Connect with us
Hirdetés

Légiósok

„Rendkívül hiányzik a családom” – Vojvoda Dávid a fertőzött olasz régióban maradt

Egyelőre nem végeztek el tesztet a válogatott kosarason.

  •   :

:

Vojvoda Dávid három hete még remek kosarakkal járult hozzá a magyar válogatott ukránok és szlovénok elleni bravúrgyőzelmeihez, az Eb-selejtezős sikerek után aztán visszatért klubjához. Nem máshová, mint a koronavírus-járvány egyik gócpontjának számító, észak-olaszországi Reggio Emiliába. A DIGI Sport híradójának elárulta, az felfüggesztett olasz bajnokság ellenére miért nem tért haza Magyarországra a családjához.

„Nálunk szerdán az edzések befejeződtek, egészen március 17-ig nem is lesznek foglalkozások. Igazából teljesen felesleges is edzeni, mert a bajnokság csak április 3-án fog remélhetőleg folytatódni. Nagyon sok csapatból az amerikai játékosok elmentek, szerződést bontottak a koronavírus miatt. Nálunk is éppen most jött ki az amerikai játékosokból egy nagyobb feszültség, nem vagyok biztos benne, hogy nem indul-e haza valaki közülük Amerikába, mert mindenki elég stresszes a jelenlegi helyzet miatt” – nyilatkozta a Sport24-nek a Reggio Emilia játékosa.

Vojvoda Dávid a családja nélkül nehezen éli meg a mindennapokat.

„Valamikor jobban bírom ezt az egészet, valamikor rosszabbul. A családdal elég nehezen bírjuk, hogy a szeretteim otthon vannak, én viszont itt vagyok. Ez most elég nehéz helyzet mindannyiunk számára. Van egy gyerkőcünk is, ő hál’istennek még nem érzékel ebből semmit. De rendkívül hiányzik a családom. Így utólag nagy szerencse, hogy a válogatott szünet után a feleségem és a gyerekem nem jöttek velem vissza. Egy-két héttel utána jöttek volna, de a helyzet csak rosszabb lett. Az a legnagyobb baj, Olaszországban nem javul a helyzet, két-három naponta csak azt lehet olvasni, hogy a fertőzöttek száma növekszik.”

A szintén az olasz bajnokságban kosárlabdázó Keller Ákos Szicíliából kedden hazatért, Vojvoda azonban nem merte meghozni ezt a döntést.

„Mivel rajtam itt nem csináltak olyan tesztet, hogy fertőzött vagyok-e vagy nem, van annyi felelősség bennem, hogy mivel fertőzött helyen vagyok, nem fogok odamenni egy másfél éves gyerek közelébe. Innen én csak a szüleimhez tudnék hazamenni, és akkor ott egy önkéntes, tíznapos házi karanténban megfigyelném saját magamon, hogy a tünetek nem jönnek-e ki rajtam, és utána kellene visszajönnöm Olaszországba. De inkább úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy kint maradok, aztán megvárjuk, hogy mi lesz a helyzet.”

  •   
16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Mogyi19derrylBozicRougeVince.Carter15 Recent comment authors
Mogyi19
Olvasó

Voja a Tripla-dupla Podcast-ben is mesél a kinti helyzetről ennél kicsit részletesebben, hallgassátok meg azt is 😉

derryl
Olvasó

Voja! Ki kell bírni, pedig a család adja a lenagyobb támogatást, erőt, annyi dolgod viszont van, vigyázz magadra, semmi bajod ne legyen! Hajrá magyarok!

Rouge
Olvasó

Gyere haza.

Két hét karantén egy szállodai szobában vagy egy bérelt lakásban, aztán újra együtt vagytok.

Nem is értem…

Üzenj és intézem a kéglit.

Bozic
Olvasó

Ugy latom nem is motoros az ingatlanos, hanem Te 😀
Az uzlet az uzlet! 😀

Vince.Carter15
Olvasó

Kitartás Dávid!Nézd meg a Messiás sorozatot nagy unalmadban.
Ha eltörlik az olasz bajnokságot, Szolnokra várnak vissza sok szeretettel.
Persze egy sikeres próbajáték után Rudnerék ellen 😀

Marillion
Olvasó

Reméljük hogy nem lesz veled semmi gond….nem lehet könnyű így csak a játékkal foglalkozni….de te legyőzöl minden akadályt….ezért vagy a VOJVODA DÁVID….Kívánom mihamarabb együtt lehess a családoddal…

Heindrich
Olvasó

Nekünk is hiányzol Voja. Vigyázz magadra, a család jó helyen van Magyarországon.

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Kitartás Voja, vigyázz magadra kint! Biztos nehéz, pláne ilyen helyzetben, de ezzel a tettel is példát mutatsz, nem kockáztatod Családod, szülők esetleges megbetegedését. Kitartás! Remélem, ez nem tántorít el a légiós élettől, mert igenis, megálltad kint a helyed. Sok Magyaroszágon megfordult légiós, max az Olasz 2-ben köt ki, Te meg itt is helytállsz! üdv és jó egészséget!

bp
Olvasó

A legjobb döntést hozta!
Az eddigi infók alapján nagy veszélyben lenének a nagyszülők is. Így biztonságosabb, mégha nehéz is a családtól távol…

donnarumma
Olvasó

Jó egészséget és kitartást kívánok!

moldi56
Olvasó

Miközben úgy hiányzol innen Szolnokról,mint egy falat kenyér.Ezer sebből vérzünk,gondold meg.Tavaly Perl is hazatért.Na jó…álmodik a nyomor.Minden jót Voja!

Artur Doki
Olvasó

Hiába jönne,lejárt az átigazolási időszak,rémlik?

sopronfan
Vendég
sopronfan

Gondolom nyártól értette.

moldi56
Olvasó

Persze…tudom én is,csakhát….talán a nyáron.

Heindrich
Olvasó

Perl nem hasonlítható össze Vojával. Emberileg nagyon különböző karakterek. Voja javára 😀

Bozic
Olvasó

Voja javara? Miert? Mert plusz dollarert nem titeket valasztott?:))))

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés