Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ruják András számára távolinak tűnik az új szezon

A szintén kosárlabdázó öccsével, Ruják Bencével hazamentek, éppen vitorlást újítanak fel.

  •   :

:

A Pécsi VSK-VEOLIA irányítója, Ruják András egyelőre el tudja magát foglalni a kényszerszünetben, de nagyon távolinak tűnik még számára a következő szezon rajtja – mondta el a csapata honlapjának.

– Elég hirtelen lett vége mindennek. Az első egy-másfél hétben pihentem, de azóta természetesen mozgok. Saját súlyos kondi, futás, biciklizés. Mintha már nyár lenne, és a következő szezonra kellene elkezdeni mozogni, csak most nagyon-nagyon távolinak tűnik még ez. Számomra ez azért okoz leginkább fejfájást, mert az a típusú mozgás, amit itthon tudok végezni, amit egyébként szoktam nyaranta is, az bizony nem túl izgalmas, és most 2-3 hónappal tovább kell így készülni. Ráadásul 32 éves leszek, minél hosszabb időre állnék le, annál nehezebb lenne újra felépíteni magam.

Ruják András és szintén kosárlabdázó testvére, a 2019/2020-as szezonban Jászberényben pattogtató Ruják Bence hazautazott, együtt vészelik át ezt az időszakot.

– Igen, a család nagyrészt egyben van, öcsém és én is hazajöttünk falura, egy családi házba. Csak a húgom maradt Pécsett. Szerencsére hely bőven van itthon, akad egy nagy kert kutyákkal is. Plusz épp egy 30 éves vitorlást újítunk fel édesapámmal és öcsémmel, így a telepre is el tudunk menni dolgozni, ahol rajtunk és a hajón kívül senki sincs. Egy erdő is van itt mellettünk tíz percnyi sétára, úgyhogy el tudom magam foglalni valamivel minden nap. Szóval nem egy kis lakásban kell az időt töltenünk folyamatosan, ami azért nagyon jó dolog. Én eddig jól is viselem ezt a rendkívüli időszakot. A csapattársakkal az utóbbi egy hónapban nagyon nagy beszélgetéseink nem voltak, ami persze nem meglepő, hiszen kevés említésre méltó esemény történt velünk mostanában. Az amerikai légiósokat párszor kérdeztem, hogy mi újság velük, mi a helyzet a világ másik felén.

Fotó: fiba.com

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés