Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Ruják András: Ha tíz meccset játszunk a Falcóval, akkor általában ilyen eredmény születik

Cakarun szerint a küzdeni tudásukkal nyertek az Alba ellen, Kerpel-Fronius a büntetők miatt bosszankodott.:

:

Lezajlottak a negyeddöntők a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupán, kialakult a legjobb négy mezőnye. Több fordulatos párharcot is tartogatott számunkra a szerdai játéknap, de lássuk, hogy a játékosok hogyan élték át a küzdelmeket:

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 66-67 (17-16, 21-14, 12-20, 16-17)

Ronald Curry, Alba: Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is volt. Bosszantó hibákat vétettünk a végjátékban, eladott labdákra, nehéz dobásokra gondolok. Érzésem szerint a játékvezetők egy kicsit jobban hagyhatták volna a csapatokat játszani, de nem ez döntött. Gratulálok a Szolnoknak.

Marjan Cakarun, Olajbányász: Kemény mérkőzés volt, gratulálok a fehérváriaknak és természetesen magunknak is. Harmadszor játszottunk velük idén, mindhárom találkozó nagyon nehéz volt. Remek csapat, kiváló játékosokkal. Nem játszottunk jól a meccsen, de küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, hátrányból felállva tudtunk győzni.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA 96-69 (26-12, 21-16, 22-19, 27-22)

Doktor Péter, Falco: Az edzőnk azt kérte tőlünk, hogy már az első perctől kezdve nagy nyomást gyakoroljunk a védekezésben, ezt sikerült is megvalósítani. Gyors kosarakat tudtunk szerezni, amiből kialakult egy egész nagy előny már az elején, amit tudtunk is tartani a negyedik negyedig. Kevés időnk van felkészülni a Szolnokból, pénteken már meccs van, de megpróbáljuk ezt minél jobban lebonyolítani.

Ruják András, PVSK: Tudtuk, hogy papíron ez a meccs nem nekünk áll, sajnos ez ki is jött teljesen a mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ha tíz meccset játszunk a Falcóval, akkor általában ilyen eredmény születik. Az első félidőben borzasztóan sok eladott labdánk volt, amiből könnyű kosarakat szereztek. Tudtuk, hogy fizikálisan erős csapatuk van, a magas és a mezőnyposztokon is ki tudták használni ezt. Sajnos nem tudtunk nagyobb ellenállást kifejteni.


DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-80 (16-20, 27-19, 25-20, 19-21)

Djordje Drenovac, DEAC: Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is volt, mert a Szeged egy kemény ellenfél. Sokat futnak, sok helyzetet alakítanak ki, mennek a támadólepattanókért és leindításokat csinálnak. Nem volt könnyű. Az első félidőben problémánk volt a támadólepattanózásukkal, nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A második félidő már egy kicsit jobb volt. Úgy érzem, hogy a végén megérdemelten nyertünk. Mint a szezon során többször is, most is jó mérkőzést játszott ez a két csapat. A Szegednek a legjobbakat kívánom a rájátszásban.

Kerpel-Fronius Gáspár, Szedeák: Először is gratulálok a Debrecennek! Rengeteg büntetőt hibáztunk el az első félidőben, a meccs végére ez a szám tizennégy lett. Ez egy kupa-lebonyolításban nem nagyon fér bele, hiszen itt nincs lehetőség a javításra. Így is volt esélyünk, ez mindenképpen pozitív, de javítanunk kell a játékunkon. Most van másfél hét a rájátszásig, mostantól erre koncentrálunk.


Atomerőmű SE – Egis Körmend 80-86 (14-27, 21-16, 19-21, 26-22)

Eilingsfeld János, Paks: Először is gratulálok a körmendi csapatnak, nagyon jól játszottak, agresszívan jöttek ki a pályára, minden lepattanóért mentek. Gratulálok a saját csapatomnak is, mivel az első negyedben nagyon nagy hátrányt szedtünk össze, de sikerült visszajönnünk szépen fokozatosan, az utolsó negyedben még át is tudtuk venni a vezetést. Sajnos ez nem volt elég, utána megint jött egy kis rövidzárlat, a Körmend ezután el tudott húzni hat ponttal és ezt meg is tudta tartani a végéig. Megtettünk mindent, amit lehetett, kicsit játszhattunk volna pontosabban, illetve figyelhettünk volna jobban a támadólepattanókra, de úgy gondolom, hogy megtette mindenki a maximumot, gratulálok mindkét csapatnak.

Xavier Thames, Körmend: Kemény meccs volt, de erre számítottunk is. Itt a Kupán mindenki nyerni akar. A csapatunk agresszívan jött ki a pályára, de a Paks nagyon jó csapat és visszajött a meccsbe. Sok sikert kívánok nekik a rájátszásban. Örülök, hogy sikerült nyernünk és annak, hogy pénteken jöhetünk vissza, hogy újra megpróbáljunk győzni.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés