Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Rickey McGill: Nem az egyes játékosok a fontosak, hanem, hogy csapatként kosárlabdázunk

A Sopron szezon közben szerződtetett irányítója próbál élni a kapott bizalommal.:

:

Sorozatban megnyert kilenc mérkőzésével jelenleg a Sopron KC a bajnokság legjobb formában levő csapata. A szezon közben szerződtetett amerikai irányító, Rickey McGill adott interjút a csapat honlapjának, melyben elmondta többek között azt is, hogy mennyit tudott Magyarországról, mielőtt ide igazolt volna.

– Bevallom, nem túl sokat. Amikor Angliában játszottam, egy amerikai ellenfelemmel, korábban az NB I-ben is játszó Dirk Williamsszel beszélgetve került szóba Magyarország és a liga. Ő mondta, hogy egy színvonalas, kiegyensúlyozott bajnokság, amely jó lehetőség a fejlődésre.

Ezután a kérdésre válaszolva arra tért ki, hogy milyen volt a csapat, amikor megérkezett és mi változott azóta.

– Amikor megérkeztem, sok játékos sérült volt a csapatban, úgy tudom, engem is emiatt keresett meg a klub. A sérüléssorozatból sajnos vereségsorozat is lett. Emiatt elég feszült és görcsös volt a társaság, ezért nem játszottunk igazán csapatként. Jött az edzőváltás, és ahogy kezdtek felépülni a sérültek és meggyógyulni a betegek, már jobban megoszlottak a terhek és a percek, fokozatosan állt össze a játék. Elkezdtük nyerni a meccseket, fokozatosan nőtt az önbizalom, és a bizalom egymás iránt. Kialakult a stílusunk, egyre inkább igazi csapatként kezdtünk játszani.Most ott tartunk, hogy élvezzük a játékot, és úgy láttam, ezt szurkolóink is értékelik, és talán az is látszott, hogy a srácokkal a pályán és azon kívül is nagyon jól megértjük egymást.

De a saját játékáról is szó esett:

– Megkapom a bizalmat, és próbálok is élni vele. A jó meccsek, a győzelmek, és hogy a szurkolóink ennyire szeretik a csapatot további önbizalmat adnak. De nem az egyes játékosok a fontosak, hanem, hogy csapatként kosárlabdázunk.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet elolvasni.

Fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mindenkisoproni Recent comment authors
mindenkisoproni
Olvasó

Jo kis irànyitó és nem öncélu!!Kövi szezonra lehetne marasztalni,egyenletes jó teljesitmenyre kepes es nem
ilyen Collinsokat igazolni:)))RICKEY-RICKEY!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés