Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Révész Ádám: Kezd összeérni a csapat

A magasember szívesen maradna Kaposváron a későbbiekben is. Interjú.:

:

Élete formájában játszik a Kaposvári KK színeiben a szegedi nevelés, Révész Ádám. A 25 éves magasember 6,7 pontot és 9,9 VAL-t átlagol az idei bajnokságban 15,7 perces átlag játékidő alatt, s ezzel megbízható kiegészítő emberré küzdötte fel magát. A Falco elleni győzelem óta hat alkalommal volt kezdő a somogyiaknál, s jó kabalának bizonyul: Nikola Lazics irányításával ötször győztek is, amikor Révész kezdett. A kaposváriak centerével a Zalaegerszeg elleni magabiztos győzelem után beszélgettünk a somogyiak 2021-es feltámadásáról.

– Nagyon örülünk a ZTE elleni győzelemnek, ugyanakkor kicsit bántó, hogy későn kezdtünk hajrázni és így biztosan lemaradunk a play-offról, ami az eredeti célkitűzésben szerepelt – kezdte a KKK centere. Ettől függetlenül jó érzés, hogy meg tudjuk mutatni, mi is van bennünk, ráadásul még 13 találkozó áll előttünk , szeretnénk minél jobb helyezést elérni a bajnokság végén, ahhoz pedig ilyen játékra lesz szükség, mint Zalaegerszegen.

A center kiválóan játszott a ZTE ellen: 17 pontig és 6 lepattanóig jutott 23 perc alatt.

December közepén épp a ZTE elleni hazai vereség után jött nálatok az edzőváltás, Fekete Ádám helyét Nikola Lazics vette át. Addig mindössze egy győzelem mellett hat vereség volt a mérleg, a váltás után pedig, ha nem is azonnal, de jöttek is az eredmények. Január 23. volt a fordulópont, a bajnok elleni siker: azóta mindössze két élcsapattal szembeni vereség az elmúlt időszak mérlege, ugyanakkor legyőztétek a Falcót, a Paksot és idegenben az Albát is a legjobbak közül, s hoztátok a szurkolók számára oly fontos Pécs elleni dél-dunántúli rangadót is hazai pályán. A január vége óta szerzett hat győzelemmel igencsak jó formában vagytok…

– Jó volt megélni ezeket a sikereket! Ráadásul kezdetben – Jukic távozása után – nem volt légiós centerünk, ezért senki nem várta tőlünk ezeket a győzelmeket, sokakat megleptünk velük. Akkor elindult valami biztató: amit az edzéseken sokat gyakorlunk, azok révbe értek meccsen is. Az is igaz, hogy nyomás nélkül játszottunk és így nem görcsöltünk rá, hogy ezekkel a csapatokkal játszunk, hiszen nem volt kötelező a győzelem.

A szurkolói reakciók is sokat változtak a sikerek hatására; ismét mellétek álltak a KKK-hívek.

– Nem véletlenül voltak negatívak szurkolóink a szezon elején, mi is csalódottak voltunk az őszi produkciónk kapcsán. Sokkal többre volt hivatott az a keret, mint amit mutatott. Aztán viszont a nagy győzelmek átlendítettek minket az apátián, s egyre jobban éreztük a szurkolói támogatást is. Azt azonban gyorsan hozzá szeretném tenni, hogy nagyon hiányzik szurkolóink személyes jelenléte a hazai meccsekről; sőt, az idegenbeli találkozókon az ellenfél szurkolói is, hiszen egész más így a hangulat. Alig várom, hogy visszatérjenek a lelátókra, hiszen a Kaposvár Aréna csodaszép. Aki ismer, tudja, hogy nekem nagyon fontosak a drukkerek: szeretek a meccs közben velük foglalkozni, fontosak a reakcióik, könnyen magával tud ragadni a hangulat. Várom már a találkozást a Bicskásokkal is!

Pacsi Rivers-el – Révész Ádámnak nagyon hiányoznak már a szurkolói reakciók.

Nemrégiben érkezett az új amerikai centeretek, aki már a Szolnok ellen is jól mutatkozott be. Jeff Allen 33-as VAL-al kiválóan játszott a ZTE ellen, szinte korlátlan úr volt a festékben, tízből kilenc dobása pontos volt és 8 lepattanót is begyűjtött. Magasposzton sokat játszatok egymás ellen edzésen is, milyen játékosnak látod őt?

– Kiváló spílert ismertem meg a személyében, ráadásul most már elég jól érzi a rendszert is. Jó képességű és testi adottságú center, aki nagyon gyorsan beilleszkedett. Üde színfoltja lehet a bajnokságnak, jó szezont futhat a tavasz során.

Szombaton szinte mindenki extrát nyújtott, hatan is tíz pont fölé jutottatok, ráadásul idegenben 103 pontot értetek el, igazi csapatsikert arattatok. Viszont ne menjünk el Morris Curry 18 gólpassza mellett, ami nem mindennapi; nem véletlenül vezeti is az assziszt-listát 7,22-es átlaggal.

– Ráadásul a meccs előtt sokáig az sem volt biztos, hogy Morris pályára tud majd lépni… Utólag azért nem bánom, hogy sikerült neki – a zalaiak hál Istennek nem tudtak mit kezdeni vele. Kiválóan passzolta a magasembereket, s ebből számtalan kosarat sikerült elérnünk. Reméljük ő is folytatja ezt a jó formát, mert az egyik kulcsfiguránk: támadásaink nagy hányada rajta keresztül fut.

Egy négyhosszabbításos thriller is zajlott szombat este, a délkelet-magyarországi derbin a Szeged játszott a Kecskeméttel egy „NBA-meccset”, ahol 122-116-ra végül az SZTE diadalmaskodott. Két volt csapatod összecsapásáról van szó, hogy láttad ezt a nem mindennapi találkozót?

– Nagyon sajnálom, hogy a TV nem adta ezt a meccset, igazán jó hírverése lett volna a kosárlabdának! A mi meccsünk után, a csapatbuszon követtem a második hosszabbítástól az eseményeket, nem mindennapi találkozó volt 60 percben! Mindkét csapat közel áll a szívemhez; a Szegednek nagyon szurkolok, mert egyrészt a nevelőegyesületem, másrészt szenzációs évet futnak, történelmi szezont, s a pályaelőny megszerzéséhez ez a meccs nagyon fontos volt a számukra. Példátlan lenne a Szeged számára, ha bejutna az elődöntőbe és éremért mehetne a csapat – és meg is érdemelnék. De azért a Kecskemétet is sajnáltam kicsit, hiszen tavaly szép évet töltöttem ott.

A következő mérkőzéseteken a Debrecen ellen léptek parkettre pénteken este, a televízió nyilvánossága előtt. Ez január végén már jó ómennek bizonyult, hiszen a Pécset sikerült akkor felülmúlni, most azonban a legjobb formában levő, az alapszakasz 3. helyére pályázó DEAC érkezik hozzátok, soraiban a szintén extra szezont futó, jelenlegi talán legjobb magyar centerrel, Tóth Ádámmal.

– Idén éppen Debrecenben szenvedtük el a legnagyobb vereségünket, amit azóta sem felejtettünk el, így van mit törlesztenünk hazai pályán. Azóta ugyan sokkal jobb csapat vagyunk, ám ahhoz, hogy egy jó meccset játszhassunk ellenük, a legjobbat kell kihoznunk magunkból. Tóth Ádám ellen mindig plusz motiváció játszani, mert szerintem is az egyik, ha nem a legjobb center a bajnokságban. Ellene, vagy hasonló kvalitású játékosok ellen mindig nagy kihívás játszani, így már nagyon várom a pénteki összecsapást. 

Nemrég épp a ZTE-től érkezett egy új csapattárs hozzátok: Plézer Gábor nagyon akart bizonyítani korábbi csapatának.

– Tavaly csapattársak voltunk Kecskeméten, azóta is jóban voltunk Gáborral, ezért nagyon örültem neki, hogy hozzánk igazolt. Még csak pár hete van velünk, nyilván kell még idő, mire beilleszkedik, de mivel a fiatal szabályban bőven benne van, ő a jövő év nagy reménysége lehet. Biztosan hozzá tud tenni a csapathoz, ahogy egyre jobban megtalálja a helyét, ilyen szempontból jó is, hogy még 13 találkozó hátravan. Nagyon akart bizonyítani a volt csapatának, ezért is jó, hogy betalált a végén. Ismerem őt, be fog válni, úgy vélem, sokat hozzá tud tenni a csapatjátékhoz a jövőben.

Plézer Gábor itt még a ZTE színeiben tör kosárra Kaposváron.

Mi változott Nikola Lazics érkezésével?

– Nikola keménykezű edző, nem fér bele, hogy ne azt csináljuk, amit ő megkövetel. Kiemelten fontos volt december-januárban, hogy precízen javította ki a támadásbeli hibáinkat is. Talán ez a két legfontosabb tényező, ami változott ősz óta. És persze ne feledkezzünk meg arról, ha jönnek a sikerek, akkor sokkal könnyebben megy az edzés és egész más a hangulat. Ez is baj volt Nikola előtt: nem volt sikerélményünk, nem tudtunk kapaszkodni ezekbe és így nem rázódott úgy össze a társaság. Nikola sokat adott ahhoz, hogy most ilyen sikeresek vagyunk, s remélem hosszútávon marad Kaposváron.

Nikola Lazics keménykezű edző, de ez bevált Kaposváron.

Konkrétan életed szezonját futod, minden mutatóban sokkal jobban teljesítesz, mint korábban. Minek köszönhető ez?

– Egyrészt a játékperceknek köszönhető, hiszen több idő alatt könnyebben tudok érvényesülni, másrészt pedig Morris Curry kiváló passzainak, hiszen sok könnyű kosarat tudok ezáltal dobni. Sokat köszönhetek a csapattársaimnak, az én eredményességem az ő érdemük is, nagyban hozzásegítenek ehhez. Keresnek, bíznak bennem a pályán és ha jól helyezkedek, meg is fognak találni. Jó érzés, hogy Nikola bizalmat szavazott nekem és hosszabb ideig számít rám a meccseken, igyekszem ezt meghálálni.

Igyekszik meghálálni Lazics edző bizalmát.

Hogy tudjátok a csapatkémiát alakítani ebben a szezonban, amikor szinte minden zárva és korlátok között kell élni az életünket?

– Nehéz, nagyon nehéz ezt megoldani. Leginkább egymás lakásán szoktunk összejönni, egy-egy győzelem után szolidan ünneplünk is kicsit, de többnyire beszélgetünk, lazítunk. Nagyon hiányzik az edzések közötti közös kávézás, közös programok lehetősége, de ez valamennyi csapatot sújtja. Nagyon remélem, hogy a szezon vége előtt lesz nyitás és tudunk kicsit közös programokat szervezni, ez sokat dobna a csapatkohézión. A siker jelentős részét ez adja, nagyon sokat nyom a latban az edzések, videózások mellett.

Hogy töltöd szabadidődet, mivel kapcsolódsz ki legszívesebben a meccsek között?

– Sokat sétálunk, kirándulunk a barátnőmmel. A lakásunktól 10-15 percre csodás helyek vannak, ahova barátnőmmel és kiskutyámmal – egy kis öthónapos amerikai stafforshire-terrierünk van – gyakran ellátogatunk. Szuper az is, hogy a Balaton ilyen közel van, várom, hogy oda is tudjunk majd minél többet menni, ahogy kitavaszodik. Persze azért nagyon jó itthon is lenni: szeretek főzni és filmezni is, a komolyabb filmeket kedvelem, drámákat, pszicho-thrillereket. Kedvenceim közé tartozik az új Joker, illetve a Harcosok klubja is.

Bár még sok van hátra a szezonból, mégis érdekes lehet a kérdés: a sikerek hatására gondolkoztál már azon, hogy szeretnél-e maradni a somogyi megyeszékhelyen?

– Még nem beszéltünk erről a vezetőséggel, de én abszolút nyitott vagyok erre. Úgy érzem egész jó szezonom van, szívesen maradnék Somogyban.

Fotók és interjú: Bálizs Zsuzsa

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Cibuláre BucimbungaRubik75ZsarkovHajraKaposBezse Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ádi, Te már a mi emberünk vagy, nem mész sehova!!! 🙂 Ez a játékstílus, ez a hozzáállás példamutató, köszönjük és maradj velünk!

Rubik75
Olvasó

Tudom,hogy ez csak egy álom de ezt a csapatot együtt kéne tartani.Kiváncsi lennék rá mire lennének képesek Nikolával egy egész szezonban.

HajraKapos
Olvasó

Ádámnak maradnia kell, ez nem kérdés. 2 éves szerződés nyugodtan mehet elé!

Bezse
Olvasó

Szavazok én is : maradj Ádám!

KPSVRKK
Olvasó

Ha ez számít én is szeretném, de szerintem még sokan mások is.
Tóth Ádámot meg majd úgy lehet védeni, ha nem tud labdát kapni. Ha kap, sajna, pont, vagy fault és pont.

moldi56
Olvasó

Azért vannak neki is gyengéi.Itt játszott Szolnokon 3 évet,tudom,kiismertük.Itt lett belőle meghatározó center és mire ez kialakult akkor fogta a sátorfáját és odébbállt.Nem szereti a nagyon szoros emberfogást,talán ott lehet valamit keresni.

KPSVRKK
Olvasó

Köszi! Nagyon nem mindegy a sporik hol húzzák majd meg a határokat.

Zsarkov
Olvasó

Én nem emlékszem rá…, nem kevered valakivel Moldi? Mikor volt ő 3 évet Szolnokon?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés