büszke vagyok a játékosaimra. Köszönöm a szurkolóknak, hogy itt voltak és biztattak minket.

Pécsi VSK-Veolia – Serco-TF-BP 76-77 (29-16, 15-24, 15-12, 17-25)
Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nagyon nehéz megfogalmazni most a gondolataimat. Egy ilyen meccsen megmutatkozik, ki az igazi sportember, de ha csak ennyit tudunk, az régen rossz. Jól kezdtünk, ennek ellenére a második negyedtől rengeteg egyéni hibával játszottunk. Egész héten azt sulykoltuk a játékosokkal, hogy nem szabad azt nézni, hol áll a tabellán a TF, ennek ellenére ilyen mentalitással játszottunk. Az utolsó időkérés után egyáltalán nem az történt a pályán, amit megbeszéltünk.

Nagy Bálint, a Serco-TF-BP másodedzője: Már a Fehérvár ellen volt egy jó negyedünk, ezt most kijjebb toltuk. Most harcoltunk úgy, ahogy kell, a végén a tripla csak hab volt a tortán. Az új igazolásainknak köszönhetően négy-öt meccs óta már megérkezünk az A-csoportba.

Fotó: sakc.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BasketballfanaticalnemKalmansobisTrombitás_Frédigabbbbb Recent comment authors
Basketballfanatical
Olvasó

Kosaras IQ…. na végre valaki kimondta a lényeget . DE!!!! Olyan a nyáj amilyen a pásztor ! Fejétől bűzlik a hal ! Nagy igazságok . Viszont!!!!!! Mindenki fejlödőképes lehet , ha felismeri ,beismeri önnön hibáit ( nem keni a felelősségét másokra, főleg nem a játékosaira akiket ő választott, ő instruál , ő teszi alá a lovat ,vagy éppen veszi el maradék önbizalmát ), akar , és mer is változtatni . Kilép a biztonságot nyújtó középszerűséget eredményező sémákból … meg a légióskultuszból , és bízik a játékosaiban . Vannak példaértékű , karakteres szakemberek az edzők közt .Könyörgöm lessenek róluk .. mert… Olvass tovább »

nemKalman
Olvasó

Sabali szezonról szezonra bizonyítja, hogy alkalmatlan a vezetői edzői posztra…nem véletlen, hogy minden magyar játékos menekül előle. Ezeket a légiósokat meg mindet ő választotta, akiket fikáz h nincs kosár IQ. El kellene már gondolkodni, hogy miért sz@rják telibe a játékosok!

sobis
Olvasó

akkor az augusztusi probajateknal ki kell töltetni a fekàkkal egy olyan tesztet amin kiderül hogy ennyire topàk. Èrdekes az mte okos fekàkat vàlaszt.

gabbbbb
Olvasó

Az olvasók megtévesztésének elkerüléséért, ennyire tűnt el Ales Pipan: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=596hun_1113.mp4_004772626.jpg
Mindösze nem ő nyilatkozott a végén.

Trombitás_Frédi
Olvasó

MKOSZ! Aki nem áll a sajtó rendelkezésére, azt komoly országban, komoly helyen megbüntetik!

Ezt a palit rendszeresen nem engedi nyilatkozni a vezérkar. Én a BB1 helyében megkérdezném, miért.

SopronKCfan
Olvasó

Igaza van Sabinak. De akkor sem okes valami vele. Dzunicsnak nincs csapata. Pojbics lehetne lépni. Mellesleg amit tegnap is írtam, Warner, Lemar stattgyáros… Nem csak a kosár IQjuk hiányzik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés