Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Robert McKillop a Rátgéber Akadémiáról: amit itt láttam, ahhoz fogható nincs a világon

A II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia vendége volt a szakember.:

:

A Rátgéber Kosárlabda Akadémián rendezték a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát – írja az MTI.

“A Nemzeti Kosárlabda Akadémia az infrastruktúrát illetően csúcskategóriás, ez pedig egy topesemény. A célunk az, hogy aki ide eljön, azt mondhassa, több és jobb lettem, mint tegnap voltam” – idézi a szervezők közleménye a pécsi női csapattal korábban kilenc bajnoki címet szerzett Rátgéber Lászlót.

Mindenféle túlzás nélkül mondhatom, hogy amit itt láttam, ahhoz fogható nincs a világon! Fantasztikus, hogy milyen körülmények között képezhetik itt a tehetségeket egy kiváló szakember, Rátgéber László vezetésével

– fogalmazott az amerikai Davidson Wildcats egyetemi csapatának mestere, Robert McKillop, akinek a kezei közül került ki a világsztárrá fejlődő Stephen Curry.

A két nap során közel húsz elméleti és gyakorlati előadást hallgathattak, nézhettek meg a jelenlévők, akik nagyon értékes tudásanyaggal lettek gazdagabbak. Az esemény sztárvendége, Nick Nurse a 2018/19-es szezonban bajnoki címig vezette a Toronto Raptorst az NBA-ben, 2020-ban pedig ő lett az év legjobb edzője a tengerentúlon.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdaLuffanatNagy Andrásin_vitroKKK72 Recent comment authors
HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

DE VAN. Csak megsúgom, hogy olaszban, spanyolban a legkisebb akadémiák is jobban működnek.

Luffanat
Olvasó

Lehet szeretni a Rátgébert, lehet utálni – én ehhez nem tudok hozzászólni. DE: a hétvégén a világ jelenleg legjobb edzői közül kettő itt volt annak köszönhetően, hogy volt kapcsolat hozzájuk. És aki nem volt ott, az sajnálhatja: Nick Nurse egy hihetetlen ember! Szuggesztív volt, értelmesen beszélt, közvetlen volt, és ehhez még jó a humora is. A végén azt mondta, hogy a testbeszédekből észlelte, hogy figyel rá a közönség, és ez nem volt véletlen, mert amit mondott, és ahogy mondta, arra oda kellett figyelni. Az ő előadásain nem volt beszélgetés a lelátón, nem volt mászkálás, nem nyomkodta senki a telefonját –… Olvass tovább »

Nagy András
Olvasó

Világ legjobb komplexuma, nevesebbnél nevesebb külföldi edző, minden korosztályból odahívják a legjobbakat (már ezt sem értem ha ilyen lehetőségeik vannak), de még a korosztályok legjobbjaiból se sikerül nemzetközi játékost nevelni? És akkor még a tao pénzekről nem is beszéltünk, valaki aki itt minuszolgat árulja már el nekem, hogy akkor mi a gond

Dobey
Olvasó

Elméletben már világbajnokok vagyunk, a gyakorlatban meg verik az írek az U20-asokat a B-divízió 9. helyéért.

Milivoj
Olvasó

Köszönöm BB1, hogy teljesítettétek a kérést…, a legdurvább személyi kultusz is kutyafasza ehhez képest…, szívesen olvasnék még bármit erről a földöntúli csodáról…, mindegy mit, csak Rátgéber legyen

vasipasi
Olvasó

Szerintem meg inkább büszkének kéne lenni rá. Miről kéne írnia egy kosárlabda honlapnak, ha nem erről.

Milivoj
Olvasó

Nem az a baj…, hanem a vég nélküli szervilis felszopás…, de tegyük fel, hogy minden csúcs-, meg top-, meg földöntúli, semmihez nem fogható, páratlanul csodálatos…, akkor hol van EGY magyar valaki, aki 10 év alatt – nem európa-; vagy világklasszis lett – eljutott a magyar válogatottságig???

KKK72
Olvasó

Kaposváron ugyan nincs ilyen páratlanul csodás képzési lehetőség de azért adtunk a magyar kosárlabdának egy Vojvodát, egy Filipovityot, egy Benkét.

Pbask
Olvasó

Ez már kezd ultraciki lenni. Mintha M1-et nézné az ember.
Szerintem.

Dallas
Olvasó

Jelenteni fogom ezt a polgári engedettlenséget egy Főispán Úrnőnél vagy mi… 🙂

in_vitro
Olvasó

🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés